זה רק נראה מסובך: כך תכינו בקלות עוגת גלידה צוננת לימי החום הגדול

עוגה קרירה, מהירה ולא כבדה, עם בישקוטים, קפה ואגוזי לוז. הטעמים מזכירים טירמיסו, אבל אל תתנו למראה להטעות אתכם - מדובר בהכנה קלה מאוד!

עוגת גלידה קפה ואגוזי לוז (צילום: בועז לביא  סגנוון: עמית דונסקוי)
עוגת גלידה קפה ואגוזי לוז (צילום: בועז לביא סגנוון: עמית דונסקוי)

 

המרכיבים

(תבנית אינגליש קייק גדולה)

 

לגלידה

1 כוס אגוזי לוז קלויים

2 כפיות קפה נמס + 2 כפות מים חמימים

2 כוסות (500 מ"ל) שמנת מתוקה

1 פחית (400 מ"ל) חלב משומר

 

לבסיס

2 כפיות קפה נמס + 1 כוס מים חמימים

1 חבילה בישקוטים

 

לעיטור

שוקולד מריר מגורר

אגוזי לוז קלויים חצויים

 

ההכנה

1. הגלידה: שמים את אגוזי הלוז בקערת מעבד המזון עם להב המתכת ומעבדים כ־8 דקות, עד שנוצרת מחית אחידה.

2. ממסים את הקפה ב־2

כפות המים החמימים.

3. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומקציפים כ־3 דקות, לקצפת יציבה. מוסיפים את החלב המשומר, מחית האגוזים והקפה המומס ומערבלים קצרות, למרקם אחיד.

4. הבסיס: ממסים את הקפה בכוס המים ויוצקים לקערה. טובלים בישקוטים בנוזל, זה אחר זה בזריזות, ומניחים בשכבה מסודרת בתבנית.

5. ההרכבה: יוצקים על הבישקוטים שליש מקרם הקפה. יוצרים כך עוד שתי שכבות של בישקוטים וקרם. מיישרים, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקפיא 5 שעות לפחות.

6. לפני ההגשה, הופכים את התבנית על מגש ומסירים אותה (כדי להקל את החילוץ אפשר לעבור על התבנית עם מטלית טבולה במים חמימים). מפזרים למעלה שוקולד מגורר ואגוזי לוז, פורסים ומגישים.

 

 

זמן הכנה: חצי שעה, לא כולל הקפאה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? עטוף במקפיא, עד 10 ימים

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: זוהר מאירי)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, סגנון: זוהר מאירי)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד