באן מי במקסימום: לחמניות מאודות עם חזה עוף צרוב ברוטב טריאקי

סוף השבוע הוא הזמן המושלם לאתגר את עצמכם ולהכין מנה מורכבת יותר ממה שרגילים ביומיום. אז שנסו מותניים והשקיעו בארוחה אסייתית ממש כמו במסעדה

Xnet

|

01.08.19 | 08:48

לחמניות באן אסיאתיות עם חזה עוף צרוב בטריאקי (צילום: שני הלוי)
לחמניות באן אסיאתיות עם חזה עוף צרוב בטריאקי (צילום: שני הלוי)

מרכיבים

10 יחידות

 

ללחמניות

  • 250 גרם (2 כוסות פחות 3 כפות) קמח תופח
  • 5 גרם (1/2 שקית) אבקת אפייה
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 5 גרם (1/2 כף) שמרים יבשים
  • 10 גרם (1/2 כף) מלח
  • 25 גרם (2 כפות) סוכר
  • 1 כפית שמן
  • 150 מ"ל (1/2 כוס + 2 כפות) מים פושרים

 

לעוף

  • 3-2 כפות שמן
  • 2 נתחי חזה עוף שלמים, פרוסים ל-10 חתיכות
  • 1/2 כוס מים
  • 1 כפית קורנפלור
  • 4 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

 

להרכבה

  • פרוסות מלפפון
  • פרוסות עגבניה
  • עלי אורוגולה / רוקט

 

אופן הכנה

  1. הלחמניות: שמים בקערת מיקסר עם וו לישה את הקמח התופח, הסודה לשתייה, השמרים, המלח והסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה-בינונית כ-10 דקות עד לקבלת בצק אחיד וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה משומנת, משמנים גם את הבצק מלמעלה, מכסים ומתפיחים כשעה-שעה וחצי, או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  2. מחלקים את הבצק ל-10 חתיכות שוות ומתחילים לגלגלן לכדורים. צובטים את כדורי הבצק כדי להדק ואז מניחים על משטח עבודה ומגלגלים קצת עד שהם חלקים מאוד. מסדרים את הלחמניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מכסים ומתפיחים 30 דקות נוספות או עד שהכדורים מכפילים את נפחם.
  3. ממלאים סיר במים עד 3/4 מגובהו ומחממים אותם. מרפדים את כלי האידוי בריבועים קטנים של נייר אפייה כך שלא יאטמו לחלוטין את הכלי ויאפשרו מעבר של אדים.
  4. מניחים בכל פעם 4 כדורי בצק במרווחים גדולים, כך שלא יגעו אחד בשני או בדפנות כלי האידוי.
  5. מאדים כ-13 דקות, או עד שהלחמניות מוכנות וקפיציות למגע. מוציאים מכלי האידוי ומצננים לחלוטין.
  6. העוף: מחממים את השמן במחבת פסים וצורבים את העוף מכל הצדדים. בקערה מערבבים את המים, הקורנפלור והרטבים עד שמתקבלת תערובת אחידה. יוצקים אותה למחבת עם העוף ומקפיצים עוד כדקה מכל הצדדים, עד שכל הנתחים מכוסים ברוטב.
  7. הרכבה: חותכים את הלחמניות באמצע כמעט עד הסוף לשני חלקים. מניחים על החלק התחתון כמה פרוסות מלפפון, פרוסת עגבנייה, עלי אורוגולה ומעל חתיכת עוף צרוב ברוטב. מגישים מיד.

 

המתכון באדיבות המותג מאסטר שף

 

    מחפשים מתכון מהיר יותר? נסו מוקפץ עם ברוקולי

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שני הלוי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: שני הלוי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    דרגת קושי גבוהה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג