מה, הם שוב פעם רעבים? אוכל שהילדים ישמחו לאכול בחופש

מרגישים שאתם מנהלים ביולי-אוגוסט "מלון של שלוש ארוחות ביום"? אתם לא לבד! הנה 3 מתכונים קלים שיסגרו לכם את הפינה כשהילדים ישאלו שוב (!) "מה אוכלים?"

ארוחה בסיר אחד: שוקיים ופתיתים (צילום: דני לרנר;  סגנון: נעמה רן)
ארוחה בסיר אחד: שוקיים ופתיתים (צילום: דני לרנר; סגנון: נעמה רן)

 

ארוחה בסיר אחד: שוקיים ופתיתים

מאת: נעמה רן

 

 

המרכיבים

(6 מנות)

 

  • 6 שוקיים
  • מלח, פלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, קלופים וקצוצים
  • 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
  • 2 כפיות בהרט
  • 1 כף זרעי כוסברה כתושים
  • 3 כוסות מים
  • 2 כוסות פתיתים לא מבושלים
  • 4 משמשים מיובשים, קצוצים
  • 2 תאנים מיובשות, קצוצות
  • 1 כפית שטוחה מלח

 

ההכנה

1. שוטפים את השוקיים ומנגבים במגבות נייר, ממליחים ומפלפלים.

2. יוצקים את השמן לסיר רחב ומחממים. מוסיפים את הבצל והגזר ומטגנים

עד שהבצל שקוף. מוסיפים את השוקיים ומטגנים מכל הצדדים עד השחמה. מוסיפים את הבהרט וזרעי הכוסברה ומטגנים כמה שניות. יוצקים את המים, מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל בסיר מכוסה, על להבה בינונית ברתיחה עדינה עוד חצי שעה.‬‬

3. מוסיפים לסיר את הפתיתים, הפירות המיובשים והמלח ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים כ־10 דקות, עד שהנוזלים נספגים בפתיתים והם מוכנים. מכסים את הסיר במגבת, מניחים עליה את המכסה ומשהים חמש דקות לפני ההגשה.‬

 

איך שומרים? במקרר, בכלי אטום, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או בתנור. 

 

 

הפסקת עשר: קסדייה פסטו, גבינות וזיתים

מאת: ענת לבל

 

קסדייה פסטו, גבינות וזיתים (צילום: דני לרנר;  סגנון: נעמה רן)
    קסדייה פסטו, גבינות וזיתים(צילום: דני לרנר; סגנון: נעמה רן)

     

    המרכיבים

    (2 מנות)

     

    • 2 טורטיות (להשיג ברשתות השיווק)
    • להברשה: שמן קנולה
    • 2 כפות ממרח פסטו
    • 1/3‬ כוס גבינה בולגרית מפוררת ‬
    • 4 כפות גבינת מוצרלה או גבינה צהובה מגוררת
    • 10‬ זיתי קלמטה או זיתים ירוקים, חצויים‬‬‬ ומגולענים

     

     

    ההכנה

    1. מחממים את המחבת. מברישים צד אחד של הטורטייה במעט שמן ומניחים אותה במחבת כך שהצד המשומן פונה מטה.‬‬

    2. מורחים בזריזות ובזהירות פסטו על כל שטח הטורטייה (כן, כשהיא במחבת). מפזרים רק על מחצית משטח הטורטייה מחצית מכמות הגבינות והזיתים. מקפלים את הטורטייה לשתיים – את החלק הריק על  החלק עם הגבינות. מהדקים את השוליים. מחממים כ־2 דקות, עד שחלקה התחתון של הטורטייה מזהיב (מציצים בזהירות), הופכים בעזרת תרווד שטוח, ומחממים עד שגם הצד השני מזהיב. מכינים כך גם את הטורטייה השנייה.‬‬

    3. מצננים קלות ומגישים, מומלץ עם ירקות חתוכים. אפשר לחתוך את הקסדייה למשולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין.‬‬ 

     

     

    קינוח מנצח: ארטיק פטל טבעי

    מאת: איילת הירשמן

     

    ארטיק פטל טבעי (צילום: דני לרנר;  סגנון: נעמה רן)
      ארטיק פטל טבעי(צילום: דני לרנר; סגנון: נעמה רן)

       

      המרכיבים

      (8-6‬ ארטיקים) ‬

       

      • 6-8 כוסות חד פעמיות או כלים ייעודיים‬‬
      • 3 כוסות פטל טרי או פטל קפוא ומופשר קלות
      • לסירופ
      • 1/2‬ כוס סוכר‬
      • 1/2‬ כוס מים‬‬‬‬‬

       

      ההכנה

      1. מועכים את הפטל למחית חלקה בבלנדר או במעבד המזון‬‬‬ ואפשר אפילו במועך תפוחי אדמה.

      2‬. הסירופ: שמים בסיר את הסוכר ואת המים ומבשלים על‬‬‬ להבה בינונית עד שהסוכר נמס ומתקבל סירופ שקוף. מצננים.

      3‬. מוסיפים 3 כפיות סירופ למחית וטועמים. אם צריך, אפשר‬‬‬ להוסיף עוד מהסירופ. מחלקים לכוסות חד־פעמיות או לכלים ייעודיים, מאחסנים במקפיא כשעה, לייצוב, נועצים מקלות ומקפיאים 8 שעות לפחות (עדיף למשך יממה). ‬‬‬‬

      4. שולפים מהכוסות ומגישים.‬‬‬  

       

      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, ליאת לבן אדרי)
      הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי פרנקו, ליאת לבן אדרי)
       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד