הנוסחה המושלמת: פאי פירות טריים עם קרם וניל

בצק פריך, קרם רך ומבחר פירות טריים בפאי קלאסי עם טוויסט טרופי. ממהרים? יש לנו טיפ לקיצור העניינים במטבח

פאי פירות עם קרם וניל (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')
פאי פירות עם קרם וניל (צילום וסגנון: נטשה חיימוביץ')

 

המרכיבים

(תבנית פאי בקוטר 28 ס"מ)

 

לבצק

  • 1 כוס + 2 כפות (160 גרם) קמח
  • 1/2 כוס קוקוס טחון
  • 1/4 כוס אבקת סוכר
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
  • 1 ביצה טרופה + 1 כף מים קרים
  • לאפייה: משקולות ייעודיות או קטניות יבשות

 

לקרם הווניל

  • 2 כוסות (500 מ"ל) חלב
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/8 כפית מלח
  • 1/3 כוס (70 גרם) סוכר
  • 2 חלמונים
  • 3 כפות מים
  • 4 כפות (40 גרם) קורנפלור
  • 25 גרם חמאה

 

למלית הפירות

  • 1 אפרסק
  • 1 קיווי
  • 10 ענבים
  • 10 דובדבנים
  • 1/2 מנגו
  • 1/2 אגס
  • לעיטור: 1 כף שקדים קצוצים

 

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או המערבל עם וו הגיטרה) את הקמח, הקוקוס, אבקת הסוכר והמלח ומעבדים. מוסיפים את החמאה ומעבדים בהפסקות (פולסים) למרקם פירורי. מערבבים את הביצה והמים, מוסיפים ומעבדים ב־3-2 פולסים. מוציאים את הבצק, מאחדים בזריזות לגוש, עוטפים ומאחסנים במקרר 20 דקות (עד יום).

2. מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. מניחים את הבצק על משטח מקומח (או על נייר אפייה) ומרדדים אותו לעלה גדול קצת יותר מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית (בעזרת הנייר או בגלגול על המערוך) ומהדקים לבסיס ולדפנות. להסרת עודפים ולגימור יפה, מעבירים את המערוך סביב הדפנות. מחוררים את תחתית הבצק במזלג, מניחים עליו נייר אפייה ומפזרים משקולות אפייה (או קטניות יבשות).

4. אופים 10 דקות. מסירים את הנייר עם המשקולות ואופים כ־10 דקות נוספות, עד שהבצק מזהיב. מוציאים ומניחים לצינון מלא.

5. הקרם: שמים בסיר את החלב, הווניל, המלח ומחצית מכמות הסוכר ומביאים לסף רתיחה. בינתיים, טורפים בקערית את החלמונים עם המים, הקורנפלור ויתרת הסוכר. ברגע שהחלב מתחיל לרתוח מנמיכים את הלהבה לנמוכה ומוסיפים לסיר את בלילת החלמונים, תוך ערבוב נמרץ במטרפה. טורפים עד שהנוזל מסמיך ומסירים מהכיריים. מוסיפים את החמאה ומערבבים. מצננים כ־30 דקות, שבמהלכן מערבבים 3-2 פעמים. יוצקים לתבנית ומורחים באופן אחיד.

6. הפירות: מגלענים ופורסים דק את הפירות. מסדרים אותם על הקרם במעגלים, מהחוץ כלפי פנים. מפזרים את השקדים ומגישים.

 

  • טיפ: לקיצור דרך וזמן אפשר להחליף את הקרם בפודינג וניל מהיר הכנה

 

זמן הכנה: שעה, ללא השהיה וצינון

רמת קושי: בינוני

איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 3 ימים 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד