פשטידת פרווה על בסיס כרובית ועדשים כתומות, ללא מוצרי חלב

אפשר לאפות בריא יותר: מחליפים את הקמח ואת פירורי הלחם בעדשים ובמחית של ירק. מוותרים על הגבינות ומעשירים את הטעם באמצעים טבעיים בלבד: בצל ושום

ריטה שאוליאן

|

28.07.19 | 09:11

פשטידת עדשים וכרובית (צילום: Shutterstock)
פשטידת עדשים וכרובית (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

תבנית מלבנית 30X20 ס"מ

 

  • 1/2 1 כוסות עדשים כתומות
  • כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
  • שמן לטיגון
  • 1 בצל גדול, קצוץ
  • 1 כוס עלי מנגולד שטופים או 2 כוסות תרד שטופים היטב
  • 3 כפות זרעי צ'יה
  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 3 ביצים
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית כמון, טחון

 

שומשום, לקישוט (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. משרים את העדשים במים רותחים כשעה. שוטפים ומסננים, מניחים לייבוש במסננת.
  2. מבשלים את הכרובית במים מומלחים, מסננים ומועכים למחית בקערה. מניחים בצד להצטנן.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
  4. מייבשים וקוצצים דק את עלי המנגולד או התרד.
  5. מחממים מעט שמן במחבת גדולה, מטגנים בה את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את העלים הקצוצים ומטגנים כמה דקות נוספות להורדת הנפח ולייבוש.
  6. מוסיפים את כל המרכיבים (למעט השומשום) לקערה עם המחית הכרובית, מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית. בוזקים שומשום מעל ומכניסים לתנור.
  7. אופים כ-40 דקות, עד להשחמה.

 

ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

    שתי פשטידות בהרכבה אישית, ממה שיש לכם במקרר

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג