
פשטידת עדשים וכרובית (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
תבנית מלבנית 30X20 ס"מ
- 1/2 1 כוסות עדשים כתומות
- כרובית גדולה, מפורקת לפרחים
- שמן לטיגון
- 1 בצל גדול, קצוץ
- 1 כוס עלי מנגולד שטופים או 2 כוסות תרד שטופים היטב
- 3 כפות זרעי צ'יה
- 3 כפות טחינה גולמית
- 3 ביצים
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית כמון, טחון
שומשום, לקישוט (לא חייבים)
אופן הכנה
- משרים את העדשים במים רותחים כשעה. שוטפים ומסננים, מניחים לייבוש במסננת.
- מבשלים את הכרובית במים מומלחים, מסננים ומועכים למחית בקערה. מניחים בצד להצטנן.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, משמנים את התבנית.
- מייבשים וקוצצים דק את עלי המנגולד או התרד.
- מחממים מעט שמן במחבת גדולה, מטגנים בה את הבצל עד להשחמה. מוסיפים את העלים הקצוצים ומטגנים כמה דקות נוספות להורדת הנפח ולייבוש.
- מוסיפים את כל המרכיבים (למעט השומשום) לקערה עם המחית הכרובית, מערבבים לתערובת אחידה ומעבירים לתבנית. בוזקים שומשום מעל ומכניסים לתנור.
- אופים כ-40 דקות, עד להשחמה.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית
שתי פשטידות בהרכבה אישית, ממה שיש לכם במקרר