
מוזמנים לשלב קוביות של ירקות אחרים - שיפודי סלמון ועגבניות שרי (צילום: מירי צדוק)
מרכיבים
6 שיפודים
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- 1 כף סילאן
- קורט צ'ילי גרוס
- מלח ופלפל שחור
- 600 גרם פילה סלמון, פרוס לקוביות של 2X2 ס"מ
- כ-20 עגבניות שרי (או קוביות קישואים, בצל, פלפלים ושאר ירקות שאוהבים)
- שמן זית
אופן הכנה
- מערבבים בקערה את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי, הסילאן, הצ'ילי הגרוס, המלח והפלפל השחור.
- מוסיפים את קוביות הדג ואת עגבניות השרי ומערבבים עד לציפוי. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
- משפדים את קוביות הדג וביניהם מוסיפים את עגבניות השרי. מזלפים מעל מעט שמן זית.
- אופים בתנור 15 דקות, מוציאים ומגישים מיד.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

מתכון פשוט נוסף לדג בתנור - פילה אמנון ביין לבן