ביום חם, שולפים צהריים מן הים: שיפודי סלמון ועגבניות שרי בתנור

המשפחה שלכם מסרבת לאכול דגים וירקות? הפתרון הוא בצורת ההגשה שלהם, שהרי ידוע כי אוכל משופד, בהכרח טעים יותר. המתקדמים יכולים לשפד גם ירקות נוספים

מירי צדוק

|

22.07.19 | 09:36

מוזמנים לשלב קוביות של ירקות אחרים - שיפודי סלמון ועגבניות שרי (צילום: מירי צדוק)
מוזמנים לשלב קוביות של ירקות אחרים - שיפודי סלמון ועגבניות שרי (צילום: מירי צדוק)

מרכיבים

6 שיפודים

 

  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף סילאן
  • קורט צ'ילי גרוס
  • מלח ופלפל שחור
  • 600 גרם פילה סלמון, פרוס לקוביות של 2X2 ס"מ
  • כ-20 עגבניות שרי (או קוביות קישואים, בצל, פלפלים ושאר ירקות שאוהבים)
  • שמן זית

 

 

אופן הכנה

  1. מערבבים בקערה את רוטב הסויה, רוטב הצ'ילי, הסילאן, הצ'ילי הגרוס, המלח והפלפל השחור.
  2. מוסיפים את קוביות הדג ואת עגבניות השרי ומערבבים עד לציפוי. מניחים במקרר למשך חצי שעה.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומשמנים את התבנית.
  4. משפדים את קוביות הדג וביניהם מוסיפים את עגבניות השרי. מזלפים מעל מעט שמן זית.
  5. אופים בתנור 15 דקות, מוציאים ומגישים מיד.

 

עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"

 

    מתכון פשוט נוסף לדג בתנור - פילה אמנון ביין לבן

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מירי צדוק)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (6 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג