משניים יוצא אחד: שילוב מושלם בין שניצל התירס האהוב לקציצת העוף

זהירות, המנה עלולה להיעלם מהר מן הצפוי - קציצות רכות מאוד בטעם מתקתק, בזכות התירס הטחון שמשתלב נהדר בתערובת שאתם רגילים להכין

מיכל שמיר

|

21.07.19 | 08:54

קציצות עוף ותירס (צילום: מיכל שמיר)
קציצות עוף ותירס (צילום: מיכל שמיר)

מרכיבים

כ-25 קציצות

 

  • 1 כף שמן קנולה
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • 1/3 צרור כוסברה או פטרוזיליה טרייה
  • תירס מקופסת שימורים אחת, מסונן
  • 1 ביצה (גודל L)
  • 4 כפות פירורי לחם
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 כפית רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • שמן קנולה, לטיגון

 

לרוטב

  • 3 כפיות רוטב צ׳ילי מתוק
  • 1 כפית שמן שומשום
  • 3 כפיות רוטב סויה

 

בצל ירוק, קצוץ (לקישוט)

 

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מחממים את השמן במחבת ומטגנים בה את הבצל, תוך כדי ערבוב כחמש דקות, עד להזהבה.
  3. שמים בקערה של מעבד המזון את הכוסברה, 3/4 מכמות התירס ואת הביצה (את יתר התירס מוסיפים כשהוא שלם לתערובת). טוחנים עד לקבלת תערובת חלקה ומעבירים לקערה. אם אין לכם מעבד מזון, אפשר לוותר על השלב הזה ופשוט לקצוץ דק את הכוסברה ולערבב יחד עם הביצה, התירס ויתר המרכיבים.
  4. מוסיפים לקערה את יתר המרכיבים למעט השמן לטיגון ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  5. מחממים את השמן במחבת טפלון.
  6. בידיים רטובות יוצרים קציצות שטוחות בקוטר 4-3 ס״מ ומניחים בזהירות בשמן החם. מטגנים דקה-שתיים מכל צד, רק עד שהקציצות מזהיבות קצת. מוציאים את הקציצות ומעבירים אותן לתבנית.
  7. אופים בתנור 7-5 דקות.
  8. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומגישים יחד עם הקציצות המוכנות, יחד עם מעט בצל ירוק קצוץ.

 

 

למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם שכדאי לעקוב אחריו

 

 

    עוד מתכון שכולם יאהבו - אצבעות שניצל פריכות במיוחד

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (8 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג