מהירה, קלה וטעימה בטירוף: גלידה תוצרת בית (בלי מכונה, תירגעו!)

תשכחו מגלידה מסובכת שמכינים במכונת גלידה. המתכון הביתי והקייצי הזה כולל רק ארבעה מרכיבים, והילדים שלכם ישמחו להכין אותו יחד איתכם. וגם לאכול כמובן

טעם של קיץ שילדים אוהבים  (צילום: יוסי סליס; סגנון: נטשה חיימוביץ)
טעם של קיץ שילדים אוהבים (צילום: יוסי סליס; סגנון: נטשה חיימוביץ)

לא רק שלא צריך בשביל הגלידה הזאת ולו שמץ של מכונת גלידה, גם לא צריך להתאמץ. ובכל זאת יש בקצה התהליך הפשוט גלידה רכה, שהיא הטעם של הקיץ בהתגלמותו. אף על פי שזו בעצם סתירה מובנית, כי בישראל, בניגוד לאירופה, עונת התותים נגמרת בדיוק כשמתחיל להיות הגיוני מאוד להכין מהם גלידה.

 

אז מה עושים? משתמשים בתותים או פירות יער כמו פטל או אוכמניות קפואים. ועוד משהו: ילדים מאוהבים בהכנה של הגלידה הביתית הזאת, וגם באכילה שלה.

 

גלידת תות ביתית (בלי מכונת גלידה!)

8-10 מנות

 

המרכיבים

  • 250 גרם תותים, אוכמניות או של פטל שחור או אדום
  • 2/3 כוס (150 גרם) סוכר
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה

 

ההכנה

1. מסירים מהתותים את העוקצים הירוקים ומעבירים למעבד המזון או לבלנדר. מוסיפים פנימה את הסוכר וסוחטים פנימה את המיץ מחצי הלימון. מעבדים למחית גסה.

2. מעבירים את מחית התותים לקערת המערבל, מתחילים להקציף במהירות בינונית ובמקביל יוצקים פנימה את השמנת המתוקה, וממשיכים להקציף עד שמתקבל מרקם של קצפת רכה. מעבירים לכלי שנוח להקפיא בו, ומאחסנים במקפיא 4 שעות לפחות (עד לילה).

3. ההגשה: מוציאים, מניחים כמה דקות בטמפרטורת החדר, מעבירים לכלים או לגביעי גלידה ומגישים.

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד