
נודלס מוקפץ עם חזה עוף, בצל ירוק, כרוב ובוטנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
4-3 מנות
לנודלס
- 1/2 חבילה נודלס
- מעט כורכום טחון
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כפית שמן
לעוף
- 1 כף שמן
- 500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות/קוביות
- מלח ופלפל שחור
- 1 כפית בהרט
למוקפץ
- 1/2 כרוב פרוס לרצועות
- 1 חבילה בצל ירוק, חתוך גס
- 1/2 סלסלה פטריות שמפיניון, פרוסות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 קופסת שימורים של קרם קוקוס
- 1 כף תבלין קארי
- כוסברה טרייה, קצוצה
- 1/4 כוס בוטנים קצוצים
אופן הכנה
- הנודלס: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הנודלס, את התבלינים ואת השמן ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.
- העוף: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים, מערבבים ומטגנים עד להשחמה. מוציאים ושומרים חם בצד. לא מכבים את האש.
- המוקפץ: שמים את הכרוב, את הבצל הירוק ואת הפטריות בסיר, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וצורבים את הירקות 5-3 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים.
- מוסיפים את הנודלס ואת הקארי ומערבבים עד לציפוי אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
- מכבים את האש, בוזקים כוסברה ובוטנים מעל ומגישים מיד.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

מחפשים משהו קלאסי לסופ"ש? נסו דגים חריפים של אסתר