תקפצו לכם: נודלס עם חזה עוף,
כרוב ופטריות ברוטב קוקוס וקארי

אתם יכולים להכין מוקפץ נפלא גם אם אין לכם ווק או שורשים אסיאתיים - הכינו את המרכיבים בנפרד ואז אחדו את הכול בתוך רוטב קרמי עשיר שהופך את הכול למושלם

אסתר דורון צרפתי

|

17.07.19 | 08:22

נודלס מוקפץ עם חזה עוף, בצל ירוק, כרוב ובוטנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
נודלס מוקפץ עם חזה עוף, בצל ירוק, כרוב ובוטנים (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

4-3 מנות

 

לנודלס

  • 1/2 חבילה נודלס
  • מעט כורכום טחון
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כפית שמן

 

לעוף

  • 1 כף שמן
  • 500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות/קוביות
  • מלח ופלפל שחור
  • 1 כפית בהרט

 

למוקפץ

  • 1/2 כרוב פרוס לרצועות
  • 1 חבילה בצל ירוק, חתוך גס
  • 1/2  סלסלה פטריות שמפיניון, פרוסות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 קופסת שימורים של קרם קוקוס
  • 1 כף תבלין קארי
  • כוסברה טרייה, קצוצה
  • 1/4 כוס בוטנים קצוצים

 

אופן הכנה

  1. הנודלס: מרתיחים מים בסיר, מוסיפים את הנודלס, את התבלינים ואת השמן ומערבבים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד לריכוך. מסננים ושומרים בצד.
  2. העוף: מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את נתחי העוף, מתבלים, מערבבים ומטגנים עד להשחמה. מוציאים ושומרים חם בצד. לא מכבים את האש.
  3. המוקפץ: שמים את הכרוב, את הבצל הירוק ואת הפטריות בסיר, מתבלים במלח ובפלפל, מערבבים וצורבים את הירקות 5-3 דקות. מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים.
  4. מוסיפים את הנודלס ואת הקארי ומערבבים עד לציפוי אחיד. טועמים ומתקנים תיבול.
  5. מכבים את האש, בוזקים כוסברה ובוטנים מעל ומגישים מיד.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

 

    מחפשים משהו קלאסי לסופ"ש? נסו דגים חריפים של אסתר

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג