מוכנה בצ'יק צ'אק ובלי מערבל: עוגת אפרסקים עם קמח כוסמין

מרקם עסיסי וקריצה בריאותית בעוגה פרווה שמכינים בקלות ללא צורך במערבל. את האפרסקים אפשר להחליף בשזיפים, בנקטרינות או בתפוחים קלופים

עוגת אפרסקים עם קמח כוסמין  (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
עוגת אפרסקים עם קמח כוסמין (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 30X20 ס"מ)

 

  • 3 ביצים בגודל L
  • 1 כוס + 1 כף (200 גרם) סוכר חום כהה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1 כוס + 5 כפות (160 גרם) קמח כוסמין מלא, רצוי מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 אפרסקים בינוניים־גדולים (כ־300 גרם). אפשר להמיר בשזיפים, בנקטרינות או בתפוחים קלופים
  • לעיטור: 30-20 גרם שקדים מולבנים פרוסים

 

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.

2. שמים את הביצים והסוכר בקערה בינונית וטורפים

במטרפה ידנית, עד שהמרקם אחיד והבלילה מתעבה. מוסיפים את השמן והווניל וטורפים קצרות, לבלילה אחידה.

3. שמים את הקמח, אבקת האפייה והמלח בקערה ומערבבים קלות. מוסיפים לקערת הבלילה ומערבבים במרית, רק עד שהקמח נטמע בעיסה.

4. חותכים את האפרסקים לקוביות קטנות. שומרים בצד 3-2 כפות לעיטור. את השאר מוסיפים לעיסה ומערבבים בעדינות, לפיזור אחיד. יוצקים לתבנית ומיישרים. מפזרים למעלה את האפרסקים ששמרנו ואת השקדים.

5. אופים 40-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים, משהים לצינון כשעה בטמפרטורת החדר ומגישים.

 

זמן הכנה: 20 דקות, לא כולל אפייה

דרגת קושי: קל

איך שומרים? בכלי סגור במקרר עד ארבעה ימים. לא מומלץ להקפיא

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד