טורקיז בפנים וכחול בחוץ: דירת נופש בקצה נווה צדק עם נוף לים מכל חלון

השילוב של המיקום הצמוד לנווה צדק והקומה הגבוהה, יחד עם העובדה שמדובר בדירה עבור תושבת חוץ, אפשרו להציב את כל חללי הבית מול הים, כולל האמבטיה

החלל המרכזי: נוף לים וצבעוניות שמכניסה אותו גם אל תוך הבית  (צילום: גדעון לוין)
החלל המרכזי: נוף לים וצבעוניות שמכניסה אותו גם אל תוך הבית (צילום: גדעון לוין)
המרפסת והנוף מהקומה ה-12 (צילום: גדעון לוין)
המרפסת והנוף מהקומה ה-12 (צילום: גדעון לוין)
עבודות האמנות של אביב גרינברג מוסיפות רובד עדכני  (צילום: גדעון לוין)
עבודות האמנות של אביב גרינברג מוסיפות רובד עדכני (צילום: גדעון לוין)
חדר הרחצה פוצל והאמבטיה מוקמה ליד החלון  (צילום: גדעון לוין)
חדר הרחצה פוצל והאמבטיה מוקמה ליד החלון (צילום: גדעון לוין)
חיפוי קיר מרצפה ועד תקרה משווה לחדר הרחצה מראה דרמטי  (צילום: גדעון לוין)
חיפוי קיר מרצפה ועד תקרה משווה לחדר הרחצה מראה דרמטי (צילום: גדעון לוין)

לדירה הזאת יש נתוני פתיחה שכל מעצב חולם עליהם: מדובר בדירה בשטח של 125 מ"ר פלוס מרפסת של 20 מ"ר במגדלי White City, בקצה שכונת נווה צדק. גובהה - בקומה ה-12- יחד עם המיקום שלה, מבטיחים נוף פתוח יוצא דופן אל הים של תל אביב. בנוסף, מדובר בדירת נופש עבור בעלת הבית, תושבת חוץ מאנגליה, מה שמאפשר עיצוב נועז יחסית וכפוף פחות לצורכי היומיום ביחס לדירה רגילה.

 

את הנתונים החלומיים האלה, בצירוף הבקשה לדאוג להרבה מקום לאירוח, קיבל האדריכל אושיר אסבן, שהוציא תחת ידיו חלל בעיצוב מתוחכם עם שילובים נועזים של צבעים וחומרים ותחושה יוקרתית ולא לגמרי מקומית.

 

שילובים נועזים של צבעים וחומרים ותחושה יוקרתית ולא לגמרי מקומית (צילום: גדעון לוין)
    שילובים נועזים של צבעים וחומרים ותחושה יוקרתית ולא לגמרי מקומית(צילום: גדעון לוין)

    הים נוכח בכל חללי הבית, הציבוריים והפרטיים כאחד (צילום: גדעון לוין)
      הים נוכח בכל חללי הבית, הציבוריים והפרטיים כאחד(צילום: גדעון לוין)

       

      "כבר בשלב תכנון הפנים שמתי דגש על חלוקה שבה הים נוכח בכל חללי הבית, הציבוריים והפרטיים כאחד", מספר אסבן. "האתגר היה להציב את כל חללי הבית באופן פרונטלי מול הים, כולל חדר השינה, חדר האורחים, וכמובן הסלון ואפילו המטבח", הוא מוסיף. ואכן, הים התיכון מורגש מרגע הכניסה לבית, לאורך חזית הזכוכית השקופה הפונה לכיוון החוף. גם בצבעוניות שנבחרה יש תזכורת לים, בדמות שולחן אוכל, כורסאות ואקססוריז בפלטת צבעים כחולה־ירוקה.

       

      דירת נופש שמשדרת חופש

      החלל המרכזי - הכולל את הסלון, המטבח ופינת האוכל, שתוכננו ללא הפרדה כדי להעצים את תחושת הפתיחות והחופש שמשדרת

      הדירה - תחום בארבע חזיתות פנים, שכל אחת מהן מאופיינת בחומריות אחרת. "רציתי לשלב בין חומרים תעשייתיים שיש בהם חספוס טבעי, אך לעבד ולעדן את התוצאה הסופית", מסביר אסבן. "בנוסף רציתי ליצור תחושה של חלל רחב ידיים ופתוח, ללא קיטועים. הטיפול המסיבי בקירות החלל הציבורי, מקצה לקצה ומרצפה עד תקרה, מייצר רצף ותורם לתחושת הגודל של החלל ולעוצמה שלו. יחד עם פרטים כמו מדפי הברזל הדקים בספרייה והדלתות הסמויות, נוצר בבית וייב פאנקי ומתוחכם".

       

      פלטת שולחן האוכל עשויה מאבן אמרלד ירקרקה מברזיל  (צילום: גדעון לוין)
        פלטת שולחן האוכל עשויה מאבן אמרלד ירקרקה מברזיל (צילום: גדעון לוין)

        מדפי הברזל הדקים בספרייה מוסיפים תחכום לווייב הכללי  (צילום: גדעון לוין)
          מדפי הברזל הדקים בספרייה מוסיפים תחכום לווייב הכללי (צילום: גדעון לוין)

           

          מימין לכניסה ניצבת חזית מטבח כהה ומודרני של חברת בולטהאופ, עשויה אלומיניום בגוון אפרפר־ירקרק. המטבח מוצב במקביל לפתחי הזכוכית, שדרכם משתקפים הים והנוף האורבני. "כל חוויית הבישול והאירוח תוכננה להיות מול הים", מספר אסבן, "חזית המטבח מושפעת מהתאורה הטבעית המשתקפת ומשנה את גווניה עם תנועת השמש במהלך היום".

           

          בפינת האוכל, שדרכה יוצאים למרפסת, ניצב שולחן עם פלטה ייחודית, מאבן אמרלד ירקרקה מברזיל. גופי התאורה של המעצב לי ברום (Lee Broom) מעטרים את קירות הבטון החשוף שסביב השולחן. עבודות האמנות נוצרו על ידי אביב גרינברג, והן מוסיפות עוד רובד לעיצוב העדכני.

           

          יציאה למרפסת מעצימה את תחושת החופש, בייחוד בזכות האפשרות להשתרע על המיטות המיוחדות שתוכננו לפי מידה והוצבו זו מול זו כדי לייצר שיחה וחוויה אינטימית.

           

          תוכננו במיוחד. המיטות במרפסת (צילום: גדעון לוין)
            תוכננו במיוחד. המיטות במרפסת(צילום: גדעון לוין)

             

            אמבטיה ליד המיטה

            החללים הפרטיים בדירה כוללים את חדר השינה, שאליו מובילה דלת בחיפוי בטון. הפריט הראשון שנראה בכניסה אליו הוא אמבטיית free standing שממוקמת מול הים. "הלקוחה ביקשה חדר רחצה מפנק במיוחד, ולכן החלטתי לפצל את חדר הרחצה", מסביר אסבן. "את האמבטיה מיקמתי ליד החלון ובקרבת המיטה הזוגית, ואילו בחלל נוסף ופנימי הצבתי מקלחת, שירותים, חדר אדים וסאונה".

             

            לחיפוי קירות חדר הרחצה נבחרה אבן סטטואריו לבנה טבעית עם גידים אפורים, שמחפה את הקיר מהרצפה ועד התקרה ליצירת מראה אחיד ודרמטי. גם משטח הכיור האינטגרלי, ספסל האבן והידית במקלחון נבנו מאותה אבן, כך שחדר הרחצה מקבל מראה דמוי חמאם.

             

            האמבטיה היא הפריט הראשון שבולט לעין בחדר השינה  (צילום: גדעון לוין)
              האמבטיה היא הפריט הראשון שבולט לעין בחדר השינה (צילום: גדעון לוין)

              גם כאן, הנוף גונב את ההצגה. מבט לחדר השינה  (צילום: גדעון לוין)
                גם כאן, הנוף גונב את ההצגה. מבט לחדר השינה (צילום: גדעון לוין)

                חדר הרחצה הצמוד לחדר האורחים מחופה באבן טבעית כהה ודרמטית (צילום: גדעון לוין)
                  חדר הרחצה הצמוד לחדר האורחים מחופה באבן טבעית כהה ודרמטית(צילום: גדעון לוין)

                   

                  הכניסה לחדר האורחים היא דרך דלת סמויה בתוך קיר ספריית הברזל. דרך משקוף עדין נכנסים לחלל המשקיף אף הוא לים, ובו מיטת מרבץ עמוקה שתוכננה לפי מידות החלל. חדר הרחצה הצמוד לחדר האורחים מחופה באבן טבעית כהה ודרמטית. בכל החזיתות והחלונות שולבו צלונים חשמליים מרשת שחורה, שיורדים ועולים כמו מסכים וחושפים בהדרגה את הים ואת השמש.

                   

                  "בעיניי הבית הזה מדבר על מושג החוויה", מסכם אסבן. "כל החללים, החומרים, הצבעים, השילובים והפרטים שבו נועדו למקסם את חוויית המגורים והאירוח".

                    

                   

                  הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: Valerie Burke)
                  הגיליון החדש של מגזין Gostyle - עכשיו בדוכנים (צילום: Valerie Burke)
                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד