משדרגים את המטבח? קונים חדש? חמש עצות שאתם חייבים לקרוא

את מטבח החלומות שלכם תבחרו רק פעם-פעמיים בחיים ושפע ההיצע בתחום עשוי לבלבל. מה כדאי לדעת לפני שמסתערים על עיצוב הלב החדש של הבית?

ליעונה מנקלי, מוגש מטעם "אבן קיסר"

|

23.07.19 | 12:12

חשוב לבחור במטבח המיוצר מחומרי גלם איכותיים וברמת גימור גבוהה, אך לא פחות חשוב, לוודא שהיצרן מעניק שירות אחראי ומקצועי  (צילום: גדעון לוין ל-RUST אדריכלים)
חשוב לבחור במטבח המיוצר מחומרי גלם איכותיים וברמת גימור גבוהה, אך לא פחות חשוב, לוודא שהיצרן מעניק שירות אחראי ומקצועי (צילום: גדעון לוין ל-RUST אדריכלים)

האינפלציה של תוכניות הבישול והאוכל על המסך הקטן הגבירה ללא ספק גם את התיאבון למטבח חדש, כזה שימצה את הכישורים הקולינריים שלכם וימקסם את חווית הבישול והאירוח. ואם בעבר היה נהוג לתכנן את המטבח הביתי כיחידה סגורה ונפרדת, הרי שכיום הוא מהווה את הלב של מרחב המגורים, כזה ששואב אליו את כל באי הבית ומרכז חלק גדול מהפעילות המשפחתית.

 

המטבח הביתי הפך למרחב אסתטי הממלא פונקציות רבות. הדבר מחייב את יצרני המטבחים להשתכלל ולחדש, ולתת מענה לדרישות המורכבות של הלקוחות. שפע ההיצע בתחום עשוי לבלבל: חומרי גלם שונים, כוכבים חדשים בשוק, טרנדים וסגנונות, משטחי עבודה, אביזרי פרזול, גאדג'טים ועוד.

 

ומכיוון שאת מטבח החלומות שלכם תבחרו רק פעם או פעמיים בחיים - ריכזנו את חמש העצות הכי חשובות לקראת קנייה או שיפוץ של מטבח:

 

1. קנו רק מחברה אמינה ויציבה, המעניקה שירות ואחריות לאורך זמן

יצרני המטבחים הגדולים פועלים על פי תקנים מחמירים, שאמורים לספק לכם "תעודת ביטוח" לאיכותו של המטבח. חשוב לבחור במטבח המיוצר מחומרי גלם איכותיים וברמת גימור גבוהה, אך לא פחות חשוב, לוודא שהיצרן מעניק שירות אחראי ומקצועי בעת הצורך.

 

הישראלים מחליפים את המטבח שלהם אחת ל-12 שנים בממוצע. השימוש היומיומי הוא רב ושוחק - ארונות נשחקים, פרזולים משתחררים. לכן חשוב לכלול בפרמטרים של העסקה גם את היקף ומשך האחריות שתקבלו – שישתלמו לכם בטווח הרחוק.

 

 חברת אבן קיסר למשל, הפתיעה לאחרונה כשהודיעה על מדיניות של "אחריות לכל החיים" על מוצרים מהקולקציות החדשות שלה. זאת, לעומת חברות אחרות שנותנות אחריות לשלוש שנים בלבד בממוצע. המשמעות היא גיבוי מלא ומחויבות עמוקה לאיכות, לבטיחות, לסטנדרטים סביבתיים ולשירות מקיף.

 

2. היעזרו במעצבים מקצועיים

יצרני המטבחים מספקים שירות של מעצבים מנוסים, שיעזרו לכם לעצב את המטבח המושלם, שיותאם לצרכים הספציפיים שלכם, ולא יהיה עוד מטבח גנרי מפס ייצור.

 

ההמלצה שלנו: לכו עם מי שמשדר על אותו גל כמוכם, מדבר בשפתכם, ויעשה הכל כדי שהמטבח שלכם ישרת אתכם נאמנה – ולא הפוך. מעצבים מוסמכים ובעלי ניסיון רב יעזרו לכם למזער את הטעויות שנעשות לעתים בגלל שפע ההיצע ושיקולים של טעם.

 

מור קרישר, מעצב הבית של אבן קיסר, מאמין שהמטבח צריך להזמין את כולם לשהות בו, לכן חשוב שיהיה מרווח ומואר ככל האפשר, עם עדיפות לאור טבעי שאפשר להכניס פנימה בעזרת חלונות גדולים. אי מרכזי, אם המרחב מאפשר לכם, יהיה אידאלי לעבודה וגם לישיבה קז'ואלית מסביבו. הוא יוכל לשמש גם עבור איזורי אחסון נוספים, שיצמצמו את נוכחותם של חפצים שונים על השיש.

 

מעצב טוב יסייע לכם לשמור גם על יחס הזהב בהתנהלות במטבח: צמצום המרחק שבין הכיריים, לכיור ולמקרר. ככל שהמרווחים ביניהם קצרים, כך נוחות העבודה והיעילות יתמקסמו בשטח המטבח.

 

מעצב מטבחים ימזער את הטעויות (צילום: אבן קיסר)
    מעצב מטבחים ימזער את הטעויות(צילום: אבן קיסר)

     

    3. אל תחששו להכניס עניין וצבע

    כיום, כשהמטבח נמצא בחלל משותף עם שאר חללי המגורים - כמו הסלון ופינת האוכל - חשוב ליצור בו תחושה נעימה ומזמינה, למען המבשלים במטבח וגם למען "הצופים מהצד", אך לא לדלג על עיצוב מוקפד ומרהיב.

     

    קרישר חושב שכדאי לכם להעז. אם בעבר אנשים העדיפו את הגישה השמרנית והסתפקו בבחירות פשוטות וסולידיות, כיום הגישה השלטת היא להפוך את החלל לבעל אופי, כמייצג את הדיירים שלו. "זה לא אומר שצריך להשתולל, אבל בהחלט ראוי לעשות שימוש במחקר ובפיתוח הרבים שנעשו, ולבטא את היצירתיות, ממש כמו בתבשיל גורמה", מוסיף קרישר.

     

    אחד הטרנדים הסוחפים כיום הוא המטבח השחור ורב העוצמה – שנותן כבוד לחומרים ודגש דרך הניגודיות שבין הגוונים והטקסטורות. תוכלו ליצור את אותה ניגודיות בין הארונות לבין משטחי העבודה, באופן שיכניס עניין מיוחד למטבח, ויהפוך אותו לגולת הכותרת.

     

    אפשרות אחרת, אם אינכם רוצים שהמטבח "יגנוב את ההצגה" אלא ישתלב בצורה הרמונית יותר, היא להשתמש בגווני הלבן והאפור בשילוב חומרים טבעיים, כמו עץ, זכוכית ומשטחי הקוורץ של אבן קיסר, לדוגמה, שידגישו את איכות החומרים. את "זריקת הצבע" תוכלו להוסיף באמצעות פריטי דגש ואביזרים משלימים.

     

    כבר לא רק בלבן (צילום: אבן קיסר)
      כבר לא רק בלבן(צילום: אבן קיסר)

       

      4. התאימו את המטבח לצרכי המשפחה

      בעולם של טרנדים, אופנות ומגמות לוהטות, הצרכים הקונקרטיים שלכם חייבים לעמוד בראש סדר העדיפויות. אל תסתפקו במטבח קטן עם מעט איזורי אחסון אם אתם משפחה בת למעלה משלוש נפשות. וכן, אל תתפתו לעיצוב מינימליסטי וחסר אם אתם מבשלים ומארחים לעיתים קרובות.

       

      חשוב להבין איזה תפקיד המטבח אמור למלא בבית, ולנסות לצפות את רמת הפעילות בו ביומיום. מטבח פעיל הוא מטבח שמבשלים ואוכלים בו הרבה, ולכן רמת התחזוקה שלו גבוהה. היא מצריכה, בין היתר, משטחי עבודה עמידים בפני נוזלים, וגם בפני תנועה של מחבתות וסירים נגררים, שעלולים להותיר שריטות.

       

      המטבח פעיל? היערכו בהתאם (צילום: טום מניון)
        המטבח פעיל? היערכו בהתאם(צילום: טום מניון)

         

        המענה של אבן קיסר למטבחים ברמת פעילות גבוהה הוא משטחי קוורץ, השימושיים מאוד ועמידים בפני פגיעות ושאר חבלות.

         

        5. בחרו משטחי עבודה איכותיים

        משטחי העבודה הם החלק שלרוב נלקח כמובן מאליו, למרות שיש להם שימושים נרחבים, והם אמונים, לא מעט, על הטון הכללי במטבח. המשטחים מותקנים בדרך כלל על יחידת הארונות התחתונה או על אי מרכזי, אם קיים. מומלץ להתאים את החומרים לצרכים השונים, וכך להקל על הבחירה מתוך ההיצע הגדול היום בשוק.

         

        בענף המטבחים ישנן שלוש קטגוריות עיקריות של משטחים: אבן קיסר, שיש ופורצלן. לכל משטח תכונות משלו, לצד יתרונות וחסרונות.

         

        קוורץ -  אבן קיסר היא החלוצה בתחום משטחי העבודה מקוורץ למטבח, מוצריה הפופולריים מיוצרים בישראל ונמכרים במעל 50 מדינות בעולם. המשטחים עשויים קוורץ, חומר מינרלי עמיד, אשר אטרקטיבי מהשיש הטבעי ומהפורצלן. משטחי הקוורץ מגיעים במגוון רחב של צבעים ודוגמאות ייחודיות, בהם גם משטחים דמויי שיש טבעי או בטון אופנתי.

          

        משטחי אבן קיסר. עמידים מאוד בפני כתמים, שריטות ומכות (צילום: טום מניון)
          משטחי אבן קיסר. עמידים מאוד בפני כתמים, שריטות ומכות(צילום: טום מניון)

           

          משטחי אבן קיסר עמידים מאוד בפני כתמים, שריטות ומכות, קלים לעיבוד, חזקים ובני תיקון, וניתנת עליהם אחריות מלאה "לכל החיים". בחברה ממליצים לבחון את משטח העבודה כלוח גדול ורחב, טרם רכישתו, כדי לקבל מושג כיצד ייראה במטבח הפרטי שלכם.

           

          מקורו של השיש הטבעי (והגרניט) הוא מאבן שנחצבה באדמה. הוא אלגנטי למראה ויקר באופן משמעותי מהאחרים. אחד החסרונות העיקריים שלו הוא היותו סופח כתמים וקשה לניקוי, ועל כן דורש תחזוקה שוטפת. בנוסף, משטחי השיש אינם גמישים ונחשבים קשים לעיצוב.

           

          ואחרונים - משטחי פורצלן - מוצר פרימיום חדש יחסית בשוק, אשר הושק בשנה האחרונה באבן קיסר. הרכבם דומה לקרמיקה, אולם לרוב הם גדולים יותר במידות האורך והרוחב, לא סופגים נוזלים כלל (!) ועמידים מאוד לחום או קור. לוחות הפורצלן של אבן קיסר אידיאליים הן כמשטחי עבודה במטבח והן כחיפוי ארונות, חיפוי קירות או ריצוף. בעזרתם תוכלו להעניק למטבח טוטאל לוק, הרמוני ומיוחד, בזכות הקולקציה היפהפיה שהחברה השיקה לא מכבר.

           

          והמחיר? משטח הוא מוצר פרמיום, וההוצאה עליו גדולה. קחו בחשבון שלכל משטח יש רמות מחיר שונות, בהתאם למורכבות הדגם ועוד שלל משתנים. אל תתביישו לחקור ולשאול, ולבחור לפי מידת וצרכי השימוש שלכם. ובעיקר ליהנות מהתהליך.

           

          חשוב גם לוודא כי אתם עובדים עם מתקין מקצועי ומנוסה ביותר, שיודע להגיע לגימורים הרצויים ולהתקין אותו במטבח כראוי. עצה שלנו: אל תעגלו פינות. ודאו שגם המתקין שלכם מורשה, אחרת זה עלול לעלות לכם באיבוד תעודת האחריות.

           

          היכנסו לצפייה בקולקציות החדשות של אבן קיסר >>

           

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד