
עוגת משמשים וריקוטה - להגשה מרשימה יותר, מכינים מהבלילה עוגות אישיות ומגישים עם קצפת ומשמשים בסירופ (צילום: לירז שדה)
מרכיבים
תבנית בקוטר 24 ס"מ
למשמשים
- 80 גרם חמאה
- 100 גרם סוכר דמררה
- 8-6 משמשים טריים, שטופים, חצויים ומגולענים
לעוגה
- 250 גרם חמאה רכה (בטמפרטורת החדר)
- 400 גרם אבקת סוכר
- 400 גרם גבינת ריקוטה בטמפרטורת החדר
- 4 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 350 גרם קמח
- 1/2 1 כפיות (7.5 גרם) אבקת אפיה
- 1/2 1 כפיות (7.5 גרם) אבקת סודה לשתייה
- לקישוט: חצאי משמשים, קצפת, קנלים של ריקוטה, אבקת סוכר (לא חייבים)
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- המשמשים: מחממים יחד בסיר קטן את החמאה והסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר.
- יוצקים את הסירופ שנוצר לתבנית ומסדרים בה את חצאי המשמשים. מניחים בצד.
- העוגה: מערבבים יחד את החמאה עם אבקת הסוכר עד לקבלת קרם אחיד. מוסיפים את הריקוטה ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה.
- מוסיפים את הביצים אחת אחת לתוך הקערה. לפני שמוסיפים ביצה מערבבים היטב, עד להטמעתה.
- מוסיפים את הווניל ואת קליפת הלימון המגוררת ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, אבקת האפיה והסודה.
- מוסיפים לבלילה, מערבבים ויוצקים מעל המשמשים בתבנית.
- אופים בתנור כחצי שעה, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
- מוציאים מהתנור, משחררים והופכים בעזרת צלחת גדולה יותר.
המתכון באדיבות מסעדת בראסרי עין כרם
חמש עוגות נוספות עם דובדבנים, ענבים, שזיפים ואף מלון