צילום: שי יחזקאל

אכלתם אותה: איך להתמודד בהצלחה עם הרעלות מזון בקיץ

בעונת הפיקניקים, הים והבריכה, הסיכוי לתפוס קלקול קיבה גדול למדי. למה הגלידות והשייקים רק מחריפים את הבעיה ואילו מזונות יעזרו לכם להתאושש מהר יותר

במקרה של קלקול קיבה: מחית תפוחי עץ מרגיעה ומשקה יוגורט-ג'ינג'ר מחזק (צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)
במקרה של קלקול קיבה: מחית תפוחי עץ מרגיעה ומשקה יוגורט-ג'ינג'ר מחזק (צילום: דניאל לילה סגנון: נעה קנריק)

הרעלות מזון יכולות לקרות בכל עונות השנה כתוצאה מטיפול רשלני במזון, אבל בקיץ קצב ההתרבות של חיידקים לא ידידותיים כמו ליסטריה, אי־קולי וסלמונלה, גובר פי כמה בגלל הטמפרטורות הגבוהות. הדרך הטובה ביותר למזער את הסיכון להרעלת מזון היא לאכול בבית, להקפיד על קירור הולם של מזונות מועדים לפורענות (ביצים, מיונז, גבינות, בשר, דגים וסלטים) ולהימנע מחימום חוזר של מזון ומהקפאה מחדש של מזון שהפשרתם.

 

טיפ: צורכים בקיץ בעיקר מזונות צוננים (כמו סלטים, גלידות ושייקים)? על פי הרפואה המסורתית, צריכת יתר של מזון קר מחלישה את מערכת העיכול, לכן מומלץ לאזן את התפריט עם מזון חמים ומבושל

ובכל זאת, זאת לגמרי העונה של אכילה בחוץ, וגם זו של הפיקניקים, הים והבריכה, והסיכוי לתפוס קלקול קיבה גדול למדי. אם הוא תפס גם אתכם, לפי הרפואה המסורתית מומלץ לצרוך את המזונות והמשקאות הבאים:

 

1. אכלו מזונות קלים לעיכול: אורז, מרקים, ירקות מבושלים, צנימים, בננה.

 

2. שתו מיץ רימונים: מומלץ לשתות שלוש פעמים ביום או עד לעצירת השלשול.

 

3. שתו מי חרובים: מהלו כפית של אבקת חרובים בכוס מים חמימים או במי אורז (מי הבישול) ושתו את הנוזל. החרוב מסייע בעצירת איבוד הנוזלים ובהפסקת השלשול

הודות לאפקט המייבש ולתכולת הטאנינים שבו.

 

4. שלבו חליטות מרגיעות: זרעי שומר, קמומיל, ג'ינג'ר, נענע, מרווה, שיבא.

 

5. אכלו מחית תפוחי עץ טבעית (ראו מתכון): תכולת הפקטין הגבוהה בתפוח מסייעת לעצירת השלשול ולהקלה על העוויתות ועל כאבי הבטן.

 

6. אכלו יוגורט פרוביוטי: החיידקים הפרוביוטיים מחזקים את מערכת העיכול (ראו מתכון).

 

משקה יוגורט־ג'ינג'ר מחזק

היוגורט מספק סיוע פרוביוטי של חיידקים טובים, והג'ינג'ר תורם לחיזוק העיכול ומקל על כאבי הבטן.

 

מה צריך:

  • 1/2 גביע יוגורט
  • 1/2 כוס מים
  • קמצוץ (כ־1/8 כפית) ג'ינג'ר טרי, מגורר

 

מה עושים:

מערבבים את החומרים בכוס ושותים פעם־פעמיים ביום.

 

מחית תפוחי עץ מרגיעה

מה צריך:

  • 2 תפוחי עץ
  • 1 כפית גהי (חמאה מזוקקת, להשיג בחנויות הטבע או להכין לבד)
  • קמצוץ אגוז מוסקט
  • קמצוץ כורכום

 

מה עושים:

מבשלים את תפוחי העץ עד לריכוך ומוסיפים את יתר החומרים. מערבבים ואוכלים בהתאם לרעב ועד לתחושת הקלה.

 

הכותבת היא מטפלת מוסמכת באיורוודה

 

ה־Kit הטבעי לטיפול במטרדים הבריאותיים שמביאים איתם הימים הלוהטים, הקליקו על התמונה:

  ( )

 

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד