כולם בשקית אחת: הפטנט למטבח נקי ולערימת שניצלים ביתיים וטריים

כך תפסיקו לפחד ותתחילו להכין שניצלים לגמרי בעצמכם - פעולות הקימוח, הטבילה והניעור נראות לכם מלכלכות במיוחד? נסו את השיטה הקלה של מיכל שמיר ותתאהבו

מיכל שמיר

|

07.07.19 | 08:56

תכינו כמות גדולה, תקפיאו ולא תפסיקו להגיד תודה לעצמכם - השניצל הכי טעים שיש (צילום: מיכל שמיר)
תכינו כמות גדולה, תקפיאו ולא תפסיקו להגיד תודה לעצמכם - השניצל הכי טעים שיש (צילום: מיכל שמיר)

מרכיבים

15-10 שניצלים קטנים

 

  • 700-500 גרם חזה עוף פרוס דק לשניצל
  • 1/4 כוס קמח רגיל
  • 2 ביצים
  • 1 כפית חרדל דיז׳ון חלק
  • 1 כפית קטשופ
  • 1/2 כפית סירופ מייפל / דבש / סילאן
  • 1/2 כוס עד 3/4 כוס פירורי לחם / פנקו / פירורי גריסיני
  • שמן קנולה, לטיגון

 

אופן הכנה

  1. מייבשים את נתחי העוף בנייר סופג.
  2. שמים את הקמח בשקית פסגור (ריצ'רץ', זיפלוק) או כל שקית אחרת שהיא מספיק עבה ואין בה חורים.
  3. מוסיפים את נתחי העוף לשקית עם הקמח, סוגרים ומנערים היטב עד לציפוי אחיד של כל הנתחים.
  4. בקערה גדולה, שיכולה להכיל את כל העוף, טורפים יחד את הביצים, החרדל, הקטשופ וסירופ המייפל עד לקבלת בלילה אחידה.
  5. מעבירים את נתחי העוף המצופים בקמח לתוך הקערה עם בלילת הביצים ומערבבים עד לציפוי אחיד.
  6. לוקחים שקית פסגור נוספת (או מרוקנים את הקודמת מעודפי הקמח) ושמים בה את פירורי הלחם.
  7. מוציאים נתח עוף אחד מתוך בלילה ושמים אותו בשקית עם פירורי הלחם, מנערים קלות את השקית עד לציפוי אחיד, מוסיפים נתח נוסף ומנערים שוב. חוזרים על התהליך עם כל הנתחים כך שבסוף יש לכם שקית שלמה של שניצלים מוכנים לטיגון. אפשר לטגן מיד או לשמור במקרר עד יום אחד. אם רוצים להקפיא, מניחים את השניצלים המוכנים על גבי תבנית מכוסה בנייר אפייה או נייר אלומיניום ומקפיאים למשך שעה או עד שהשניצלים קשים וקפואים לחלוטין. לאחר מכן מכניסים את כולם לשקית אטומה ושומרים במקפיא. לפני השימוש מפשירים במקרר ומטגנים או אופים התנור על חום גבוה.
  8. מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה. מוודאים שהשמן מספיק חם ע"י הכנסת כף עץ לתוכו. אם נוצרות בועות קטנות ליד הכף, השמן מספיק חם.
  9. מטגנים את השניצלים על אש בינונית-גבוהה, כמה דקות מכל צד עד להזהבה. מוציאים ומניחים על נייר סופג.

 

למיכל שמיר בלוג מתכונים שווה וגם עמוד אינסטגרם  שכדאי לעקוב אחריו

 

    עוד שניצל שכולם יעופו עליו - שניצל דג פריך במיוחד

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: מיכל שמיר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר בשרי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג