
קייק פופס (צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
המרכיבים (15 יחידות)
לכדורים
- 4 כוסות פירורי עוגה בחושה (כ־1 עוגת אינגליש קייק)
- 25 גרם חמאה, מומסת
- 3-2 כפות גבינת ריקוטה או גבינת שמנת
- 3 כפות ליקר (אמרטו, ברנדי, רום או אחר)
- 2 כפות קליפות תפוז מסוכרות קצוצות
- 3 כפות שקדים מסוכרים או אגוזי פקאן מסוכרים קצוצים
לציפוי
- 200 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
- 50 גרם שוקולד לבן
אביזרים
- 15 מקלות לסוכרייה על מקל
- צנצנת כבדה (או עציץ) נמוכה מגובה המקלות
ההכנה
1. הכדורים: מערבבים בקערה את כל מרכיביהם לעיסה אחידה. יוצרים בידיים כדורים בגודל כדור פינג־פונג. מניחים במגש או בקופסה מרופדים בנייר אפייה ומאחסנים במקפיא כשעה.
2. הציפוי: ממסים את השוקולד המריר במיקרוגל, בהדרגה, עד שהוא נוזלי (אפשר לעשות זאת גם בסיר אדים כפול).
3. נועצים מקל סוכרייה בכל כדור, עד למרכזו, וטובלים בשוקולד מכל צדיו. מעמידים בצנצנת כך שלא יהיה מגע בין הכדורים. מצננים כ־20 דקות, עד שהשוקולד מתמצק לגמרי.
4. שוברים את השוקולד הלבן לקוביות, מעבירים לשקית זילוף וטובלים אותה במים רותחים, עד שהשוקולד נמס. חותכים פתח צר בשקית ומזלפים על הכדורים. משהים לצינון עשר דקות. מגישים.
זמן הכנה: חצי שעה, לא כולל צינון והקפאה
דרגת קושי: קל
איך שומרים? במקרר, עד שבוע