סלסול ים תיכוני: פסטה קלילה עם עגבניות שרי, זיתים, שום ושמן זית

מנה צבעונית, עשירה בטעמים המבוססת על מרכיבים פשוטים וזמינים של המטבח המקומי. היא אומנם תצריך עשרים דקות הכנה אך טעמה לא ישאיר אף אחד אדיש

חיה אילונה דר

|

02.07.19 | 13:45

פסטה עם עגבניות, זיתים שום ועוד  (צילום: חיה אילונה דר)
פסטה עם עגבניות, זיתים שום ועוד (צילום: חיה אילונה דר)

מרכיבים

6-4 מנות

 

  • 500 גרם פסטה רחבה, למשל פפרדלה
  • 4 כפות שמן זית
  • 10 שיני שום, קלופות וחצויות
  • 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
  • 250 גרם (סלסילה אחת) פטריות שמפיניון טריות, נקיות ופרוסות
  • 8 תחתיות ארטישוק (קפואות), מופשרות ופרוסות
  • 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
  • 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס
  • מלח ופלפל גרוס לפי הטעם

 

אופן הכנה

  1. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושומרים עד להגשה.
  2. מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומערבבים.
  3. מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים כ-5 דקות.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומבשלים עד לריכוך. מקפיצים מדי פעם.
  5. מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים קלות ומתבלים במלח ובפלפל.
  6. מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב ומגישים.

אם מגישים מאוחר יותר, שומרים את הרוטב ואת הפסטה בנפרד ומערבבים רק בסמוך להגשה.

 

 

עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

 

    עוד מנה במצב רוח ים תיכוני של חיה אילונה דר

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: חיה אילונה דר)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג