
פסטה עם עגבניות, זיתים שום ועוד (צילום: חיה אילונה דר)
מרכיבים
6-4 מנות
- 500 גרם פסטה רחבה, למשל פפרדלה
- 4 כפות שמן זית
- 10 שיני שום, קלופות וחצויות
- 400 גרם עגבניות שרי, חצויות
- 250 גרם (סלסילה אחת) פטריות שמפיניון טריות, נקיות ופרוסות
- 8 תחתיות ארטישוק (קפואות), מופשרות ופרוסות
- 100 גרם זיתי קלמטה, מגולענים וחצויים
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה, קצוצה גס
- מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
אופן הכנה
- מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן, מסננים ושומרים עד להגשה.
- מחממים את השמן במחבת רחבה, מוסיפים את השום ומערבבים.
- מוסיפים את עגבניות השרי ומבשלים כ-5 דקות.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הפטרוזיליה, המלח והפלפל ומבשלים עד לריכוך. מקפיצים מדי פעם.
- מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים קלות ומתבלים במלח ובפלפל.
- מוסיפים את הפסטה המוכנה, מערבבים עד לציפוי אחיד ברוטב ומגישים.
אם מגישים מאוחר יותר, שומרים את הרוטב ואת הפסטה בנפרד ומערבבים רק בסמוך להגשה.
עוד מתכונים של חיה אילונה דר - בבלוג "From Haya with Love"

עוד מנה במצב רוח ים תיכוני של חיה אילונה דר