צונן ומרענן: סלט פומלה חריף וססגוני עם המון עלים ירוקים

לא הספקתם להתארגן על דיל בחו"ל? יש לנו מנות עולמיות באריזה קיצית שתשים אתכם על המפה. והפעם: סלט חריף של פומלה ועלים בסגנון תאילנדי

סלט פומלה חריף (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט פומלה חריף (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

החומרים ל-4 מנות:

 

  • 4 מלפפונים עם הקליפה
  • 2 פומלות מפורקות לפלחים
  • 2 בצלים סגולים, פרוסים דק
  • 1 כוס נענע טרייה, מופרדת לעלים
  • 1 כוס כוסברה טרייה, מופרדת לעלים
  • צרור עלי בזיליקום (העלים בלבד)
  • 1 פלפל אדום חריף, חתוך לטבעות
  • 4 כפות בוטנים קלויים וחתוכים בעזרת סכין

לרוטב:

  • 4 כפות רוטב דגים "נאם פלא" (להשיג במחלקה האסייתית בסופר)
  • 6 שיני שום
  • 1 פלפל אדום חריף
  • מיץ מ־3 לימונים או ליים
  • 2 כפות סוכר

 

אופן ההכנה:

1. חוצים את המלפפונים לאורכם ובעזרת כפית רגילה מוציאים בזהירות את הזרעים. פורסים כל חצי מלפפון לרוחבו לחצאי ירחים.

2. כותשים את מרכיבי הרוטב במכתש ועלי.

3. מערבבים את כל חומרי הסלט מלבד הבוטנים.

4. מערבבים את הרוטב עם הסלט, ולבסוף מוסיפים את הבוטנים.

 

ערכים תזונתיים למנה: 229 קלוריות | 38.2 גרם פחמימות | 6.7 גרם חלבון | 7.8 גרם שומן | 4 מנות

שפית אורחת: מירי הבר, בון מירי

 

    בסגנון אמריקאי: בורגר קינואה וחומוס, הקליקו על התמונה למתכון

     

    אמריקאי עם טוויסט צמחוני (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    אמריקאי עם טוויסט צמחוני (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

     

    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: גורן ליובונצ'יץ)
    הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: גורן ליובונצ'יץ)
     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי בינונית
    דירוג הגולשים (0 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג