הנאים הקינוחים בעיניכם? ממתקים טבעוניים קפואים בצבעים מרהיבים

המדריך לצובע הבריא פרק ח' - בחום הזה כולם מנסים להימנע מלהדליק תנור, אבל החשק למשהו טעים לא נעלם בכלל. מה עושים? מכינים קינוח נא, מתוק ובריא

ענבר חוברה

|

30.06.19 | 08:41

קינוחים טבעוניים שלא דורשים להדליק תנור (צילום: Derek Simpson Photography)
קינוחים טבעוניים שלא דורשים להדליק תנור (צילום: Derek Simpson Photography)

>> לפני שמכינים, כדאי לשים לב שבמתכון הזה משתמשים באגוזי קשיו שהושרו במים במשך הלילה וסוננו. כמו כן, במרכיבים של הקינוחים יש את אבקות הסופרפוד - אלה משמשות על תקן צבעי מאכל טבעיים ובריאים יותר. אם זאת הפעם הראשונה שאתם נתקלים בהן, כדאי לקרוא עליהן קצת בפרקים הקודמים של הסדרה 'צבע בריא'.

 

מרכיבים

8-6 יחידות

 

לשכבת הבסיס

  • 1 כוס (180 גרם) תמרי מג׳הול מגולענים
  • 2/3 כוס מים (רצוי מינרליים)
  • 1/2 כוס (60 גרם) קמח קוקוס
  • 2 כפות אבקת קקאו אורגני נא 100%
  • 1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח אחר מאיכות גבוהה)

 

לשכבת המילוי

  • 3/4 כוס אגוזי קשיו, שהושרו במשך הלילה וסוננו
  • 1/3 כוס חלב מכל סוג (לפחות 3% שומן), מקורר לפחות למשך הלילה
  • 2-1 כפות סילאן או סירופ מייפל איכותי
  • 1/2 כפית אבקת וניל איכותית או חצי מהתכולה של מקל וניל
  • 1/2 כפית מלח דק (רצוי הימלאיה או מלח מאיכות גבוהה)
  • ¼1-½1 כפית אבקת סופר פוד בצבע שרוצים (אפשר כמה צבעים)

 

אופן ההכנה

  1. שכבת הבסיס: מכניסים את כל מרכיבי שכבת הבסיס לבלנדר או למעבד מזון, מעבדים עד שנוצר מרקם חלק ואחיד.
  2. מעבירים למיכל אטום ומכניסים למקפיא בזמן שעובדים על שכבת המילוי.
  3. שכבת המילוי: שוטפים את קערת המעבד, מייבשים ושמים את כל מרכיבי שכבת המילוי, חוץ מאבקות הסופרפוד. מעבדים עד לקבלת מחית חלקה.
  4. מחלקים את המחית של שכבת המילוי באופן שווה בין שלוש קעריות.
  5. מוסיפים חצי כפית אבקת סופרפוד לכל קערה (כל קערה בצבע אחר או כמויות שונות של אותה אבקה ליצירת אפקט של דגרדה) ומערבבים עד לקבלת צבע רצוי. אם לא מערבבים עד הסוף, מקבלים דוגמת שיש ולא צבע אחיד.
  6. מכינים תבנית סיליקון לקינוחים/עוגות אישיות. מעבירים את מחית לתוך השקעים תוך כדי יצירת דוגמאות ושילובי צבעים. לא ממלאים את השקע עד הסוף כדי שיהיה מקום להוסיף את שכבת הבסיס.
  7. מוציאים את שכבת הבסיס מהמקפיא. בעזרת כפית מניחים ממנה מעל שכבת המילוי עד שהשקעים מלאים. משטחים, מכסים עם ניילון נצמד ומכניסים למקפיא. מקפיאים לפחות 6 שעות. שומרים במקפיא לפני ההגשה.

 

  • ייעוץ מקצועי: ליאורה חוברה , דיאטנית קלינית M.Sc ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
  • ענבר חוברה היא בעלת בלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות
  • לאתר  של הצלם דרק סימפסון
  • כאן ניתן להשיג את אבקות הסופרפודס שהוזכרו למעלה

 

    לפרק ז' בסדרה 'צבע בריא' - גלידה טבעונית בשחור-לבן

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Derek Simpson Photography)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Derek Simpson Photography)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג