אורחים הגיעו? למה שלא תגישו להם כפכפי אבטיח וענני גבינה בולגרית

מי רוצה לבשל בחום הזה? נועה קליין מציעה אירוח קיצי וקליל, מהיר להכנה ומרענן במיוחד, שדורש מאיתנו בעיקר חיתוך והגשה, וגם הופך לחלק מקישוט השולחן

נועה קליין

|

26.06.19 | 08:28

כפכפי אבטיח (צילום: נועה קליין)
כפכפי אבטיח (צילום: נועה קליין)
ענני גבינה ושמש תפוז (צילום: נועה קליין)
ענני גבינה ושמש תפוז (צילום: נועה קליין)
שולחן אירוח שיקי, בריא וקיצי מתמיד. לחצו לצפייה
צילום ועריכה: נועה קליין

הקיץ הגיע! והגינה והמרפסת קוראות לנו לארח. ואם כבר לארח אז מובן שבסטייל, ורצוי שיהיה גם בריא וטעים! לכבוד ימי הקיץ הלוהטים אני מציעה אירוח טעים וקל להכנה בו האוכל הוא לא רק בריא ומרענן - הוא גם הופך לקישוט וחלק מתפאורת שולחן האירוח.

 

כפכפי אבטיח

מרכיבים:

• אבטיח

• סכין חיתוך

• פרינטבלז כפכפים

 

עננים וכפכפים (עיצוב: נועה קליין)
    עננים וכפכפים(עיצוב: נועה קליין)

     

    מה עושים:

    1. פורסים אבטיח לרצועות בעובי 2 ס"מ.

    2. חותכים כל רצועת אבטיח לצורת כפכף בהתאם לפרינטבלז.

    3. מקליפת האבטיח יוצרים את רצועות הכפכפים, בהתאם לפרינטבלז.

     והכפכפים מוכנים להגשה ולאכילה!

     

    גשם של גרעיני אבטיח באמצע הקיץ (צילום: נועה קליין)
      גשם של גרעיני אבטיח באמצע הקיץ(צילום: נועה קליין)

       

      ענני גבינה ושמש תפוז

      אין אבטיח בלי בולגרית, כך כולם אומרים. את הבולגרית החלטתי להכין בצורת עננים ולשלב עם קישוט של תפוז כשמש. בפלחי התפוז הנותרים השתמשתי למטה במתכון למים בטעמים טבעיים (ראו בהמשך).

       

      מרכיבים:

      • גבינה בולגרית

      • תפוז

      • סכין חיתוך

      • פרינטבלז עננים

       

      מה עושים:

      1. לעננים: חיתכו את פרוסות הבולגרית בצורה עדינה לצורת ענן בהתאם לפריטנבלז.

      2. לשמש:  פרסו את התפוז לפלחים דקים. השתמשו בפלח אחד שיהיה שמש, השתמשו בקליפת שני פלחים נוספים כדי ליצור את קרני השמש.

       

      קינוחים מרעננים

       

      לא נראה טעים יותר? (צילום: נועה קליין)
        לא נראה טעים יותר?(צילום: נועה קליין)

         

        מרכיבים:

        בחרו פירות לפי טעם. אני בחרתי בשישה פירות צבעונים:

        • פטל

        • תפוזים

        • אננס

        • קרמבולה

        • קיווי

        • דובדבנים מגולענים

        • סכין חיתוך

        • גביעי וופל

         

        מה עושים:

        1. חתכו את התפוז ואת האננס לקוביות קטנות.

        2. פרסו את הקרמבולה לרצועות כך שייווצרו צורות של כוכבים או השתמשו בחותך צורות.

        3. פרסו את הקיווי לרצועות דקות.

        4. הכניסו לתוך גביעי הגלידה חופן של פירות – והקינוח מוכן!

         

        מים בטעמים - הגרסה הטבעית

        טעימים. מים בטעמים (צילום: נועה קליין)
          טעימים. מים בטעמים(צילום: נועה קליין)

           

          ולסיום, במסיבה הזו גיליתי את הטעם הפשוט והמעולה של מים בטעמים, לא אלו שקונים, אלא אלו שאפשר ורצוי להכין בעצמנו לבד! כדי שהמשקאות לא יהיו עוד סתם מים בטעמים בחרתי גם בכוסות שיקיות אורבניות ונפלאות במיוחד עם הדפס גריד משבצות המתאים לאירוח קיצי במיוחד. הנה המתכונים הקלילים והקצרים:

           

          1. לימון ונענע הדוגמה הקלאסית - שלבו נענע טרייה ולימון טרי חתוך לפרוסות דקות, הכניסו לתוך קנקן עם מים קרים וקרח, המתינו כחמש דקות לפני הגשה כדי שהמים יקבלו את הטעם של הלימון והנענע.

           

          2. פלחי תפוז ואוכמניות – חתכו לפרוסות דקות תפוז טרי, הכניסו בתוך קנקן עם מים קרים וקרח עם אוכמניות והמתינו חמש דקות לפני הגשה כדי שהמים יקבלו את הטעם. התפוז נותן למים מתקתקות חמצמצה ולאחר ששתינו את כל המים נשארות לנו האוכמניות שאפשר לאכול והן חמצמצות ומרעננות להפליא.

           

          3. רצועות מלפפון, קיווי ונענע – חתכו רצועות ארוכות ודקות של מלפפון טרי באמצעות מקלף, פרסו קיווי לעיגולים. הכניסו בתוך קנקן עם מים קרים וקרח את המלפפון והקיווי והמתינו כחמש דקות כדי שהמים יקבלו את הטעמים הטעם של המים שנוצר מתוחכם ומרענן במיוחד. מזגו את השתייה לכוסות ולהשלמת המראה קשטו כל כוס עם שני עלי נענע קטנים.

           

          זהו, שולחן האירוח מוכן – והוא שיקי, בריא וקיצי מתמיד!

           

           

          עיצוב, סטיילינג וצילום: נועה קליין, בעלת הבלוג I'm on leave 

          כלים:  צלחות Corelle מבית קורנינג, קולקציית WORDS לקינוחים, במהדורה מוגבלת; כוסות של NUDE מדגם Finesse Grid של שקל בית מותגים

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד