מהר, לפני שייגמר: עוגת המשמשים של אמא עושה קאמבק

לחובבי הפרי שחיכו לו כל השנה: עוגה פשוטה וקלה להכנה, שמחזירה אותנו לימים שיכולנו לזלול ממנה שורות, בלי נקיפות מצפון

עוגת משמשים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
עוגת משמשים (צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)

 

המרכיבים

(תבנית בגודל 35X23 ס"מ)

 

  • 200 גרם חמאה, רכה
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 ביצה, גודל L
  • 3 כפות ברנדי או וויסקי
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח תופח
  • 13 משמשים

לבזיקה:

  • 2-1 כפות סוכר

לזיגוג

  • 2 כפות גדושות (75 גרם) ריבת משמש חלקה
  • 3-2 כפות ברנדי או וויסקי

 

ההכנה

1. שמים את החמאה ואת אבקת הסוכר בקערה ומערבבים למרקם אחיד. מוסיפים את הביצה ואת הברנדי (או הוויסקי) וטורפים במטרפה ידנית, למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח, ומערבבים במרית, רק עד שהוא נטמע ונוצר בצק אחיד. מאחסנים במקרר 20 דקות, לצינון.

2. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

3. חותכים את המשמשים לחצאים. מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים בידיים על כל שטח התחתית. מסדרים את חצאי המשמשים בשורות צפופות על פני הבצק, כשצדם הקעור כלפי מעלה. לוחצים עליהם בעדינות כדי שישקעו קצת. בוזקים מלמעלה את הסוכר.

4. אופים 30-25 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש ושולי העוגה זהובים. מוציאים ומצננים כשעה בטמפרטורת החדר.

5. הזיגוג: שמים את הריבה ו־2 כפות מהברנדי (או הוויסקי) בכלי מתאים ומחממים 30 שניות במיקרוגל או בסיר על להבה נמוכה, עד שאפשר לערבב למרקם נוזלי. אם הנוזל סמיך מדי, מוסיפים עוד כף ברנדי ומערבבים. מברישים את העוגה בריבה ומגישים.

 

זמן הכנה: 30 דקות (לא כולל אפייה וצינון)

דרגת קושי: קל

איך שומרים? מכוסה היטב במקרר, עד 5 ימים. לא מומלץ להקפיא

 

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר חלבי
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (1 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג