אורח קבוע - בסוף השבוע:
מושט ברוטב מרוקאי חריף

שונאים כוסברה ומתרגשים מחריף? עברו למתכון אחר. כאן תצטרכו לקצוץ צרור שלם וגם לתבל בנדיבות, ככה המנה תצא בדיוק כמו שהיא אמורה להיות: חגיגה של טעמים

אסתר דורון צרפתי

|

27.06.19 | 08:53

פילה מושט ברוטב מרוקאי חריף (צילום: אסתר דורון צרפתי)
פילה מושט ברוטב מרוקאי חריף (צילום: אסתר דורון צרפתי)

מרכיבים

6 מנות

 

  • שמן קנולה
  • 1 עגבניה, פרוסה
  • 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
  • 1 גזר, חתוך לעיגולים
  • 3 פלפלים חריפים מסוג סודניה
  • 1 פלפל מיובש גדול מתוק
  • 7 שיני שום, קלופות ומעוכות
  • 1/3 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
  • 6 פילה מושט, שטופים היטב

 

לרוטב

  • 1/2 כוס שמן קנולה
  • 1/2 כוס מים רותחים 
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה מתוקה 
  • 1/2 כפית כמון, טחון 
  • 1/2 כפית כורכום, טחון

 

  • 2/3 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את העגבניה, את הפלפל האדום ואת הגזר ומטגנים מספר דקות עד להשחמה קלה.
  2. קורעים את הפלפלים החריפים ומפזרים את הגרעינים בסיר. מוסיפים גם את קרעי הפלפלים עצמם ואת הפלפל היבש הגדול. אם אתם רגישים, כדאי לשים כפפות חד פעמיות.
  3. מוסיפים שיני שום וממשיכים לטגן דקה נוספת.
  4. מפזרים שליש צרור כוסברה בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומניחים מעליה את הפילטים.
  5. הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיביו. ויוצקים מעל הדגים. מביאים את הכול לרתיחה.
  6. מפזרים את הכוסברה מעל ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהדגים משנים את צבעם ללבן והרוטב סמיך. אם נראה שחסר רוטב, מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים בצדי הסיר.

 

עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

 

 

    שני מתכונים לקוסקוס עם עוף או עם ירקות מהמטבח של אסתר

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אסתר דורון צרפתי)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: אסתר דורון צרפתי)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    צמחוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (5 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג