
פילה מושט ברוטב מרוקאי חריף (צילום: אסתר דורון צרפתי)
מרכיבים
6 מנות
- שמן קנולה
- 1 עגבניה, פרוסה
- 1 פלפל אדום חתוך לרצועות
- 1 גזר, חתוך לעיגולים
- 3 פלפלים חריפים מסוג סודניה
- 1 פלפל מיובש גדול מתוק
- 7 שיני שום, קלופות ומעוכות
- 1/3 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
- 6 פילה מושט, שטופים היטב
לרוטב
- 1/2 כוס שמן קנולה
- 1/2 כוס מים רותחים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1/2 כפית כמון, טחון
- 1/2 כפית כורכום, טחון
- 2/3 צרור כוסברה טרייה, קצוצה גס
אופן הכנה
- מחממים את השמן בסיר רחב. מוסיפים את העגבניה, את הפלפל האדום ואת הגזר ומטגנים מספר דקות עד להשחמה קלה.
- קורעים את הפלפלים החריפים ומפזרים את הגרעינים בסיר. מוסיפים גם את קרעי הפלפלים עצמם ואת הפלפל היבש הגדול. אם אתם רגישים, כדאי לשים כפפות חד פעמיות.
- מוסיפים שיני שום וממשיכים לטגן דקה נוספת.
- מפזרים שליש צרור כוסברה בשכבה אחידה בתחתית הסיר ומניחים מעליה את הפילטים.
- הרוטב: מערבבים בקערה את מרכיביו. ויוצקים מעל הדגים. מביאים את הכול לרתיחה.
- מפזרים את הכוסברה מעל ומנמיכים את האש. מכסים ומבשלים כ-30 דקות, עד שהדגים משנים את צבעם ללבן והרוטב סמיך. אם נראה שחסר רוטב, מוסיפים עוד חצי כוס מים רותחים בצדי הסיר.
עוד מתכונים מצוינים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Morrocan Girl"

שני מתכונים לקוסקוס עם עוף או עם ירקות מהמטבח של אסתר