
סלט חסות ואבוקדו מפתיע (צילום: סיון שטרנבך)
מרכיבים
3-2 מנות
ל"קרוטונים"
- 1/4 כוס גרעיני דלעת או חמניות
- 1/4 כוס שקדים פרוסים
- 1 כוס שבולת שועל שלמה
- 1 כף סירופ מייפל אמיתי
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1/4 כוס שמן זית
- מלח אטלנטי ופלפל גרוס לפי הטעם
לרוטב
- 1/3 כוס רויון
- 2 כפות פרמזן מגורר
- 2 כפות מיץ לימון
- מלח אטלנטי ופלפל גרוס לפי הטעם
לסלט
- 1 אבוקדו פרוס לפרוסות עבות
- מעט מיץ לימון טבעי
- 3 לבבות חסה ערבית
- 1/4 כוס עירית קצוצה
אופן הכנה
- ה"קרוטונים": מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
- מערבבים את כל מרכיבי ה"קרוטונים" ומפזרים בתבנית בשכבה אחידה.
- אופים כ-20 דקות או עד שהם מזהיבים, מניחים בצד להצטננות.
- הרוטב: מערבבים את כל מרכיבי הרוטב ומניחים בצד.
- הסלט: מטפטפים מיט מיץ לימון על פרוסות האבוקדו, על מנת שלא ישחירו.
- פורסים כל ראש חסה לשניים לאורך ומסדרים יפה בצלחת הגשה או בצלחות אישיות. מפזרים את פרוסות האבוקדו מעל. מוזגים מעל את הרוטב, ומפזרים את העירית ואת ה"קרוטונים". מגישים מיד.
