קציצות בשר מהירות ברוטב אדום שהילדים בטוח ישמחו לטרוף
הכדור הוא בצלחת שלכם: אתם יכולים להגיש מזון מוכן ואתם יכולים לעשות כמו אפרת סיאצ'י, להכין את הקציצות הנהדרות האלה ולהגישן על אורז לבן או פירה תפוחי אדמה

קציצות בשר ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
(25-22 כדורי בשר)
לרוטב
- 1 כף שמן
- 2 שיני שום כתושות
- 3 כפות מלאות רסק עגבניות
- 3 כפות מלאות קטשופ
- 1 כף סילאן
- 3 כוסות (720 מ"ל) מים
- 1/2 כפית מלח
- מעט פלפל שחור
- 1 כף קורנפלור
- 2 כפות מים קרים
לקציצות
- 600 גרם בשר בקר טחון
- 2 שיני שום, כתושות
- בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
- 1 ביצה גדולה
- 1/3 כוס פירורי לחם
- 1 כפית שטוחה מלח
- 1/3 כפית כמון
- 1/3 כפית קינמון טחון
- מעט פלפל שחור
2 כוסות אפונה קפואה (לא חייבים)
אופן הכנה
- הרוטב: מחממים את השמן בסיר שיכול להכיל את הקציצות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקטשופ, הסילאן, המים, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
- מערבבים בכוס את הקורנפלור עם שתי כפות מים קרים עד שהקורנפלור נמס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לשהקציצות מוכנות. מומלץ לטעום את הרוטב ולתקן תיבול לפי הטעם.
- הקציצות: מערבבים בקערה את המרכיבים, למעט האפונה.
- יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים אותם בעדינות בתוך הרוטב.
- מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה (אם משתמשים).
- מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה. מגישים חם עם פירה או אורז לבן.
עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"