קציצות בשר מהירות ברוטב אדום שהילדים בטוח ישמחו לטרוף

הכדור הוא בצלחת שלכם: אתם יכולים להגיש מזון מוכן ואתם יכולים לעשות כמו אפרת סיאצ'י, להכין את הקציצות הנהדרות האלה ולהגישן על אורז לבן או פירה תפוחי אדמה

אפרת סיאצ'יפורסם: 24.06.19 08:14
קציצות בשר ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)
קציצות בשר ברוטב אדום (צילום: אפרת סיאצ'י)

מרכיבים

(25-22 כדורי בשר)

 

לרוטב

  • 1 כף שמן
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות מלאות רסק עגבניות
  • 3 כפות מלאות קטשופ
  • 1 כף סילאן
  • 3 כוסות (720 מ"ל) מים
  • 1/2 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור
  • 1 כף קורנפלור
  • 2 כפות מים קרים

 

לקציצות

  • 600 גרם בשר בקר טחון
  • 2 שיני שום, כתושות
  • בצל קטן טחון או מגורד דק, סחוט מנוזלים
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/3 כוס פירורי לחם
  • 1 כפית שטוחה מלח
  • 1/3 כפית כמון
  • 1/3 כפית קינמון טחון 
  • מעט פלפל שחור

 

2 כוסות אפונה קפואה (לא חייבים)

 

אופן הכנה

  1. הרוטב: מחממים את השמן בסיר שיכול להכיל את הקציצות. מוסיפים את השום, רסק העגבניות, הקטשופ, הסילאן, המים, המלח והפלפל השחור, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
  2. מערבבים בכוס את הקורנפלור עם שתי כפות מים קרים עד שהקורנפלור נמס, ומוסיפים לסיר. מערבבים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה עד לשהקציצות מוכנות. מומלץ לטעום את הרוטב ולתקן תיבול לפי הטעם.
  3. הקציצות: מערבבים בקערה את המרכיבים, למעט האפונה.
  4. יוצרים כדורים קטנים בקוטר של כ-3 ס"מ ומניחים אותם בעדינות בתוך הרוטב.
  5. מבשלים עם מכסה במשך 10 דקות מבלי לערבב (בזמן זה הכדורים מתייצבים). לאחר מכן, מערבבים בעדינות את כדורי הבשר עם הרוטב ומוסיפים אפונה קפואה (אם משתמשים).
  6. מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כחצי שעה. מגישים חם עם פירה או אורז לבן.

 

עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
את האהבה לבישול ולאפייה גיליתי לפני כ-10 שנים. אני אוהבת לאלתר, לשנות ולשדרג מתכונים, כדי להפוך אותם למשהו שלי.

מאז שהפכתי לאימא, שצריכה לשלב בין משפחה לקריירה, האהבה לבישול הפכה לטרחה - עד שגיליתי כי אוכל טעים אפשר להכין גם במינימום זמן והשקעה. כך נולד הרעיון להקים את האתר "מתכונים ב-10 דקות" (10dakot.co.il).

ועוד משהו - אני מכורה לשוקולד...