תשאירו משהו לפיקניק: קרקר כוסמת וגרעינים עם שלוש תוספות ממכרות

לצאת לחיק הטבע או סתם לקפוץ לגינה ממול עם הפתעות בריאות ומפנקות שכיף לנשנש היישר מהסלסילה. חמישה מתכונים לפיקניק מ"מלכת המטבח"

קרקר כוסמת, גרעינים ושומשום שחור (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
קרקר כוסמת, גרעינים ושומשום שחור (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט אורז אדום, עדשים מונבטות וירוקים עם נקטרינות (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
סלט אורז אדום, עדשים מונבטות וירוקים עם נקטרינות (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פוקצ'ה-פיצה יוונית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פוקצ'ה-פיצה יוונית (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ראפים של פיתות דקות עם ביצה, חמוצים, זוקיני וחסה  (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
ראפים של פיתות דקות עם ביצה, חמוצים, זוקיני וחסה (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
קינוחים אישיים של גרנולה ביתית, יוגורט ופרי (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
קינוחים אישיים של גרנולה ביתית, יוגורט ופרי (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

קרקר כוסמת, גרעינים ושומשום שחור

ערכים תזונתיים ל־5 ריבועים (2X2 ס"מ): 200 קלוריות | 36.9 גרם פחמימות | 7.5 גרם חלבון | 4.2 גרם שומן | תבנית בגודל 40X35 ס"מ

 

 (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

    החומרים:

    • ¾1 כוסות כוסמת ירוקה טחונה דק (טחונה על יבש!)
    • 3 כפות שומשום שחור
    • 1 כפית מלח
    • ¾1 כוסות מים פושרים

     

    אופן ההכנה:

    1. מערבבים בקערה את כל החומרים ומניחים בצד לרבע שעה.

    2. משטחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה לעובי דק מאוד של כ-2

    מ"מ. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 5 דקות. משאירים את התנור דלוק.

    3. מוציאים את התבנית וחותכים לריבועים בגודל 2X2. מחזירים לתנור ואופים כ-20 דקות או עד לייבוש מלא.

    4. מוציאים מהתנור ומקררים לחלוטין. שומרים בכלי אטום עד כחודש.

     

    3 טופים צבעוניים:

    טופ 1 / ממרח גבינות וזעתר

    20.9 קלוריות לכף

    החומרים: 200 גרם גבינת פטה 5% מפוררת + 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 5% + חופן עלי זעתר טריים, קצוצים

    אופן ההכנה: מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בצנצנת במקרר.

     

    טופ 2/ ספייסי שרי

    21.5 קלוריות לכף

    החומרים: 1 ק"ג עגבניות שרי צבעוניות, חצויות + 2 פלפלים ירוקים חריפים, קצוצים + 1/2 כוס שמן זית + 1 כפית מלח גס + צרור עלי תימין

    אופן ההכנה: מערבבים את כל החומרים בקערה, מעבירים לתבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־150 מעלות למשך כשעתיים. מגישים חם או קר.

     

    טופ 3 / פסטו רוקט

    114 קלוריות לכף

    החומרים: 1 צרור רוקט שטוף היטב + 1/2 כוס שמן זית + 200 גרם פיסטוק קלוי + מלח ופלפל, לפי הטעם + 1 שן שום + 1 פלפל חריף + 1 כף מיץ לימון + 2 כפות גבינת פרמזן

    אופן ההכנה: טוחנים את כל המצרכים בבלנדר בפולסים, עד לקיצוץ גס יחסית.

     

       

      סלט אורז אדום, עדשים מונבטות וירוקים עם נקטרינות

      ערכים תזונתיים למנה: 220 קלוריות | 34.7 גרם פחמימות | 8.9 גרם חלבון | 6 גרם שומן | 6 מנות

       

      החומרים:
      • 1 כוס אורז אדום
      • 1 כוס עדשים מונבטות
      • 1 צרור כוסברה קצוץ גס
      • 3 גזרים מגוררים
      • 1 מיץ מלימון
      • 3 כפות שמן זית
      • מלח ופלפל, לפי הטעם
      • 1 נקטרינה גדולה, חתוכה

       

      אופן ההכנה:

      1. מבשלים את האורז האדום כ־20 דקות במים רותחים בסיר פתוח עם מעט מלח לדרגת "אל דנטה". מסננים את עודפי המים ומצננים.

      2. מערבבים בקערה את האורז עם יתר החומרים. מגישים חמים או שומרים בקופסה במקרר לפיקניק.

       

        פוקצ'ה-פיצה יוונית

        ערכים תזונתיים למנה (חצי פוקצ'ה): 518 קלוריות | 79.8 גרם פחמימות | 15.8 גרם חלבון | 18.9 גרם שומן | 4 יחידות

         

         (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

           

          החומרים:

          לבצק:

          • 3 כוסות קמח לחם
          • 2 כוסות קמח מלא
          • ½2 כוסות מים קרים
          • 2 כפיות שמרים יבשים
          • 1 כפית סוכר או סילאן
          • 1 כפית מלח גס

          לתוספות:

          • 1 סלסילת עגבניות שרי צבעוניות, חצויות
          • צרור זעתר או תימין
          • 250 גרם גבינה צפתית קשה (5%)
          • 1/2 כוס שמן זית

           

          אופן ההכנה:

          1. הבצק: מכניסים את כל המצרכים, מלבד המלח, לקערת המערבל. לשים במהירות נמוכה, כ-2 דקות, מוסיפים את המלח, ומגבירים למהירות בינונית ל-2 דקות נוספות.

          2. מוציאים את הבצק מקערת המיקסר. מכניסים לקופסה סגורה ומשומנת היטב בשמן זית ומשאירים במקרר למשך הלילה.

          3. מוציאים את הבצק ומחלקים ל־4 חלקים, יוצרים כדורים, ממתינים כ־15 דקות ופותחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה משומן בשמן זית.

          4. מפזרים את התוספות ואופים בתנור שחומם מראש ל־230 מעלות כ־10 דקות.

           

            ראפים של פיתות דקות עם ביצה, חמוצים, זוקיני וחסה

            ערכים תזונתיים לראפ ממולא: 515 קלוריות | 64.3 גרם פחמימות | 19.7 גרם חלבון | 22.5 גרם שומן | 10 ראפים

             

             

             (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
              (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

              החומרים:
              • מתכון בצק לפוקצ'ה (ראו מתכון)

              למילוי:

              • 10 ביצים קשות
              • 2 חצילים פרוסים וקלויים ב־1/3 כוס שמן זית
              • 3/4 כוס טחינה גולמית + 1/2 כוס מים (אפשר לתבל)

               

              אופן ההכנה:

              1. הראפים: מכינים את הבצק כמו אופן ההכנה של הפוק'צה (ראו מתכון). מחלקים ל־10 כדורים וממתינים כ־15 דקות.

              2. פותחים את כדורי הבצק בידיים משומנות בשמן זית לבצק בעובי 1/2 ס"מ וממתינים 10 דקות.

              3. מחממים מחבת ומניחים בכל פעם פיתה אחת. מכסים במכסה ומטגנים כדקה וחצי מכל צד. מוציאים לתוך מגבת ומכסים.

              4. ממלאים בתוספות ומגלגלים לראפים.

               

                קינוחים אישיים של גרנולה ביתית, יוגורט ופרי

                ערכים תזונתיים למנה: 443 קלוריות | 55.2 גרם פחמימות | 13.8 גרם חלבון | 19.1 גרם שומן | 6 מנות

                 

                 (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

                  החומרים:

                  לגרנולה:

                  • ½1 כוסות שיבולת שועל (לא מהירת הכנה)
                  • 1/4 כוס מכל אחד מהמרכיבים הבאים: שקדים מולבנים, פרוסים; גרעיני חמנייה; גרעיני דלעת;  פקאנים
                  • 1/4 כפית קינמון
                  • 1/4 כוס סילאן
                  • 2 כפות שמן חמניות או תירס
                  • 1/2 כוס פירות יבשים

                  להגשה:

                  • 2 גביעי יוגורט כבשים
                  • 1 סלסילת ענבים ירוקים
                  • 1 סלסילת ענבים אדומים

                   

                  אופן ההכנה:

                  1. הגרנולה: מערבבים בקערה את כל חומרי הגרנולה היבשים מלבד הפירות היבשים. מוסיפים את הסילאן והשמן ומערבבים.

                  2. מסדרים בתבנית על גבי נייר אפייה ומכניסים לתנור שחומם מראש ל־170 מעלות כ־20 דקות, כאשר מדי 5 דקות מוציאים ומערבבים (למניעת חריכה). מוסיפים את הפירות היבשים ב־5 הדקות האחרונות.

                  3. להרכבת הקינוח: מחלקים בכל צנצנת בשכבות: 1 כף גרנולה, 1 כף פרי, 2 כפות יוגורט, 1 כף פרי, 1 כף יוגורט. סוגרים את הצנצנת ושומרים עד ההגשה.

                   

                  מתכונים: עידית קוסטיצקי טישל "מלכת המטבח", סדנאות וארוחות קונספט  

                   

                  הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: גורן ליובונצ'יץ)
                  הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: גורן ליובונצ'יץ)
                   
                  הצג:
                  אזהרה:
                  פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד