מפסטה ועד קציצות: מתכונים קלים ומהירים לקיץ מחמישה מרכיבים בלבד

עתידות: בחודשים הקרובים לא יהיה לכם הרבה כוח לבשל במטבח החם, אבל בכל זאת תהיו רעבים. פתרונות: קבלו מתכונים בלי לקנות הרבה ובלי לעבוד הרבה

בלי רשימת קניות ארוכה. מתכונים מחמישה מרכיבים בלבד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
בלי רשימת קניות ארוכה. מתכונים מחמישה מרכיבים בלבד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

מתכוני קיץ קלילים ומשביעים, שמכינים בקלות מחמישה מרכיבים בלבד. מה לא ספרנו בחמישה מרכיבים? מים, מלח ופלפל.

 

 

סלט חסה סלנובה, פסטרמה וצ'ימיצ'ורי

הסלט הכי מהיר, הכי יפה והכי טעים שתכינו ותאכלו בקיץ הזה. אם עוד לא פגשתם אותם, כדאי לכם להכיר את העלים הפריכים במיוחד של החסה מזן סלנובה. 

 

 

סלט חסה סלנובה, פסטרמה וצ'ימיצ'ורי (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
    סלט חסה סלנובה, פסטרמה וצ'ימיצ'ורי(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

     

     

    המרכיבים

    (5 מנות)

     

    • 300 גרם חסה סלנובה
    • 8 עגבניות שרי (בצבעים שונים או מסוג אחד)
    • 10 פטריות שמפיניון (לבנות וחומות, או מסוג אחד)
    • 200 גרם פסטרמה מעושנת, פרוסה
    • מלח, פלפל שחור גרוס
    • 5 כפות רוטב צ'ימיצ'ורי מוכן 

     

    ההכנה

    1. מניחים את עלי הסלנובה בקערה גדולה.

    2. חוצים את העגבניות לאורכן ומפזרים על העלים. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות ומוסיפים גם אותן.

    3. חותכים את הפסטרמה לרצועות ומניחים על הירקות שבקערה.

    4. בוזקים מלמעלה מלח ופלפל, יוצקים את הצ'ימיצ'ורי, מערבבים בעדינות ומגישים.

     

     

    פסטה זוקיני

    לכל אוהבי הפסטה, מנה קלה עם טעמים רעננים לימים חמים.

     

     

    פסטה זוקיני (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
      פסטה זוקיני(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

       

       

      המרכיבים

      (4–6 מנות)

       

      • 1/4 כוס שמן זית
      • 4 זוקיני ירוקים, פרוסים לרצועות דקיקות
      • 400 גרם פסטה קצרה (כמו פוזילי או קונכיות)
      • 4 כפות לימון כבוש
      • מלח, פלפל שחור גרוס
      • 1 כוס עלי בזיליקום 

       

      ההכנה

      1. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את רצועות הזוקיני ומטגנים כ־2 דקות, רק עד שהן מזהיבות. מעבירים למסננת כדי להיפטר מנוזלים עודפים.

      2. מביאים לרתיחה סיר מלא מים. מוסיפים כף מלח ואת הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (כ־10 דקות), עד לריכוך. מעבירים למסננת.

      3. מעבירים את הפסטה והזוקיני לקערת הגשה. מניחים עליהם את הלימון הכבוש, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים בעדינות. מפזרים את הבזיליקום, מערבבים ומגישים מיד.

      איך שומרים? בכלי סגור במקרר, עד יומיים.

       

       

      קציצות תפוחי אדמה במלית תרד

      מנה מצוינת לפיקניק או לים, משום שהן טובות גם כשהן קרות.

       

      קציצות תפוחי אדמה במלית תרד (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
        קציצות תפוחי אדמה במלית תרד(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

         

        המרכיבים

        (12 יחידות גדולות)

         

        • 6 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
        • מלח, פלפל שחור גרוס
        • שמן זית לטיגון
        • 2 גבעולי כרשה, חתוכים לפרוסות דקיקות
        • 150 גרם עלי תרד
        • כ־1/2 כוס קמח

         

        ההכנה

        1. חותכים את תפוחי האדמה לרבעים ומניחים בסיר, ממלאים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהם מתרככים. מסננים ומצננים קלות.

        2. מועכים היטב את תפוחי האדמה לפירה דחוס. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מניחים בצד לצינון.

        3. בינתיים, מחממים במחבת על להבה בינונית כ־3 כפות שמן זית. מוסיפים את הכרשה ומטגנים על להבה בינונית 3-2 דקות, עד שהיא מזהיבה. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל, מכבים את הלהבה, מכסים וממתינים 15 דקות, עד שהעלים מתרככים.

        4. לוקחים בכף היד מהפירה, בכמות שמזכירה גודל של אפרסק. יוצרים גומה במרכז ומכניסים לתוכה כף שטוחה מתערובת התרד. סוגרים ומגלגלים היטב לכדור.

        5. שמים את הקמח בצלחת רחבה. מחממים במחבת שכבה דקיקה של שמן זית. מגלגלים את הכדורים בקמח, מכניסים למחבת ומטגנים כ־2 דקות מכל צד, עד הזהבה. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים חם או קר.

        • איך שומרים? עד יומיים, בכלי סגור במקרר. אם רוצים, מחממים במיקרוגל או בתנור.

         

        עגבניות אפויות במלית אפונה

        ממולאים משביעים לצמחונים ותוספת צבעונית נהדרת בארוחה קיצית. מומלץ לבחור עגבניות עגולות ושוות בגודלן, בשלות אבל לא רכות מדי.

         

        עגבניות אפויות במלית אפונה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
          עגבניות אפויות במלית אפונה(צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

           

           

          המרכיבים

          (תבנית בגודל 20x20 ס"מ או בקוטר 24 ס"מ)

           

          • 12 עגבניות בשלות בגודל בינוני
          • 8 כוסות (2 ליטרים) מים רותחים
          • 1 שקית (800 גרם) אפונה מוקפאת
          • 1/2 כוס שמן זית
          • 4 שיני שום, קלופות וקצוצות דק
          • 100 גרם גבינת פרמזן, מגוררת
          • מלח, פלפל

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט שמן זית.

          2. מסירים בעדינות את "ראשי" העגבניות ושומרים אותם בצד. מרוקנים בכפית את בשר העגבניות, כך שיישארו דפנות בעובי 1/2 ס"מ (את בשר העגבניות שומרים במקרר לשימושים אחרים).

          3. יוצקים את המים הרותחים לסיר. מוסיפים את האפונה ומבשלים כ־10 דקות, עד שהיא מתרככת. מוציאים ומסננים היטב.

          4. בינתיים, מחממים במחבת 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, רק עד שהוא מזהיב. מוסיפים את האפונה, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות, עד שהאפונה משנה קצת את צבעה. מסירים מהכיריים, מצננים קלות.

          5. מוסיפים לאפונה את הפרמזן ומערבבים בעדינות.

          6. ממלאים כל עגבנייה במלית האפונה, מכסים ב"ראש" החתוך ומניחים בתבנית. מזלפים את שמן הזית הנותר ובוזקים מלח.

          7. אופים כ־30 דקות, עד שהעגבניות מתכהות ונראות רכות וצלויות. מגישים חם.

          • איך שומרים? עד יומיים, בכלי סגור במקרר.

           

           

          "פאייה" אורז ופילה דג

          בלי בחישות ארוכות וללא בישול ממושך כמו בפאייה מקורית, אבל לגמרי ארוחה שלמה במחבת אחת.

           

          לאשה  (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)
            לאשה (צילום: בועז לביא, סגנון: עמית דונסקוי)

             

             

            המרכיבים

            (6 מנות)

             

            • 6 יחידות פילה דניס (או אמנון, לברק, בס או בורי)
            • מלח, פלפל שחור
            • 6 כפות שמן קנולה
            • 1 בצל סגול גדול, חתוך לקוביות
            • 1 כוס אורז בסמטי, שטוף ויבש
            • 2 כוסות מים רותחים
            • כ־25 עגבניות שרי, מומלץ במבחר צבעים

             

            ההכנה

            1. מתבלים היטב את הדגים במלח ופלפל ומאחסנים במקרר כ־1/2 שעה, לספיגת התיבול.

            2. מחממים 3 כפות מהשמן במחבת עמוקה או בסיר נמוך על להבה בינונית. מוסיפים את הבצל ומטגנים כדקה, עד שהוא נעשה שקוף. מוסיפים את האורז, מערבבים ומטגנים כדקה נוספת. יוצקים את המים הרותחים ומתבלים במלח ופלפל. מכסים ומבשלים על להבה בינונית־נמוכה כ־15 דקות, עד שרוב הנוזל מתאדה.

            3. פותחים את המכסה, מניחים את הדגים ומפזרים סביבם את עגבניות השרי. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה 20-15 דקות, עד שהדגים והעגבניות משנים צבע ונראים עשויים. מגישים לשולחן בתוך מחבת.

            • איך שומרים? בכלי סגור במקרר, עד יומיים.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: ערן לוי, סגנון: מיטל ברונר)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד