נייס-קרים מונוכרומטי: גלידה מזינה וממריצה ללא סוכר ורכיבים מן החי

המדריך לצובע הבריא פרק ז' - רוב הדברים בחיים אינם שחור או לבן, אבל הקינוח הזה דווקא כן: הוא יספק את החשק שלכם למתוק בלי להוסיף שומנים, גלוטן, סוכר או לקטוז

ענבר חוברה

|

18.06.19 | 09:09

גלידה טבעונית (צילום: Derek Simpson Photography)
גלידה טבעונית (צילום: Derek Simpson Photography)
 

בתוך קשת הצבעים, בין חדי הקרן ללגונות של בנות ים, קל לשכוח שני צבעים שימושיים מאוד: השחור והלבן. נכון, הם פחות מלהיבים מהוורודים וממש לא מפתיעים כמו הכחולים, אך גם להם יש מקום בתוך פלטת צבעי המאכל הבריאים, במיוחד אם אתם רוצים להכניס קצת דרמה למנות שלכם.

 

השחורים: למה זה טוב לנו?

השחורים יחד עם הכחולים והסגולים הכהים מכילים פיגמנטים ממשפחת האנטציאנינים. ההבדל בצבע (האם יהיה סגול, כחול או שחור) יכול גם לנבוע מתנאי סביבה כמו חמצן, אור, או ממגע הצבע עם חומצה. כרוב סגול למשל, יגיב בצבע כחול יותר במגע עם מזון חומצי. מבחינה בריאותית לחומרים אלה יכולת להפחית את לחץ הדם, לסייע בהגנה על הגוף מפני סוגים שונים של סרטן ולתרום למראה עור חיוני ובריא. בנוסף לכך, בקבוצת הפיגמנטים השחורים נמצא גם המלאנין. למלנין יש השפעה מטיבה על הראייה ועל העור.

 

אבקת צ׳רקול - אבקה המיוצרת מפחם של צמחים שונים (למשל קליפות קוקוס או במבוק). בעבר אבקת פחם פעיל נחשה כתרופת נגד אוניברסאלי. גם היום היא נחשבת לטיפול טבעי יעל שיש לו מגוון שימושים, החל מהורדת רמות כולסטרול, דרך הלבנת שיניים וכלה בריפוי האנגאובר.

 

אבקת פחם פעיל סופגת אליה את הרעלנים במעיים ומונעת מהם להיספג בגופנו. הפחם עצמו אינו מתעכל ולכן הוא יוצא בצורת פסולת, יחד עם כל הרעלנים והגזים שהוא ספג לתוכו. השימוש באבקת פחם אינו מזיק אך יש לזכור כי הפחם אינו מבדיל בין החומרים אותם הוא סופח ויש לוודא כי עבר מספיק זמן מאז שנטלתם תרופה/גלולה וכו'. כמו כל דבר, יש לצרוך אותה במתינות ולא על בסיס קבוע או בהגזמה.

 

 

הלבנים: למה זה טוב לנו?

בניגוד לאיך שזה נראה הירקות והפירות בגווני לבן מכילים תרכובות שונות ורכיבים מזינים שעשויים לתרום לא מעט במגוון תחומים. מדובר בעיקר על תכונות אנטי סרטניות שנבחנו במחקר מדעי. לפי הרפואה הסינית הלבנים מתאימים בעיקר לחיזוק הריאות ולכן מומלצים במקרים של מחלות בדרכי הנשימה.  

 

אבקת מאקה - אבקה המופקת משורש המאקה הגדל בהרי פרו בתנאי גידול מהקשים בעולם. השורש ששייך למשפחת המצליבים, מזין מאוד ועשוי להוות מקור טוב לוויטמינים ולמינרלים שונים, ביניהם ויטמין C, נחושת, ברזל, אשלגן ו-B6. בנוסף לכך, הצמח מכיל תרכובות צמחיות פעילות.

 

בין היתרונות הבריאותיים שהוא מציע הוא היכולת להגביר ליבידו, לטפל בבעיות פוריות ובתופעות לוואי של גיל המעבר, לשפר את מצב הרוח, להמריץ ולשפר את תפקודי המוח. חשוב לדעת כי השימוש בצמח אינו מומלץ לאנשים עם בעיות בבלוטת התריס.

 

אבקת מסקיט - אבקה המופקת מפרי תרמילי של עץ המסקיט, שמיובש ונטחן לאבקה. בעבר, אבקה נחשבה לאחד המזונות העיקריים של היושבים בדרום מערב אמריקה הצפונית בזהות היותה מזינה וזמינה.

 

קמח המסקיט בעל טעם מתקתק ואגוזי מעט, יש בו כמות יפה של חלבון (13%), סיבים תזונתיים (25%), מעט שומנים (כ-3%) וגם רכיבים מזינים כגון: סידן, מגנזיום, אשלגן, ברזל, אבץ וחומצת אמינו ליזין. כמו כן, הערך הגליקמי שלו נמוך, כך שהוא עשוי לסייע לשמור על רמות הסוכר בדם. המסקיט מוכר כבעל איכויות אנטי פטרייתיות, ממריץ את מערכת החיסון וכיעיל כנגד מיגרנות וכאבי ראש.

 

אבקת לוקומה - אבקה המופקת מלוקומה, פרי הנפוץ בדרום אמריקה. להכנת האבקה, הפרי מיובש בטמפרטורה נמוכה, כדי לשמר את היתרונות הבריאותיים שלו ונטחן לאבקה קלה לשינוע. מוצאו של הפרי הוא בהרים האנדים של פרו, צ׳ילה ואקוודור. הוא נמצא מצוייר על קברים עתיקים של שבטים פרואנים שראו בו סמל לאריכות ימים ולפוריות.

 

הלוקומה עשוי לסייע לווסת את רמות הסוכר בדם, לשפר את את בריאות הלב ולספק כמות נאה של רכיבים נוגדי חמצון. טעמה של האבקה הוא מתוק ולכן ניתן לשלב אותו בקלות כתחליף לסוכר בחלק מהמנות.

 

היכן משיגים?

>> אבקות הסופרפוד נמכרות בחנויות מקוונות בארץ ובחו"ל (באתרים הסיניים, אמזון, אתרים יעודיים לתוספי תזונה ולמוצרי בריאות) ואפשר אף למצוא את חלקן בחנויות טבע בארץ.

 

 

נייס קרים יין ויאנג - Yin Yang Nice Cream

 

נייס קרים Nice Cream הוא שם לקינוח טבעוני קפוא המזכיר מאוד במרקמו גלידה קרמית, עשירה בטעמים. התיאור - 'נחמד' מתחייס לעובדה כי הגרסה הזאת של הגלידה אינה מכילה רכיבים מן החי, חומרים משמרים, סוכר לבן ושאר תוספות שאתם מעדיפים לא להכניס לגופכם.

 

הבסיס הוא לרוב בננות קלופות וקפואות, אבל גם פירות אחרים יכולים להתאים אם כי הבננה נותנת את המרקם הטוב ביותר (בייחוד אם היא הוקפאה כשהיא בשלה מאוד). אם אתם לא אוהבים בננות, נסו להשתמש במנגו, תותים, אננס או פירות יער קפואים. בכל מקרה, השימוש בפרי קפוא בצירוף אבקות סופרפוד ותוספות טעימות מועדפות יניב לכם ממתק קייצי שיגרום לכם לשאול למה לא הכנתם את כל הטוב הזה קודם?

 

לחלק הלבן

  • 1/2 1 בננה גדולה, קלופה וקפואה
  • 1 כף יוגורט קוקוס או כל יוגורט טבעוני שמעדיפים
  • 1/4 כפית מאקה
  • 1/2 כפית מסקיט
  • 30 מ"ל (כמות של כוסית לשוטים) של חלב סויה או שקדים

 

לחלק השחור

  • 1/2 1 בננה גדולה, קלופה וקפואה
  • 1 כפית אבקת צ׳רקול
  • 1 שוט אספרסו או רבע כוס קפה חזק
  • קורט קינמון

 

  • ענב שחור/ אוכמניה/ קורט אבקת פחם/ כפית מהתערובת השחורה
  • חתיכת בננה עגולה/ שבבי קוקוס/ כפית מהתערובת הלבנה

 

אופן הכנה

  1. החלק הלבן: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. התערובת צריכה להיות ברמת סמיכות של סורבה. מעבירים אותה לקערה.
  2. החלק השחור: מכניסים את כל המרכיבים לבלנדר או למעבד מזון ומעבדים כשתי דקות עד לקבלת מרקם חלק ואחיד. התערובת צריכה להיות ברמת סמיכות של סורבה.
  3. מטים את הקערה עם התערובת הלבנה ומוסיפים את התערובת השחורה בזהירות, כך שהן לא יתערבבו. לחלופין, אם לא אכפת לכם לשטוף כלים, אפשר לקחת קערה חדשה ולמזוג את שתי התערובות ביחד לתוכה, בו זמנית משני צדדים שונים.
  4. יוצרים צורת S עם כף ומוסיפים את התוספות בצבעים מנוגדים על גבי שת יהתערובות. מגישים מיד.

 

 

>>>>בפרקים הבאים: קינוחים צבעוניים

 

  • ייעוץ מקצועי: ליאורה חוברה , דיאטנית קלינית M.Sc ומסטר NLP לבריאות ולהרזיה
  • ענבר חוברה היא בעלת בלוג Endless Trip העוסק בטיולים, לייף סטייל, אוכל ובריאות
  • לאתר של הצלם דרק סימפסון
  • כאן ניתן להשיג את אבקות הסופרפודס שהוזכרו למעלה

 

    לפרק ו' בסדרה 'צבע בריא' - אומנות על טוסט

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Derek Simpson Photography)
    לחצו על התמונה כדי להגיע לכתבה (צילום: Derek Simpson Photography)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד