נסיכה על מחבת פח לוהט: נתחי דג מושחמים בחמאה ומתובלים בקארי

אם מתמזל מזלכם למצוא נסיכה קפואה ואיכותית במקררים שבסופר, תחטפו אותה מיד וקחו גם אחת נוספת - ככה תמיד תוכלו להתארגן מהר על מנה קלילה ופשוטה להכנה

ילנה ויינברג

|

16.06.19 | 08:31

קוביות דג נסיכת הנילוס מטוגנת בחמאה בתיבול קארי (צילום: ילנה ויינברג)
קוביות דג נסיכת הנילוס מטוגנת בחמאה בתיבול קארי (צילום: ילנה ויינברג)

מרכיבים

4 מנות

 

  • 800 גרם פילה נסיכת הנילוס, מופשר
  • 1/2 לימון
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 כף תבלין קארי הודי, טחון
  • 1/2 כפית טימין טרי או מיובש
  • 4-3 כפות חמאה טובה
  • שמן זית
  • כוסברה טרייה, קצוצה (להגשה)

 

אופן הכנה

  1. פורסים את הפילה או את נתחי הדג לקוביות בעלות עובי אחיד. חלק מהקוביות יהיו בעובי אצבע וחצי, אחרות תהיינה דקות יותר וזה בסדר. חשוב יותר שקוביה תהיה או עבה או דקה - לא גם וגם. הופכים את הנתחים ומורידים עם הסכין את שאריות העור ואת החלקים החומים (שמעניקים טעם 'דגי'). סוחטים ומניחים על משטח מרופד במגבות נייר.
  2. סוחטים על הדג את הלימון, מתבלים במלח, פלפל, קארי וטימין. טופחים על הנתחים בידיים, כך שהתבלינים יצמדו לדג.
  3. מחממים שמן זית וכף חמאה במחבת. כאשר החמאה נמסה לגמרי מניחים במחבת קוביות דג בעובי אחיד (או עבות או דקות). מטגנים על אש גבוהה כ-3 דקות.
  4. מנמיכים את האש למינימום, מכסים ומניחים להתבשל עד שצבע הדג הופך לאטום והוא מוכן לגמרי. משך הבישול תלוי בעובי הנתחים והוא משתנה בין 5-2 דקות נוספות. לא הופכים את הנתחים - כך תתקבל תחתית פריכה מאוד ובשר עדין מלמעלה. חוזרים על התהליך עם החתיכות שנשארו - לפני שמטגנים את הסבב השני/השלישי חשוב לנקות את המחבת ולשים שמן וחמאה טריים.
  5. מגישים חם בליווי כוסברה קצוצה.

 

עוד מתכונים מצוינים של ילנה ויינברג - בבלוג "Simply Gourmet"

 

    צריכים מנה 'דגית' מורכבת יותר? נסו קציצות דגים זהובות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: ילנה ויינברג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר חלבי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (3 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג