
פסטה ללא פסטה, ברוטב בשר (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
4-3 מנות
- 1 כף שמן
- 1 בצל, קצוץ
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 4 כפות גדושות רסק עגבניות
- 3-2 עגבניות קצוצות או עגבניות משומרות קצוצות
- 2 שיני שום, כתושות
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- 1 כף פפריקה
- קורט קינמון טחון (לא חייבים)
- 1/2 כפית בהרט (לא חייבים)
- 1/2 כפית עלי טימין (לא חייבים)
- 1/2 כרוב לבן
אופן הכנה
- מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק. מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-5 דקות.
- מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים אותו עם הבצל ומפוררים. ממשיכים לטגן כ-שבע דקות נוספות. מרתיחים מים.
- מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הכרוב, ויוצקים מים עד לכיסוי. מערבבים ומבשלים כ-20 דקות.
- פורסים את הכרוב לרצועות (אפשר דקות, אפשר בעובי של אצבע), מעבירים לכלי חסין חום ומבשלים אותו במיקרוגל כעשר דקות או עד לריכוך.
- להדגשת האפקט - מניחים כרוב על צלחת ומעליו מניחים את הרוטב. לחלופין אפשר להוסיף את הכרוב לרוטב ולבשל אותו כשתי דקות נוספות בתוכו, להעצמת הטעם שלו.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית
עוד מנות ללא גלוטן של ריטה עם המון ירקות