לאכול בלי, להרגיש עם: כרוב בולונז - "פסטה" עם רוטב של בשר ועגבניות

לא חייבים ספירלייזר כדי להנות מאטריות על טהרת הירקות: קחו כרוב, סכין חדה וקרש חיתוך, תקצצו לכם פטוצ'יני או טליאטלה נטולי גלוטן למהדרין שיבושלו ברטבים טעימים

ריטה שאוליאן

|

13.06.19 | 08:59

פסטה ללא פסטה, ברוטב בשר (צילום: Shutterstock)
פסטה ללא פסטה, ברוטב בשר (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

4-3 מנות

 

  • 1 כף שמן
  • 1 בצל, קצוץ
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 4 כפות גדושות רסק עגבניות
  • 3-2 עגבניות קצוצות או עגבניות משומרות קצוצות
  • 2 שיני שום, כתושות
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • 1 כף פפריקה
  • קורט קינמון טחון (לא חייבים)
  • 1/2 כפית בהרט (לא חייבים)
  • 1/2 כפית עלי טימין (לא חייבים)
  • 1/2 כרוב לבן

 

אופן הכנה

  1. מחממים את השמן במחבת גדולה או בווק. מטגנים את הבצל עד להזהבה, כ-5 דקות.
  2. מוסיפים את הבשר הטחון, מערבבים אותו עם הבצל ומפוררים. ממשיכים לטגן כ-שבע דקות נוספות. מרתיחים מים.
  3. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הכרוב, ויוצקים מים עד לכיסוי. מערבבים ומבשלים כ-20 דקות.
  4. פורסים את הכרוב לרצועות (אפשר דקות, אפשר בעובי של אצבע), מעבירים לכלי חסין חום ומבשלים אותו במיקרוגל כעשר דקות או עד לריכוך.
  5. להדגשת האפקט - מניחים כרוב על צלחת ומעליו מניחים את הרוטב. לחלופין אפשר להוסיף את הכרוב לרוטב ולבשל אותו כשתי דקות נוספות בתוכו, להעצמת הטעם שלו.

 

 ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

    עוד מנות ללא גלוטן של ריטה עם המון ירקות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: Shutterstock)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר בשרי
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (1 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג