8 צעדים לעיצוב פינת עבודה נעימה ואישית, שתעזור לעבוד בבית בכיף
איך נראית פינת העבודה הביתית שלכם? האם אתם משתמשים בה, או מעדיפים את שולחן האוכל? שלל טיפים ורעיונות לעיצוב נכון וחמים, שגם יתרום ליעילות




המציאות של ימינו שינתה לחלוטין את האופן שבו אנו "יוצאים לעבודה". היום המשרד נמצא כמעט בכל ביתף רבים מאיתנו כבר לא ממש חייבים לפתוח את הבוקר במקום העבודה הרשמי, המחשב והאינטרנט מאפשרים לשלב עבודה מהבית, ואף לבחור בעיסוק עצמאי שמתקשר בקלות עם העולם כולו מהמחשב הנייד. מכאן נולד הצורך של רבים בפינת עבודה ביתית.
אז איך נראית פינת העבודה שלכם? האם אתם משתמשים בה, או מתחמקים ממנה ומעדיפים את שולחן האוכל או הספה? אם התשובה השנייה היא הנכונה, כנראה שהמשרד הביתי שלכם זקוק לעיצוב מחדש. אולי אתם זקוקים ליותר מקומות אחסון, או לכיסא נוח יותר? ארגון מחדש, או קצת ירוק בעיניים?
8 שלבים לפינת העבודה שתעזור לכם לעבוד בכיף:
שלב 1: בוחרים את המיקום הנכון
בחרו מקום שמתאים לצרכים שלכם: אם אתם זקוקים למשרד או קליניקה שבהם תוכלו לקבל קהל, כדאי לבחור בחדר נפרד, כמו הממ"ד או מחסן לא מנוצל בחצר, ולהסב אותו למשרד מרשים.
אם פינת העבודה מיועדת לשימוש עצמי, ובהיעדר חדר פנוי, היא תצטרך "לפלוש" לבית. האם הפינה המתאימה היא בסלון, במטבח, בחדר השינה או במסדרון? היו יצירתיים - נצלו פינות לא שגרתיות, או הקצו חלק מקיר ארוך ושומם לטובת שולחן העבודה. כאשר פינת העבודה משתלבת במרחב הסלון, כדאי להגדיר ולייחד אותה מהסביבה, כדי שבני הבית יכירו כמקום בעל תפקיד, וגם כדי שתצליחו להתנתק ולעבוד ביעילות.


שלב 2: תכנון נכון
לאילו פריטי ריהוט אתם זקוקים? חשבו וארגנו את מרחב העבודה בהתאם לצרכים שלכם. כשבוחרים שולחן עבודה, חשוב לקחת בחשבון את גודל החדר. בנוסף, כדאי לבחור בשולחן בעל מגירה נסתרת עבור המקלדת והעכבר. האזור הנבחר לשולחן מצריך נקודות חשמל – תכננו פתחים מתאימים במשטח השולחן עבור הכבלים, כדי למנוע מהם להשתלט על הרצפה. בעיות גב הן מפגע נפוץ בקרב אלה שמבלים את שעות מול המסך. אל תוותרו על כיסא איכותי ונוח, עם משענת גב תומכת.


אם יש לכם חדר עבודה נפרד, רצוי למקם את השולחן מול הדלת, כך שתוכלו לראות מי נכנס לחדר או חולף על פניו. ישיבה מול הדלת תועיל לריכוז ולמיקוד שלכם, בעוד שישיבה עם הגב לדלת יוצרת חוסר שקט.

השתדלו לא לשבת עם הפנים לקיר, אם אין אפשרות אחרת - תלו מולכם תמונה, לוח השראה, או כל דבר שימנע את תחושת "החסימה".

שלב 3: אחסון
האתגר הגדול והחשוב מכל הוא למצוא פתרונות שיאפשרו לנו לשמור בקלות על הסדר. הרעיון הוא להגדיר מקום עבור כל דבר בסביבת העבודה ולמנוע הצטברות של דברים על השולחן. אנחנו הרבה יותר יעילים כשסביבת העבודה נעימה ומאורגנת בצורה נכונה. בעיצוב משרד קטן יש צורך לנצל את החלל בצורה אופטימלית: ספרייה או מידוף לגובה הם פתרונות מצוינים לניצול שטח מצומצם. שלבו קופסאות אחסון מעוצבות עבור כלי הכתיבה, הניירת והציוד משרדי.



שלב 4: תאורה
שימו לב לתאורה מתאימה, כדי ליצור אזור מואר, בולט ופרודוקטיבי. השקיעו בתאורה מרכזית ובחרו בנורות בעלות אור לבן ובהיר. שלבו תאורה עומדת ומנורת שולחן אשר יאירו את עבודתכם מול המחשב, או בזמן כתיבה ותוסיף עניין לעיצוב.


שלב 5: בחירת צבעים
האם מעדיפים תעוזה, או רוגע? כאשר המשרד הביתי הוא חלק מהסלון תוכלו לתחום אותו באמצעות צבע נועז, אשר ידגיש את האזור המוקצה לעבודה. מנגד, תוכלו לבחור במראה נקי ובהיר. לצבעים שונים מיוחסת השפעה שונה על האווירה: ירוק מעודד שלווה; כחול מרגיע ומעורר מחשבה; כתום מעודד אינטראקציה חברתית ויצירתיות; צהוב מעודד יצירתיות; סגול משפיע על יכולת הדמיון; אדום/בורדו ממריצים ומחזקים.

שלב 6: סטיילינג
דווקא בגלל שאתם עובדים מהבית, חשוב ליצור סביבת עבודה נעימה, שתשמחו לחזור אליה. השקיעו בחפצים, אביזרי נוי ומוצרי טקסטיל שיצרו פינה מעוררת השראה. נצלו את היותה חלק מהבית ועצבו אותה בסגנון חם ואישי, זו אינה סביבה משרדית קרירה: הפכו אותה לשלכם.

שלב 7: ריח
ניחוח מתאים ישאיר אתכם עירניים וחיוניים לאורך שעות היום. לדוגמה: מנטה מפיץ ריח ממריץ ומרענן, שמסייע להתרכז; ניחוחות פירות הדר נחשבים למפיגי מתח ולחץ.

שלב 8: ירוק בעיניים
אם לא נגלה אליכם נוף ירוק מהחלון, הכניסו אותו פנימה! צמחים עושים אנשים מאושרים יותר. מחקרים מראים שחשיפה לטבע ולירוק מעצימה את הפרודוקטיביות ומפחיתה מתח. הוספת צמחייה לפינת העבודה היא גם הזדמנות מצוינת לשלב עציצים וכלים דקורטיביים שיהפכו אותה לחלק מעיצוב הבית.

- בשיתוף דן דיזיין סנטר, מרכז העיצוב של ישראל