שוקו טבעוני (צילום: Shutterstock)
שוקו טבעוני קר
מרכיבים
4 מנות
- 4 כפות פצפוצי שוקולד או 60 גרם שוקולד טבעוני שאוהבים, קצוץ
- 3/4 1 כוסות חלב קוקוס
- 3/4 1 כוסות חלב שקדים או חלב אורז
- 6 כפות סירופ מייפל
- 6 כפות אבקת קקאו
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
אופן הכנה
- שמים בקערה את השוקולד ומוסיפים חצי כוס חלב קוקוס. מחממים במיקרוגל או מעל סיר כפול, עד להמסתו של השוקולד. מערבבים עד לקבלת נוזל אחיד. יוצקים אותו לבלנדר.
- מוסיפים לבלנדר את יתר המרכיבים ומעבדים כמה דקות עד לקבלת משקה אחיד. מוזגים לבקבוק זכוכית ומכניסים למקרר למשך שעתיים לפחות.
חטיף אנרגיה בטעם שוקו
מרכיבים
- 200 גרם שוקולד מריר טבעוני עם 70% מוצקי קקאו לפחות
- 2 כוסות קוקוס טחון
- 3 כוסות פצפוצי אורז מלא
- 1/2 כוס חמאת קשיו או חמאת בוטנים טבעית
- 1 כף רום (לא חייבים)
- תוספות שאוהבים: אגוזים וזרעים טבעיים שאוהבים, תבלינים (קינמון, וניל) מועדפים, מעט שוקולד קצוץ לא מומס ועוד (לא חייבים)
אופן הכנה
- ממיסים את השוקולד במיקרוגל בפולסים קצרים או מעל סיר כפול. מעבירים אותו למעבד מזון.
- מוסיפים את יתר המרכיבים למעבד מזון (למעט התוספות) ומעבדים כמה דקות עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את התוספות ומעבדים כמה שניות, עד לפיזור.
- מוציאים ומעבירים למיכל/תבנית שטוח. משטחים לשכבה אחידה ומהדקים היטב עד לעובדי של אצבע אחת. מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקפיא.
- שומרים במקפיא שעה לפחות. מוציאים, פורסים לריבועים ומגישים. שומרים בכלי אטום במקפיא.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית
מחפשים משקה בריא יותר? נסו סמודי מחזק עצמות