פשטידה בהרכבה אישית: בטטות, כרובית (או כל מה שיש במקרר)

ללא מוצרי חלב או רק בלי גלוטן, ללא בצל או רק עם גבינות צאן - שני מתכונים פשוטים ובדוקים להכנת פשטידות מודולריות שאפשר להחליף בהן (כמעט) הכל

ריטה שאוליאן

|

06.06.19 | 08:22

פשטידת בטטה ובצל (צילום: Shutterstock)
פשטידת בטטה ובצל (צילום: Shutterstock)

פשטידת בטטות ובצל

 

>> במתכון הזה כמעט הכול ניתן להחלפה - אוהבים בטטות? נהדר! קניתם קולרבי ולא יודעים מה לעשות איתו? שלבו אותו במתכון. נמנעים ממוצרי חלב? יש לכם אפשרות לאפות פשטידת פרווה.  בכל מקרה, הנה לכם בסיס למאפה דל בפחמימות ובקלוריות (אלא אם תשתמשו בתפוחי אדמה או בבטטות), נטול גלוטן, לניצול מלא של מגירת הירקות.

 

מרכיבים

 

  • 1 כף שמן זית
  • 2 בצלים גדולים קצוצים
  • 3 שיני שום, פרוסות
  • 2 בטטות פרוסות דק בסכין או בקולפן / 4 קולרבי בינוניים, קלופים ופרוסים / תפוחי אדמה / ברוקולי קצוץ/ בצל ירוק חתוך גס/ כרשה/ כרובית קצוצה/ פטריות קצוצות או כל ירק אחר שאוהבים בפשטידות
  • 500 גרם גבינת עזים 5%/  גבינת סויה/ גבינה לבנה 5%
  • 3 כפות קוואקר דק
  • 3 ביצים או 3 כפות פשתן טחון+9 כפות מים (לגרסה הטבעונית)
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • קורט אגוז מוסקט (לא חייבים)
  • 3 כפות גבינת פרמזן או מעט שמרי בירה

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות. משמנים את התבנית.
  2. מחממים את השמן במחבת גדולה, מוסיפים את הבצלים ומטגנים אותם כ-7 דקות, או עד שהם שחומים.
  3. מוסיפים את השום ואת הירק שבחרתם ומערבבים. מטגנים כמה דקות נוספות, מכבים את האש, מעבירים לקערה ומצננים.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים עד לציפוי, מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
  5. אופים כחצי שעה או עד שהפשטידה משחימה והפנים רך.

 

 

פשטידת כרובית ובצל

 

>> הפשטידה הזו מתאימה לאיזון רמות סוכר, לאלה השומרים על המשקל, לנמנעים מגלוטן ולרגישים למוצרי חלב.

 

מאפה כרובית ובצל (צילום: Shutterstock)
    מאפה כרובית ובצל(צילום: Shutterstock)

     

    מרכיבים

     

    • 1 כרובית בינונית, מפורקת לתפרחות/ ברוקולי מפורק/ דלורית פרוסה לקוביות/ בטטות או כל ירק אחר - עדיף כזה שיכול ליצור מחית
    • 2 בצלים גדולים פרוסים דק
    • 4 ביצים
    • 4 כפות קמח שקדים
    • 4 כפות פרמזן מגורר/ תחליף גבינה שמעדיפים / שמרי בירה (לא חייבים)
    • 2 כפות שמן זית
    • 2 כפות חרדל דיזון
    • מלח ופלפל שחור טחון, לפי הטעם
    • 1/2 כפית כמון, טחון

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-200 מעלות ומשמנים את התבנית.
    2. מניחים את הכרובית בקערה ומכניסים אותה למיקרוגל. מרככים את התפרחות כ-7 דקות. מוציאים ומצננים. מעבירים לתבנית.
    3. מפזרים את פרוסות הבצל על פרחי הכרובית ומשטחים את הכול לשכבה אחידה (אפשר בידיים).
    4. מערבבים בקערה את יתר המרכיבים עד לקבלת תערובת אחידה ויוצקים אותה על הכרובית והבצל.
    5. אופים עד להשחמה כ-40 דקות.

     

    ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

     

      עוד פשטידה טעימה של ריטה - עם גבינת עיזים, כרשה ויוגורט

       

       לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)
      לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)

       

       

       
      הצג:
      אזהרה:
      פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
      מתכון מהיר
      כשר חלבי
      דרגת קושי קלה
      דירוג הגולשים (1 מדרגים)
      לחצו על הלבבות כדי לדרג