כתום בריבוע: קציצות טבעוניות דלות קלוריות עם עדשים, בטטות וקוואקר

המנה הזאת מושלמת עבורכם אם אתם מחפשים ארוחה קלה ודיאטטית, לא אוכלים מוצרים מן החי או מאמינים ברפואה סינית לפיה הכתומים מורידים חשק למתוקים

ריטה שאוליאן

|

30.05.19 | 11:04

קציצות טבעוניות עם עדשים כתומות ובטטות (צילום: Shutterstock)
קציצות טבעוניות עם עדשים כתומות ובטטות (צילום: Shutterstock)

מרכיבים

 

  • 2 כוסות עדשים כתומות
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות
  • 4 כפות קווקר טחון
  • 2 שיני שום קצוצות
  • מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
  • קורט ציפורן טחון (לא חייבים) 
  • 1/2 כפית ראס אל חנות (לא חייבים)
  • תרסיס שמן

 

אופן הכנה

  1.  שמים את העדשים בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומשרים לחצי שעה לפחות.
  2. מבשלים או אופים את הבטטות עד שהן מוכנות.
  3. מחממים את התנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותה בתרסיס שמן.
  4. מסננים היטב את העדשים ומניחים בקערה יחד עם הבטטות המבושלות. מוסיפים את יתר הרכיבים ומועכים יחד, עד לקבלת מחית אחידה.
  5. יוצרים קציצות מהמחית. מרססים אותן קלות בתרסיס שמן מעל. אופים כ-15 דקות.

 

ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

 

    עוד מנה טבעונית של ריטה - מרק קישואים דל קלוריות

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: Shutterstock)

     

     

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    טבעוני
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג