
קציצות טבעוניות עם עדשים כתומות ובטטות (צילום: Shutterstock)
מרכיבים
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 2 בטטות בינוניות, קלופות
- 4 כפות קווקר טחון
- 2 שיני שום קצוצות
- מלח ופלפל שחור טחון לפי הטעם
- קורט ציפורן טחון (לא חייבים)
- 1/2 כפית ראס אל חנות (לא חייבים)
- תרסיס שמן
אופן הכנה
- שמים את העדשים בקערה, יוצקים מעל מים רותחים ומשרים לחצי שעה לפחות.
- מבשלים או אופים את הבטטות עד שהן מוכנות.
- מחממים את התנור ל-220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומרססים אותה בתרסיס שמן.
- מסננים היטב את העדשים ומניחים בקערה יחד עם הבטטות המבושלות. מוסיפים את יתר הרכיבים ומועכים יחד, עד לקבלת מחית אחידה.
- יוצרים קציצות מהמחית. מרססים אותן קלות בתרסיס שמן מעל. אופים כ-15 דקות.
ריטה שאוליאן היא תזונאית קלינית המתמחה בטיפול בהשמנה, גמילה מהתמכרות לסוכרים ודפוסי אכילה רגשית

עוד מנה טבעונית של ריטה - מרק קישואים דל קלוריות