עוגת גבינה מהירה שאפשר להפוך בקלות לארבע עוגות שונות ומיוחדות

מתכון נהדר לעוגת גבינה, פשוטה להכנה וללא הקצפה - רק מערבבים ולתנור. בשלים לעבור לשלב הבא? הפכו אותה לטארט עם פירות יער או לעוגת גבינה ושוקולד

טארט גבינה עם פירות יער  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
טארט גבינה עם פירות יער (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

 קבלו בלילה נהדרת לעוגת גבינה, קלה להכנה וללא הקצפה. פשוט מערבבים ולתנור. בשלים לעבור לשלב הבא? מיכל לוי אלחלל מציעה גם ארבעה שדרוגים, שיהפכו אותה, למשל, לטארט עם פירות יער או לעוגת גבינה־שוקולד.

 

עוגת גבינה בסיסית

 

החומרים לעוגת גבינה בסיסית (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
    החומרים לעוגת גבינה בסיסית(צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

     

     

    גרסה שמבוססת על מתכון קלאסי של עוגת גבינה בנוסח ניו־יורק. אנחנו השתמשנו בגבינה לבנה 9% שומן, אבל מי שמעדיף את הכבדות והדחיסות האופייניות למקור יכול להמיר חצי מכמות הגבינה בגבינת שמנת אמיתית.

     

    המרכיבים (תבנית בקוטר 24־26 ס"מ)

    • 500 גרם גבינה לבנה 9% (אפשר גם 5%, שומן, או חצי מהכמות גבינה עם 30% שומן)
    • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
    • 1 מכל (200 גרם) שמנת חמוצה
    • 2 שקיקים סוכר וניל
    • 4 ביצים
    • 1 כף גדושה (כ־30 גרם) אינסטנט פודינג וניל

     

    ההכנה

    1. שמים את כל המרכיבים בקערה וטורפים במטרפה, למרקם אחיד.

    2. אופים (ראו בסעיף הבא), או מתקדמים לאחד ממתכוני ההמשך (אפשר לאחסן את הבלילה במקרר עד לאפייה, 5-4 שעות לכל היותר).

    3. אם אופים: מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית. יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים 12 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד 25-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת לגמרי, גם במרכזה. מכבים את התנור ומשאירים את העוגה לצינון בתוכו במשך 30–60 דקות. מוציאים ומצננים שעה לפחות. מגישים.

     

    עוגות גבינה עם חמוציות ופיסטוק

     

    עוגות גבינה עם חמוציות ופיסטוק  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
      עוגות גבינה עם חמוציות ופיסטוק (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

       

      המרכיבים (14-12 יחידות בתבניות שקעים)

      • 1 כמות בלילה לעוגה בסיסית (במתכון זה רצוי להמיר מחצית מכמות הגבינה בגבינת שמנת)
      • 1/2 כוס (60 גרם) חמוציות קצוצות גס
      • 1/2 כוס (50 גרם) פיסטוקים קצוצים גס

       

      ההכנה

      1. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את שקעי התבנית.

      2. מוסיפים את החמוציות לבלילה ומערבבים קלות.

      3. יוצקים את הבלילה לשקעים, כמעט עד סופם. מפזרים מהפיסטוקים.

      4. אופים כ־8 דקות, מנמיכים את החום ל־150 מעלות ואופים עוד כ־15 דקות, עד שפני המאפים מזהיבים ומתייצבים. מכבים את התנור ומשאירים את המאפים בתוכו לצינון במשך כ־20 דקות.

      5. מוציאים, מחלצים מהתבניות ומצננים שעה לפחות. מגישים.

      איך שומרים? 3–4 ימים, בכלי סגור במקרר.

       

      טארט גבינה עם פירות יער

       

      טארט גבינה עם פירות יער  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
        טארט גבינה עם פירות יער (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

         

        המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ)

         

        לבסיס

        • 200 גרם ביסקוויטים
        • 75 גרם חמאה, מומסת
        • 2 כפות סוכר

        למלית

        • 1 כמות בלילה לעוגה בסיסית

        לציפוי

        • 200 גרם פירות יער קפואים, מופשרים
        • 1/2 כוס סוכר
        • 1/4 כוס מים

         

        ההכנה

        1. הבסיס: מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית.

        2. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים. עוצרים. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם בצקי. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס באופן אחיד. אופים כ־10 דקות, עד שהבסיס מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים ומצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר. מאחסנים במקפיא 10 דקות לצינון מהיר, או במקרר לצינון מלא (אפשר להכין עד 24 שעות מראש).

        3. המלית: מכינים את הבלילה ומצננים במקרר כשעה (עד 5-4 שעות).

        4. הציפוי: טוחנים (במעבד מזון או בבלנדר) את פירות היער, הסוכר והמים למרקם משחתי. מסננים במסננת דקה לתוך סיר קטן. מבשלים על להבה נמוכה 6-4 דקות, עד שהרוטב מסמיך ונראות בו בועות רתיחה גדולות וצפופות. מצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר.

        5. מחממים את התנור ל־180 מעלות.

        6. יוצקים את הבלילה הקרה על הבסיס האפוי. יוצקים טיפות גדולות מהציפוי על הבלילה. עוברים ומושכים דרך הטיפות בעזרת סכין, כדי ליצור עיטור א־סימטרי.

        7. אופים 12 דקות. מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד 25-20 דקות, עד שהעוגה מתייצבת לגמרי גם במרכזה. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו במשך 30–60 דקות.

        8. מוציאים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות. מגישים.

        איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.

         

        טארט גרנולה וגבינה עם פסיפלורה

         

        טארט גרנולה וגבינה עם פסיפלורה  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
          טארט גרנולה וגבינה עם פסיפלורה (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

           

          המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 26-24 ס"מ)

          לתחתית

          • 100 גרם ביסקוויטים
          • 100 גרם גרנולה
          • 75 גרם חמאה, מומסת
          • 2 כפות סוכר

          לבלילה

          • 1 כמות בלילה לעוגה בסיסית
          • קליפה מגוררת מ־1 לימון

          לציפוי

          • 3 יחידות פסיפלורה
          • 200 גרם יוגורט, 3% שומן לפחות
          • 1 כף אבקת סוכר

           

          ההכנה

          1. מחממים את התנור ל־160 מעלות. משמנים את התבנית.

          2. התחתית: שמים את הביסקוויטים והגרנולה במעבד מזון עם להב מתכת ומעבדים לפירורים דקים. עוצרים. מוסיפים את החמאה והסוכר ומעבדים למרקם אחיד ודביק. מעבירים לתבנית ומהדקים לבסיס.

          3. אופים כ־10 דקות, עד שהבצק מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים ומצננים כ־10 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר עד להמשך השימוש (אפשר להכין עד יום מראש).

          4. מעלים את חום התנור ל־180 מעלות.

          5. הבלילה: מכינים אותה, מוסיפים את קליפת הלימון ומערבבים. אם לא ממשיכים בהכנה מיד, מאחסנים במקרר עד לשימוש.

          6. יוצקים את הבלילה על התחתית המצוננת.

          7. אופים 10 דקות, מורידים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד 25-20 דקות, עד שהעוגה יציבה לגמרי גם במרכזה. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו לפחות חצי שעה. מוציאים, מכסים ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

          8. הציפוי: מרוקנים את תוכן הפסיפלורות לקערית. מעבירים חצי מהכמות לקערה נפרדת, מוסיפים את היוגורט ואבקת הסוכר ומערבבים. מורחים על העוגה באופן אחיד. מקשטים בשארית הפסיפלורה. מגישים.

          איך שומרים? עד 4-3 ימים, במקרר.

           

          טארט גבינה דאבל שוקולד

           

          טארט גבינה דאבל שוקולד  (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)
            טארט גבינה דאבל שוקולד (צילום: בועז לביא, סגנון: פסי ברניצקי)

             

            המרכיבים (תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ או באורך כ־30 ס"מ)

             

            לקלתית

            • 100 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
            • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
            • 2 חלמונים
            • 2/3 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
            • 1 כפית דבש או גלוקוז או סירופ תירס
            • מעט קמח לקימוח

            למלית

            • 1 כמות בלילה לעוגה בסיסית
            • 1/2 כוס (75 גרם) שוקולד צ'יפס מריר

            לציפוי

            • 150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
            • כ־1/4 כוס (65 מ"ל) שמנת מתוקה
            • 1 כף שמן קנולה או שמן קוקוס

             

            ההכנה

            1. הקלתית: שמים את כל מרכיביה בקערת מעבד המזון עם להב המתכת (או בקערת מערבל עם וו גיטרה) ומעבדים רק עד שנוצרים פירורים גדולים. מוציאים ויוצרים מהם בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות.

            2. מחממים את התנור ל־180 מעלות ומשמנים את התבנית.

            3. מקמחים את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק לעיגול או למלבן בעובי 3 מ"מ, גדול קצת יותר מהתבנית. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לבסיס ולדפנות. מאחסנים במקפיא דקות אחדות או במקרר 5-4 שעות לכל היותר.

            4. הבלילה: מכינים אותה ומוסיפים את השוקולד צ'יפס. מערבבים ויוצקים לתבנית כך שתמלא את הקלתית כמעט לגמרי.

            5. אופים 15 דקות, מנמיכים את חום התנור ל־150 מעלות ואופים עוד כ־25 דקות, עד שהעוגה יציבה במרכזה. מכבים את התנור ומצננים את העוגה בתוכו במשך 20 דקות. מוציאים, מכסים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות (מומלץ עד 6 שעות).

            6. הציפוי: שמים את השוקולד והשמנת בסיר קטן. מחממים תוך ערבוב על להבה נמוכה, עד שנוצר קרם אחיד. מוסיפים את השמן ומערבבים. יוצקים על העוגה הקרה ומגישים.

            איך שומרים? 4-3 ימים, במקרר.

             

            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
            הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
             
            הצג:
            אזהרה:
            פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד