הבה נכינה - עוגיות עם טחינה, וגם עם חמאת בוטנים כי זה ממש טעים

עיגולים קטנים ומזינים שיעזרו לכם לסגור את הפינה של המתוק ליד הקפה ללא רגשות אשם מיותרים. רוצים לשדרג? קשטו אותן לפני האפייה בסוכר חום או בקורט קינמון

סיון ורקר-פלג

|

20.05.19 | 21:45

עוגיות טחינה וחמאת בוטנים (צילום: Shutterstock)
עוגיות טחינה וחמאת בוטנים (צילום: Shutterstock)

השילוב הזה נולד האהבה הבלתי נדלית שיש לי לממרחים המורכבים מ-100% המוצר. אני מאוד אוהבת חמאת בוטנים 100% טבעית ללא תוספת סוכר ומלח, ובנוסף חיי אינם שלמים בלי שאוכל טחינה גולמית לפחות פעמיים-שלוש ביום. כך נוצרו העוגיות הטעימות האלה עם מרקם נימוח ומתיקות עדינה, בלי לעבוד קשה מדי.

 

מרכיבים

18-16 עוגיות קטנות

 

  • 4 כפות גדושות חמאת בוטנים טבעית 100% ללא תוספת סוכר ומלח
  • 4 כפות גדושות טחינה גולמית
  • 4 כפות קמח תופח
  • 1 ביצה
  • 2 כפות סילאן
  • מעט סוכר חום, לא חייבים

 

אופן הכנה

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים, למעט הסוכר החום, עד ליצירת בצק רך ואחיד.
  3. בוצעים חתיכות מהבצק ומגלגלים אותן לצורת כדורים. משטחים אותן מעט ומניחים בתבנית.
  4. מפזרים מעל מעט סוכר חום (אם רוצים) ומכניסים לתנור.
  5. אופים 15-10 דקות עד שהן משחימות מעט ומתייצבות.

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

 

    מאפה נוסף נטול גלוטן של סיון -לחמניות שקדים

     

     לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון פלג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: סיון פלג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    מתכון מהיר
    כשר פרווה
    ללא גלוטן
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (7 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג