ספק לחמניה, ספק מאפין אבל ללא ספק טעים (צילום: סיון פלג)
כמה דברים שחשוב לדעת: המאפים האלה רכים, נימוחים ובהחלט מתאימים גם לפעוטות מעל גיל שנה המסוגלים ללעוס. קחו בחשבון שהעיסה מתקבלת נוזלית עם מעט גושים וזה תקין לחלוטין כי היא מתייצבת בתנור. אם בכל זאת העיסה מרגישה לכם נוזלית מדי, הוסיפו מעט קורנפלור. המאפים מתפוררים מעט בעת האכילה, אבל זהו המרקם המושלם בעיני.
מרכיבים
14 מאפינס / תבנית 12 שקעים ושני מנז'טים נוספים
- תרסיס שמן / שמן לשימון התבנית
- 6 ביצים
- 1/4 כוס חלב או מים (לגרסת פרווה)
- 200 גרם חמאת שקדים ללא תוספת סוכר (כ-2/3 צנצנת של 300 גרם)
- 1/2 1 כוסות קורנפלור
- 2 שקיות אבקת אפיה
- 2 כפות סוכר, סירופ מייפל או סילאן
- 4 כפות שמן זית / קנולה/ חמניות
- מעט שומשום / זעתר לקישוט
אופן הכנה
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים בתרסיס שמן ומפזרים מעט קורנפלור למניעת הדבקה.
- טורפים היטב את הביצים. מוסיפים את החלב ואת חמאת השקדים וטורפים שוב לבלילה אחידה.
- מוסיפים את יתר המרכיבים (למעט השומשום) ומערבבים עד לקבלת עיסה נוזלית עם מעט גושים.
- יוצקים את הבלילה לתבנית, בוזקים מעט שומשום ואופים במרכז התנור 35-30 דקות או עד שהמאפים משחימים ומתייצבים.
סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה
עוד מאפה נטול גלוטן, הפעם עם גבינות רזות וקישואים