
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לעוגה
- 4 ביצים, מופרדות
- 2 כפיות שמן
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 שקיק (10 גרם) סוכר וניל
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 1 כוס (140 גרם) קמח תופח
לציפוי
- 1 קופסת שימורים טבעות אננס
- אפשרות: כ־6 דובדבנים, מסוכרים או משומרים
- 1 חבילה אינסטנט ג'לי בטעם אננס
ההכנה
1. העוגה: מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את החלמונים, השמן, מיץ הלימון וסוכר הווניל וטורפים היטב.
3. שמים בקערת המערבל את החלבונים ומקציפים. כשמתחיל להיווצר קצף, מוסיפים בהדרגה את הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב ומבריק. מוסיפים את בלילת החלמונים ומערבבים בתנועות קיפול. כשהבלילה כמעט נטמעת לגמרי, מוסיפים את הקמח וממשיכים לערבב בתנועות קיפול, עד שהכל אחיד.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ־40 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. הציפוי: מסננים את הנוזלים מקופסת האננס. דוקרים את פני העוגה בקיסם ויוצקים עליה כשליש כוס מהנוזלים. מניחים את האננס על העוגה. אם רוצים שמים דובדבן במרכז כל אננס.
6. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. מצננים דקה־שתיים (לא יותר) ויוצקים על האננס. מצננים במקרר שעה לפחות. מגישים.
איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.