צילום: רונן פדידה

מועדון ארוחת הערב: שלוש מנות שמכינים מהר ואוכלים לאט

איך מג'נגלים ארוחת ערב מאוזנת אחרי עוד יום עמוס מסביב לשעון? שלוש הצעות קלות ובריאות מבשלנית נטורופתית, לנשים עסוקות מאוד (וגם לכל השאר...)

קציצות ירק ושקדים על יוגורט עזים (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
קציצות ירק ושקדים על יוגורט עזים (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פריטטה כרשה, בטטה וקייל (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
פריטטה כרשה, בטטה וקייל (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
אטריות שעועית מוקפצות עם ירוקים וטופו (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
אטריות שעועית מוקפצות עם ירוקים וטופו (צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

קציצות ירק ושקדים על יוגורט עזים/  30 דקות* 

קציצות ירק ושקדים על יוגורט עזים (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
    קציצות ירק ושקדים על יוגורט עזים(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

     

    החומרים ל-5 מנות (20 קציצות):
    • 1 בצל
    • 2 קישוא
    • 3 גזר
    • 1/2 כוס שקדים קצוצים גס
    • 3 כפות טחינה גולמית
    • 4 כפות קמח כוסמין או קמח מלא
    • 1 כף מלח ים
    • 1/2 כפית כורכום
    • 1/2 כפית פפריקה

    ליוגורט:

    • 2 כוסות יוגורט עזים
    • 1/2 כוס עירית קצוצה

     

    אופן ההכנה:

    1. טוחנים במעבד מזון את הבצל, הקישוא והגזר (כל ירק בנפרד) ומסננים היטב מעודפי נוזלים. מומלץ לסחוט היטב בידיים.

    2. מערבבים בקערה גדולה את הירקות הקצוצים יחד עם כל יתר חומרי הקציצות. אם הבלילה רטובה מדי אפשר להוסיף מעט קמח.

    3. מגלגלים מהתערובת קציצות קטנות, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשטחים את הקציצות. אופים כ־20 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות או עד שהקציצות מתייצבות.

    4. מערבבים את יוגורט העזים עם העירית, מעבירים לצלחת הגשה מניחים מעל את הקציצות ומגישים לצד סלט ירוק.

     

    ערכים תזונתיים למנה (4 קציצות): 280 קלוריות | 27 גרם פחמימות | 11.3 גרם חלבון | 16.1 גרם שומן

     

    * כולל זמן אפייה

     

    פריטטה כרשה, בטטה וקייל/ 20 דקות  

     

    פריטטה כרשה, בטטה וקייל (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
      פריטטה כרשה, בטטה וקייל(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

       

      החומרים לשתי מנות:

      לבלילה:

      • 4 ביצים
      • 4 כפות חלב (לבחירתכם)
      • 1 כפית מלח ים
      • 1 כפית פלפל שחור, גרוס
      • 1 כפית פפריקה מעושנת
      • 1 כפית תימין

      לטיגון:

      • 2 כפות שמן זית
      • 1 כרשה קצוצה דק
      • 1/2 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
      • 3 שיני שום קצוצות
      • 4 עגבניות שרי חצויות
      • 1 כוס קייל קצוץ גס

       

      אופן ההכנה:

      1. מחמים תנור ל-180 מעלות. טורפים בקערה את הביצים עם כל חומרי הבלילה.

      2. מחממים מחבת שטוחה ורחבה, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הכרשה עד להזהבה. מוסיפים את הבטטה, השום ועגבניות השרי, מערבבים ומטגנים־מאדים יחד כ־7 דקות על להבה נמוכה. מערבבים מדי פעם.

      3. מפזרים במחבת את הקייל ויוצקים את בלילת הביצים. מכסים ומטגנים את הפריטטה על להבה נמוכה כ־7 דקות עד שהיא מתייצבת.

      4. מכניסים את הפריטטה לתנור שחומם ל־180 מעלות לאפייה של כ־5 דקות. מוציאים ומגישים חם.

       

      ערכים תזונתיים למנה: 478 קלוריות | 48.4 גרם פחמימות | 23.4 גרם חלבון | 23 גרם שומן

       

      אטריות שעועית מוקפצות עם ירוקים וטופו /  18 דקות

      אטריות שעועית מוקפצות עם ירוקים וטופו (צילום: יוסי סליס  סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')
        אטריות שעועית מוקפצות עם ירוקים וטופו(צילום: יוסי סליס סגנון והכנה: נטשה חיימוביץ')

         

        החומרים ל-4 מנות:

        • 200 גרם אטריות שעועית
        • 2 כפות שמן שומשום
        • 1 בצל סגול, חתוך לרצועות דקות
        • 1 חבילה (300 גרם) טופו חתוכה לקוביות של 1.5 ס"מ
        • 4 כפות רוטב סויה
        • 1.5 כוסות אפונה קפואה, שטופה היטב
        • 2 ראשי ברוקולי (הפרחים בלבד)
        • 1 זוקיני פרוס דק לחצאי ירח
        • 3 שיני שום קצוצות דק
        • 2 כפות סילאן

        להגשה:

        • 1 כפית שומשום קלוי
        • חופן כוסברה קצוצה

         

        אופן ההכנה:

        1. משרים את אטריות השעועית במים רותחים כ־5 דקות. מסננים ושוטפים היטב במים קרים.

        2. מחממים בו זמנית מחבת רחבה ומוסיפים את שמן השומשום והבצל הסגול ומטגנים עד הזהבה. מוסיפים את הטופו ומקפיצים ב־2 כפות מהסויה כ־4 דקות עד שהטופו צרוב היטב.

        3. מוסיפים למחבת את האפונה, פרחי הברוקולי, הזוקיני והשום, מתבלים ב־2 כפות הסויה הנותרות ובסילאן. מקפיצים תוך ערבוב כ־3־4 דקות.

        4. מוסיפים את אטריות השעועית המוכנות למחבת. מקפיצים תוך ערבוב יחד עם הירוקים כ־2 דקות נוספות.

        5. מסירים את המוקפץ מהאש, מפזרים שומשום וכוסברה ומגישים.

         

        ערכים תזונתיים למנה: 392 קלוריות | 49.5 גרם פחמימות | 18.9 גרם חלבון | 12.3 גרם שומן  

         

         שפית אורחת: הילה וידבסקי, נטורופתית ומנחת סדנאות בישול

         

        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
        הגיליון החדש של מגזין מנטה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי יחזקאל)
         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        מתכון מהיר
        כשר חלבי
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (2 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג