מזון בחיפזון: 2 מתכונים מהירים וטעימים - לארוחת ערב או לנשנוש

מחביתת ירקות עד לריבועי פצפוצי אורז וחלבה: אסנת לסטר מוכיחה (שוב) שאוכל שמכינים בצ'יק יכול להיות גם כיפי וטעים

אסנת לסטרפורסם: 01.05.19 16:30
חביתת ירקות קפואים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת ירקות קפואים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

חביתת ירקות קפואים

המתכון הזה מהיר במיוחד כי אפשר לוותר בו על חליטת הירקות - הטיגון עם הביצה כבר עושה את העבודה, והופך אותם לנגיסים ופריכים.

 

מרכיבים
  • 1 כוס מלאה ירקות קפואים שאוהבים: לקט ירקות, אפונה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה וכדומה
  • 2 ביצים, טרופות
  • שמן זית לטיגון
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • פפריקה מתוקה או חריפה

 

אופן ההכנה
  1. חותכים גס את הירקות הקפואים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים.
  2. מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את תערובת הירקות והביצים ומפזרים אותה באופן אחיד במחבת. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שצדה התחתון של החביתה מזהיב. הופכים את החביתה ומטגנים כדקה נוספת, עד שגם הצד השני מזהיב.

 

 

עוגת פצפוצי אורז עם חלבה

מתכון של לאה יסמן מנשר.

 

עוגת פצפוצי אורז עם חלבה (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
    עוגת פצפוצי אורז עם חלבה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

     

    מרכיבים

    תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ

     

    • 200 גרם חמאה
    • 6 כפות דבש
    • 1 כוס (200 גרם) סוכר
    • 200 גרם חלבה
    • 4 כפות אבקת קקאו
    • 8 כוסות פצפוצי אורז

     

    אופן ההכנה
    1. מרפדים את התבנית בניר אפייה.
    2. שמים בסיר את החמאה, הדבש, הסוכר והחלבה ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבל קרם אחיד.
    3. מוסיפים לסיר את פצפוצי האורז ומערבבים.
    4. מעבירים את תכולת הסיר לתבנית, משטחים באופן אחיד ומהדקים.
    5. מניחים לתערובת להתקשות במשך שעתיים לפחות לפני שחותכים אותה לריבועים.

     

    • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    "לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

    וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

    בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

    כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

    עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

    (צילום: אסף אמברם)