מזון בחיפזון: 2 מתכונים מהירים וטעימים - לארוחת ערב או לנשנוש
מחביתת ירקות עד לריבועי פצפוצי אורז וחלבה: אסנת לסטר מוכיחה (שוב) שאוכל שמכינים בצ'יק יכול להיות גם כיפי וטעים

חביתת ירקות קפואים (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
חביתת ירקות קפואים
המתכון הזה מהיר במיוחד כי אפשר לוותר בו על חליטת הירקות - הטיגון עם הביצה כבר עושה את העבודה, והופך אותם לנגיסים ופריכים.
מרכיבים
- 1 כוס מלאה ירקות קפואים שאוהבים: לקט ירקות, אפונה, שעועית ירוקה, שעועית צהובה וכדומה
- 2 ביצים, טרופות
- שמן זית לטיגון
- מלח
- פלפל שחור גרוס
- פפריקה מתוקה או חריפה
אופן ההכנה
- חותכים גס את הירקות הקפואים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הביצים והתבלינים ומערבבים.
- מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את תערובת הירקות והביצים ומפזרים אותה באופן אחיד במחבת. מנמיכים את הלהבה ומטגנים עד שצדה התחתון של החביתה מזהיב. הופכים את החביתה ומטגנים כדקה נוספת, עד שגם הצד השני מזהיב.
עוגת פצפוצי אורז עם חלבה
מתכון של לאה יסמן מנשר.

עוגת פצפוצי אורז עם חלבה(צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
מרכיבים
תבנית בגודל כ-20X30 ס"מ
- 200 גרם חמאה
- 6 כפות דבש
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 200 גרם חלבה
- 4 כפות אבקת קקאו
- 8 כוסות פצפוצי אורז
אופן ההכנה
- מרפדים את התבנית בניר אפייה.
- שמים בסיר את החמאה, הדבש, הסוכר והחלבה ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד, עד שכל המרכיבים נמסים ומתקבל קרם אחיד.
- מוסיפים לסיר את פצפוצי האורז ומערבבים.
- מעבירים את תכולת הסיר לתבנית, משטחים באופן אחיד ומהדקים.
- מניחים לתערובת להתקשות במשך שעתיים לפחות לפני שחותכים אותה לריבועים.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע