עוגת סולת לימונית ואוורירית עם סירופ חמוץ-מתוק

רגילים לעוגות סולת דחוסות? לא הפעם! אתם מוזמנים ליהנות מעוגה אוורירית כמו ענן באביב, שכיף לאכול עם שמנת חמוצה

עוגת סולת לימונית (צילום: בועז לביא סגנון: נעה קנריק)
עוגת סולת לימונית (צילום: בועז לביא סגנון: נעה קנריק)

 

 

המרכיבים

(1 תבנית אינגליש קייק)

 

לסירופ הסוכר

  • 1/2 1 כוסות (300 גרם) סוכר
  • 1/4 1 כוסות (300 מ"ל) מים
  • מיץ מ־2 לימונים

 

לעוגה

  • 3 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) שמן
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה
  • 1 כוס (140 גרם) קמח
  • 1/2 כוס + 3 כפות (130 גרם) סולת
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • קליפה מגוררת מ־2 לימונים
  • כ־2/3 כוס (70 גרם) קוקוס טחון
  • אפשרות להגשה: שמנת חמוצה

 

ההכנה

1. הסירופ: שמים בסיר קטן את כל מרכיביו, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 2 דקות. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.

2. העוגה: מחממים את התנור ל־160 מעלות ומשמנים את התבנית.

3. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים כ־5 דקות במהירות בינונית־גבוהה. מורידים את המהירות לבינונית ומוסיפים בהדרגה, בזילוף אטי, את השמן. מוסיפים את השמנת החמוצה וממשיכים לעבד למרקם אחיד. עוצרים.

4. מערבבים בקערה נפרדת את הקמח, הסולת ואבקת האפייה. מנפים את התערובת במסננת או בנפה לקערת המערבל. מוסיפים גם את קליפת הלימון. מערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הקוקוס ומערבלים קצרות לפיזור אחיד.

5. יוצקים את העיסה לתבנית ואופים 55-45 דקות, עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש ופני העוגה מזהיבים. מוציאים ויוצקים עליה מיד את כל הסירופ (לא לדאוג, העוגה תשתה את כולו). מניחים לצינון מלא.

6. מגישים, מומלץ לצד שמנת חמוצה.

 

משך עבודה: כ־20 דקות (לא כולל אפייה)

דרגת קושי: קל־בינוני

איך שומרים? עד שבוע, עטופה בטמפרטורת החדר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד