
לביבות מעולות לפיקניק (צילום: סיון פלג)
לביבות אפויות, רכות ונימוחות שמתאימות לא רק לימי חול המועד - גם בימים אחרי החג אפשר להכין אותן משאריות של קמח מצה ולקחת אותן לפיקניק או לטיולים. אל תוותרו על הרוטב החמצמץ ותקבלו נשנוש נפלא גם למבוגרים.
מרכיבים
10-8 לביבות
ללביבות
- 4-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (או 8-7 קטנים)
- 1 בטטה גדולה מאוד קלופה או שתיים בינוניות
- 1 ביצה
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 4 כפות קמח מצה
- בצל מטוגן, פטריות מגורדות, קישוא מגורד וסחוט (לא חייבים)
לרוטב יוגורט
- 1 גביע יוגורט 3% או יוגורט יווני 7%
- 1/4 צרור עירית טרייה, קצוצה דק
- קורט מלח
- 1 כפית שמן זית
אופן הכנה
- הלביבות: מבשלים תפוחי אדמה ובטטה עד לריכוך מלא, ומועכים לפירה אחיד.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
- מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד להיווצרות עיסה נוחה לעבודה. ייתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים או כף קמח מצה ללחוח או לייצוב התערובת.
- יוצרים לביבות שטוחות ומניחים אותן על גבי נייר האפייה. הלביבות אינן תופחות ולכן אין צורך לשמור על רווחים גדולים ביניהן.
- אופים כ-40 דקות עד שהלביבות מתייצבות ומשחימות מעט.
- הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומגישים יחד עם הלביבות.
סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה

עוד פתרון נהדר לפסח למי שנמאס לו ממצה