לביבות תפוחי אדמה ובטטות אפויות בתנור עם רוטב יוגורט חמצמץ

בין אם אתם מתכוננים לצאת לטייל או סתם תוהים איך לנצל שאריות מצה, המתכון הזה בשבילכם: לביבות זהובות-כתומות שהילדים יאהבו במיוחד

סיון ורקר-פלג

|

24.04.19 | 08:04

לביבות מעולות לפיקניק (צילום: סיון פלג)
לביבות מעולות לפיקניק (צילום: סיון פלג)

לביבות אפויות, רכות ונימוחות שמתאימות לא רק לימי חול המועד - גם בימים אחרי החג אפשר להכין אותן משאריות של קמח מצה ולקחת אותן לפיקניק או לטיולים. אל תוותרו על הרוטב החמצמץ ותקבלו נשנוש נפלא גם למבוגרים.

 

מרכיבים

10-8 לביבות

 

ללביבות 

  • 4-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים (או 8-7 קטנים)
  • 1 בטטה גדולה מאוד קלופה או שתיים בינוניות
  • 1 ביצה
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 4 כפות קמח מצה
  • בצל מטוגן, פטריות מגורדות, קישוא מגורד וסחוט (לא חייבים)

 

לרוטב יוגורט

  • 1 גביע יוגורט 3% או יוגורט יווני 7%
  • 1/4 צרור עירית טרייה, קצוצה דק
  • קורט מלח
  • 1 כפית שמן זית

 

אופן הכנה

  1. הלביבות: מבשלים תפוחי אדמה ובטטה עד לריכוך מלא, ומועכים לפירה אחיד.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים היטב.
  4. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים עד להיווצרות עיסה נוחה לעבודה. ייתכן ותצטרכו להוסיף מעט מים או כף קמח מצה ללחוח או לייצוב התערובת.
  5. יוצרים לביבות שטוחות ומניחים אותן על גבי נייר האפייה. הלביבות אינן תופחות ולכן אין צורך לשמור על רווחים גדולים ביניהן.
  6. אופים כ-40 דקות עד שהלביבות מתייצבות ומשחימות מעט.
  7. הרוטב: מערבבים את מרכיביו ומגישים יחד עם הלביבות.

 

סיון פלג היא דיאטנית קלינית המתמחה בירידה במשקל ובתזונת נשים הרות ולאחר לידה 

 

    עוד פתרון נהדר לפסח למי שנמאס לו ממצה

     

    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אבירם פלג)
    לחצו על התמונה כדי להגיע למתכון (צילום: אבירם פלג)

     

     

     
    הצג:
    אזהרה:
    פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
    כשר חלבי
    דרגת קושי קלה
    דירוג הגולשים (2 מדרגים)
    לחצו על הלבבות כדי לדרג