הקינוח הפך לעוגה: טארט מלבי וקוקוס עם פיסטוקים

קבלו את הקינוח האהוב בגרסת עוגה מפתיעה שמתאימה לפסח ולכל ימות השנה- גם מרשימה (לאפקט הוואו), גם פרווה (לשומרי הכשרות) וגם נטולת גלוטן (לנמנעים)

טארט מלבי קוקוס (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)
טארט מלבי קוקוס (צילום: בועז לביא, סגנון: נעה קנריק)

 

המרכיבים

(תבנית בקוטר 24 ס"מ)

 

לקלתית

  • 1 כוס (100 גרם) קוקוס טחון
  • 3 כפות סוכר
  • 2 כפות סירופ מלבי או תרכיז פטל להכנת מיץ
  • 1 חלבון

 

למלית

  • 5 כפות (כ־50 גרם) קורנפלור
  • 3 כפות מי ורדים
  • 1 קופסה (400 מ"ל) קרם קוקוס
  • 1/2 קופסה (200 מ"ל) מי קוקוס
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר

 

לקישוט והגשה

  • 100 גרם פיסטוק קלוף קלוי, חתוך גס
  • אפשרות: 1/2 כוס סירופ למלבי

 

ההכנה

1. הקלתית: מחממים את התנור ל־140 מעלות. משמנים את בסיס התבנית.

2. שמים בקערה קטנה את הקוקוס הטחון, הסוכר, הסירופ והחלבון ומערבבים עד שהקוקוס הופך לח, ורדרד וקצת דביק. מעבירים לתבנית ומהדקים בכפית לבסיס ולדפנות באופן אחיד.

3. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מוציאים ומצננים בטמפרטורת החדר.

4. המלית: מערבבים בקערה קטנה, בעזרת מזלג, את הקורנפלור ומי הוורדים. מחממים בסיר בינוני על להבה בינונית את קרם הקוקוס, מי הקוקוס והסוכר, עד לסף רתיחה (כ־5 דקות). מוסיפים את הקורנפלור המומס ומבשלים תוך ערבוב במטרפה, עד שהנוזל מסמיך (כ־3 דקות). מסירים מהכיריים ויוצקים על הקלתית. מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעה וחצי לפחות (עד 24 שעות).

5. ההגשה: מקשטים את פני הטארט בפיסטוקים הקצוצים ומגישים לצד סירופ מלבי.

 

זמן הכנה: כשעתיים וחצי כולל קירור

רמת קושי: קל־בינוני

איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר

 

הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
הגליון החדש של לאשה - עכשיו בדוכנים (צילום: שי ארבל, סגנון: ראובן כהן)
 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
כשר פרווה
דרגת קושי קלה
דירוג הגולשים (0 מדרגים)
לחצו על הלבבות כדי לדרג