שידור חוזר: מנות פתיחה מרשימות אך לא מסובכות להכנה לשולחן חג שני

החלטתם לארח בחג שני ועכשיו אתם מרגישים שזה גדול עליכם? קבלו מנות ראשונות מרשימות שיוציאו מכולם קריאות התפעלות מבלי שתצטרכו לחזור לעבדות

Xnet

|

23.04.19 | 08:52

גרבלקס סלמון בהגשה הכי מרשימה שיש (צילום: מסעדת סומסה)
גרבלקס סלמון בהגשה הכי מרשימה שיש (צילום: מסעדת סומסה)

 גרבלקס סלמון

>> אפשר להכין ולהגיש את הדג בלבד, אבל תארו לעצמכם כמה קריאות "ואו" תקבלו אם תגישו צלחת כמו בתמונה למעלה - כל זה במחיר של בישול כמה מרכיבים פשוטים נוספים (קחו נשימה, אלה רק תפוחי אדמה וביצים). הכמויות של המרכיבים יכולות להספיק אפילו ל-10 מנות (כמובן תלוי בגודל המנה) או לכמה צלחות הגשה במרכז השולחן.

 

מרכיבים

 

לכבישת הדג

  • 400 גרם מלח ים
  • 400 גרם סוכר
  • 1 צרור שמיר טרי וקצוץ
  • קליפה מגורדת מ-4 לימונים
  • 1 כף זרעי כוסברה
  • 1 פילה סלמון טרי ונקי (עםהעור)

 

לקרם האבוקדו

  • 3 אבוקדו בשלים ורכים למגע
  • 3 כפות מיץ לימון טרי
  • 50 מל’ שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם

 

להגשה

  • תפוחי אדמה מבושלים שנפרסו לצורה רצויה ונצרבו במחבת עם מעט שמן זית.
  • ביצים קשות, פרוסות לרבעים
  • גזר, פרוס לרצועות עם קולפן
  • עגבניות שרי קלופות
  • זיתי טאסוס שחורים, מגולענים וקצוצים דק
  • עלי מיקרו / עלי אפונה

 

אופן הכנה

  1. הדג: מערבבים יחד את כל המרכיבים למעט הדג. מכינים מגש או תבנית שיכולים להכיל את הדג בנוחות ומפזרים עליו את תערובת התבלינים בשכבה אחידה.
  2. מניחים את הדג עם העור כלפי מעלה על תערובת התבלינים, עוטפים היטב בניילון נצמד ומניחים במקרר ל 48-12 שעות (תלוי ברמת הכבישה הרצויה).
  3. מוציאים את הדג מהקרר, מקלפים את הניילון הנצמד, מורידים את תערובת התבלינים, שוטפים במים קרים ומייבשים היטב.
  4. פורסים את הפילה לפרוסות דקות ושומרים עד להגשה.
  5. קרם האבוקדו: טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את כל מרכיביו עד לקבלת מרקם קרמי, טועמים ומתקנים תיבול אם צריך.
  6. ההגשה: מכינים את הצלחות/ כלי ההגשה, מניחים בכל אחד מהם תלולית קרם אבוקדו ומורחים אותה לפס עבה בעזרת כף. מניחים במספר מקומות פרוסות סלמון מגולגלות, רצועות גזר, עגבניות שרי, רבעי ביצים ופרוסות תפוחי אדמה פריכים. מחלקים את כל המרכיבים שהכנתם בין הצלחות ומסיימים בהנחה של זיתים קצוצים וקישוט של עלי אפונה.

 

 

קובה בשר טלה

>> מנה כשרה לחלוטין שתפתיע את האורחים שלא מצפים לראות אותה בין הראשונות 'הרגילות'.

 

קובה עם בשר טלה (צילום: מסעדת סומסה)
    קובה עם בשר טלה(צילום: מסעדת סומסה)

     

    מרכיבים

     

    לבצק

    • 500 גרם קמח מצה
    • 2 כוסות מים פושרים
    • 2 כפות קמח תפוחי אדמה
    • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

     

    למילוי

    • שמן לטיגון
    • 2 בצלים בינונים, קצוצים
    • 400 גרם בשר טלה
    • 1 כפית כמון
    • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
    • 1/3 כפית פפריקה חריפה
    • קורט ציפורן טחון
    • 1/4 כפית קינמון טחון
    • מלח לפי הטעם
    • 1/2 כוס צנוברים

     

    • שמן לטיגון עמוק
    • עגבניות צרובות
    • טחינה מוכנה

     

    אופן ההכנה

    1. הבצק: שמים בקערה גדולה את קמח המצה, מוסיפים את המים ואת יתר החומרים ומערבבים עד לקבלת בצק גמיש. מכסים ומניחים בצד.
    2. המילוי: מחממים את השמן במחבת ומטגנים בו את הבצל עד להזהבה. מוסיפים את יתר המרכיבים, למעט הצנוברים ומאדים את התערובת במחבת תוך כדי ערבוב ופירוק הגושים הנוצרים. מאדים עד שהבשר כולו משנה את צבעו.
    3. מורידים מן האש ומניחים לתערובת להצטנן לחלוטין. מוסיפים את הצנוברים ומערבבים עד לפיזור.
    4. בוצעים חתיכה מהבצק, מכניסים אגודל פנימה ליצירת שקע ולוחצים על הדפנות, כדי לקבל 'קירות' דקים. ממלאים בתערובת הבשר, סוגרים לצורה רצויה ומניחים בצד. חוזרים על התהליך עם שאר הבצק.
    5. מחממים שמן לטיגון עמוד. מטגנים את הקובות עד להשחמה יפה, מוציאים לנייר סופר.
    6. מגישים עם עגבניות צרובות וטחינה.

      

     

     טטאקי סינטה

     

    טטאקי סינטה (צילום: מסעדת סומסה)
      טטאקי סינטה(צילום: מסעדת סומסה)

       

      מרכיבים

       

      לסינטה

      • 500 גרם סינטה חתוכה לרצועות בעובי של 5 ס”מ
      • 20 גרם פפריקה מתוקה
      • 20 גרם פפריקה מעושנת
      • 10 גרם פפריקה חריפה
      • עלים מ-4 ענפי טימין
      • עלים מגבעול רוזמרין, קצוצים
      • שמן זית
      • מלח ופלפל שחור לפי הטעם

       

      לקרם בצק ירוק

      • 4 יחידות בצל ירוק קצוץ, ללא החלק הלבן
      • 1/2 חבילה פטרוזיליה קצוצה
      • מלח ופלפל לפי הטעם

       

      לסלט

      • 500 גרם עגבניות שרי צבעוניות חתוכות לרבעים
      • 1 בצל סגול פרוס לרצועות
      • 1 קרמבולה, פרוסה
      • 4-3 צנוניות, פרוסות
      • עלי בזיליקום טרי
      • מיץ לימון טרי
      • שמן זית
      • מלח ופלפל לפי הטעם

       

      • להגשה - פצפוצי קינואה, שומשום קלוי, או אגוזים קלויים וקצוצים דק מאוד (לא חייבים)

       

      אופן הכנה

      1. הסינטה: מערבבים את כל התבלינים בקערה עם מעט שמן זית, לקבלת מרקם משחתי. מורחים את התערובת על פרוסות הסינטה בצורה אחידה ועוטפים אותן בניילון נצמד בצורת סוכריות. מכניסים למקרר ל-4 שעות לפחות.
      2. מחממים מחבת טפלון עם מעט שמן וצורבים את פרוסות הסינטה כ-30 שניות מכל צד. מקררים ופורסים אותה לפרוסות דקות. שומרים בצד עד להגשה.
      3. קרם בצק ירוק: חולטים את הבצל ופטרוזיליה במים רותחים כ-10 שניות, מוציאים ומעבירים למי קרח. מסננים וטוחנים בבלנדר עד לקבלת המרקם הרצוי.
      4. הסלט: מערבבים את כל מרכיביו ומחלקים בין הצלחות. מניחים בכל צלחת את פרוסות הסינטה ןמקשטים בנקודות של קרם הבצל הירוק. בוזקים מהשומשום ומגישים.

       

      >> המתכונים באדיבות מסעדת סומסה הממוקמת במתחם הבורסה ברמת גן

       

        מנות מאת צחי בוקששתר לשולחן החג

         

         לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: יורם אשהיים)
        לחצו על התמונה כדי להגיע למתכונים (צילום: יורם אשהיים)

         

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר בשרי
        ללא גלוטן
        דרגת קושי בינונית
        דירוג הגולשים (1 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג