"החיים בגליל הם פשוט חלום שהתגשם", מספרת מור עמדי (30) על המעבר מתל אביב וממשרה כמהנדסת תוכנה בחברת סטארט אפ, צפונה – לקיבוץ שדה נחמיה ולעבודה כמתרגלת בחוג למדעי המחשב במכללת תל חי. "החיים היו על טייס אוטומטי", היא מספרת על ההחלטה. ''בין אינסוף שורות של קוד חלמתי על שינוי, על שקט וקרבה יומיומית לטבע, על יצירה והתפתחות''.
לקיבוץ שדה נחמיה הגיעה בקיץ שעבר. היא ביקרה בשכונת ''דיזנגוף'' בקיבוץ, שכונה צעירה ושקטה שבה ''רכבות'' של דירות חדר קיבוציות. ''יומיים לאחר הביקור קיבלתי הודעה שאחת הדירות התפנתה", היא מספרת על מה שבעיניה אינו מקרה. במקביל לעבודתה במכללה נרשמה ללימודי הום סטיילינג, והחליטה להפוך את דירת החדר השכורה בקיבוץ – 16 מטרים רבועים, כולל מטבחון ושירותים, ומרפסת מקורה בגודל 12 מ''ר – לפרויקט הגמר שלה.
האתגר היה תקציבי ועיצובי כאחד: "ניסיתי לפענח כיצד ליצור הרגשה של ארבעה אזורים שונים במהותם, בחלל מרובע אחד: מטבח, פינת ישיבה, פינת עבודה וחדר שינה''. היא השתמשה בצבע כדי להגדירם: הדלתות, ארון הקיר הגדול, ארונות המטבח וארון השירות בכניסה, שהיו צבועים בצבעי שמן עתיקים, נצבעו מחדש. מהבסיס הזה המשיכה לפרטים.
''החלטתי לבצע את הפרויקט בגישה אקולוגית ככל שניתן. לצרוך כמה שפחות, למחזר ולשפץ כמה שיותר. נעזרתי בחברים ובבני משפחה כדי לחסוך בעלויות, כך נוצרו חברויות חדשות ושיתופי פעולה מדהימים. המטרה הייתה ליצור חלל נעים, מזמין, שמח, שימושי, והכי חשוב – כזה שמרגש אותי. הצבעים, המראות והזיכרונות מהמסע האחרון למזרח וממסעות קודמים הגיעו אתי אל השיפוץ''.
מאחר שהיא יושבת בפינת העבודה הרבה, היה לה חשוב ליצור פינה הרמונית ורגועה. בפינת הישיבה, לעומת זאת, רצתה צבע, והרבה. יחד עם חבר שמתמחה בפרמקלצ'ר הקימה בכניסה אל הבית ערוגה שבה היא מגדלת פרחים וירקות אורגניים.
עלות הפרויקט הסתכמה בכ-6,500 שקל, והתהליך ארך כתשעה חודשים, היא מסכמת. ''לידה של ממש. חקרתי, ניסיתי, יצרתי – ובעיקר נהניתי מהדרך''.
(מור מבקשת להודות לנועם עמדי, על ציור הארון; להנדי מן יאיר בחרך; ליובל לייבוביץ' על תכנון והקמת גינת פרמקלצ'ר; לאסתרי וענבל מ''פנטזיה מרוקאית''; ולירון ושני מ''דנדו בדים'').
----------------------------------------------
כך תתחילו את הג'ונגל האורבני שלכם. לחצו על התמונה להמלצות: