בורקס כשרים לפסח במילוי גבינות (צילום: אפרת סיאצ'י)
מרכיבים
16 בורקסים קטנים
- 4 מצות
- 4 כפות גדושות גבינה לבנה
- 4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
- 2/3 כוס גבינה צהובה מגוררת
- מלח, פלפל שחור גרוס
- 1 ביצה, טרופה
- לעיטור: שומשום
אופן ההכנה
- משרים את המצות במים במשך כ-20 שניות, עוטפים במגבת לחה ומניחים ל-30-20 דקות, עד שהן הופכות לרכות וגמישות.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
- שמים את הגבינות בקערית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
- חותכים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים את שולי הריבועים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב.
- מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
- אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.
- עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"