בורקס עם חורים: גרסה כשרה לפסח של המאכל האהוב ממצות

בחג הזה לא תצטרכו להתגעגע לבורקס: אפרת סיאצ'י מסבירה איך תכינו אותם ממצות עם מילוי של גבינות – ושומשום מלמעלה, כמובן

אפרת סיאצ'י

|

22.04.19 | 08:04

בורקס כשרים לפסח במילוי גבינות (צילום: אפרת סיאצ'י)
בורקס כשרים לפסח במילוי גבינות (צילום: אפרת סיאצ'י)
 

מרכיבים

16 בורקסים קטנים

 

  • 4 מצות
  • 4 כפות גדושות גבינה לבנה
  • 4 כפות גדושות גבינה בולגרית (רצוי רכה)
  • 2/3 כוס גבינה צהובה מגוררת
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 ביצה, טרופה
  • לעיטור: שומשום

 

אופן ההכנה

  1. משרים את המצות במים במשך כ-20 שניות, עוטפים במגבת לחה ומניחים ל-30-20 דקות, עד שהן הופכות לרכות וגמישות.
  2. מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו.
  3. שמים את הגבינות בקערית, מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים.
  4. חותכים כל מצה ל-4 ריבועים ומברישים את שולי הריבועים בביצה טרופה. מניחים במרכז כל ריבוע כפית גדושה ממלית הגבינה, מקפלים למשולש ומהדקים את הקצוות היטב.
  5. מניחים את המשולשים בתבנית, מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל מעט שומשום.
  6. אופים כ-15 דקות, עד להזהבה.

 

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד