צילום: ענת צרפתיהעוגות של ענתחמש בחושות מוצלחות ומיוחדות שעוד לא אפיתםלכתבה

השולחן עוד לא מוכן? רעיונות למנות מהירות שיסגרו לכם את הפינה היום

מרגישים פתאום שלא הכנתם מספיק אוכל? ביקשו מכם להביא משהו ועדיין לא התארגנתם? בשביל זה אנחנו כאן עם מתכונים מהירים – מסלט עד לעוגה

Xnet

|

18.04.19 | 12:33

סלט גזר בלימון ושום (צילום: אסתר דורון צרפתי)
סלט גזר בלימון ושום (צילום: אסתר דורון צרפתי)

סלט גזר בלימון ושום / אסתר דורון צרפתי

 

>> רוצים לקבל את המתכונים שלנו ישירות למייל? לחצו כאן

 

מרכיבים

3-2 מנות

 

  • 2 גזרים, קלופים
  • 1/2 לימון
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • אפשרות: 1/2 פלפל ירוק חריף, פרוס
  • מעט שמן קנולה
  • מלח
  • פלפל לבן גרוס

 

אופן ההכנה

  1. בעזרת קולפן חותכים את הגזר לרצועות ארוכות ודקות (ז'וליינים). שמים בקערה.
  2. סוחטים את הלימון. מוסיפים לקערה את המיץ ואת בשר הלימון שנותר במסחטה.
  3. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים היטב.

 

  • עוד מתכונים של אסתר דורון צרפתי - בבלוג "Moroccan Girl"

 

 

פשטידת כרובית במחבת / דפנה אוסטר מיכאל

 

פשטידת כרובית במחבת (צילום: דפנה אוסטר מיכאל)
    פשטידת כרובית במחבת(צילום: דפנה אוסטר מיכאל)

     

    מרכיבים

    מחבת בקוטר כ-20 ס"מ

     

    • 1 כרובית קטנה, מפורקת לפרחים
    • 1 תפוח אדמה, קלף וחתוך לקוביות
    • שמן לטיגון
    • 1 בצל, קצוץ
    • 1 גבעול בצל ירוק, חתוך דק
    • חופן עלי בזיליקום
    • חופן עלי אורגנו או פטרוזיליה או שמיר
    • 3 כפות קמח מצה
    • 2 ביצים
    • מלח, פלפל שחור גרוס

      

    אופן ההכנה

    1. מרתיחים בסיר גדול מים עם מעט מלח ומבשלים את הכרובית ותפוח האדמה כ-20 דקות, עד שהם רכים. מסננים ומצננים. קוצצים את הכרובית דק ומועכים את תפוח האדמה למחית.
    2. מחממים 2-1 כפות שמן במחבת עם ציפוי למניעת הידבקות, ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה.
    3. מעבירים את הבצל לקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
    4. מחממים במחבת כפית שמן, מוסיפים את העיסה ומהדקים היטב. מטגנים על אש גבוהה כ-2 דקות, מנמיכים את האש ומטגנים כ-10 דקות נוספות.
    5. הופכים את הפשטידה על צלחת, מוסיפים למחבת כפית שמן ומחליקים את הפשטידה בחזרה למחבת, כך שצדה הלא מטוגן פונה כלפי מטה. מטגנים כ-15 דקות נוספות על אש נמוכה.

     

    • עוד מתכונים של דפנה אוסטר מיכאל - בבלוג "מתנות קטנות"

     

     

    עוף עם ערמונים וסילאן / אפרת סיאצ'י

     

    עוף עם ערמונים וסילאן (צילום: אפרת סיאצ'י)
      עוף עם ערמונים וסילאן(צילום: אפרת סיאצ'י)

       

      מרכיבים

      5-6 מנות

       

      • 2-1 כפות שמן
      • 1 בצל גדול, קצוץ
      • 3 שיני שום, פרוסות
      • 10-8 שוקי או ירכי עוף
      • 300 גרם ערמונים קלופים מוכנים לאכילה
      • 1/2 2 כוסות מים רותחים
      • 3 כפות סילאן
      • מלח, פלפל שחור גרוס

       

      אופן ההכנה

      • מחממים את השמן בסיר גדול על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים את השום ומטגנים כחצי דקה.
      • מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד. מוסיפים את שאר המרכיבים, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
      • מנמיכים לאש בינונית-נמוכה, מכסים ומבשלים כשעה וחצי. מערבבים בכל 20 דקות.

       

      ואפשר גם להכין בתנור

      חותכים את הבצל גס ולאחר שמטגנים אותו, את השום ואת העוף מעבירים אותם לתבנית. מוסיפים את שאר המרכיבים (משתמשים ב-1/2 כוס מים בלבד) וצולים ב-180 מעלות במשך כשעה וחצי. מדי פעם בודקים, ואם כבר אין נוזלים בתבנית מוסיפים מעט מים.

       

      • עוד מאות מתכונים מהירים של אפרת סיאצ'י - באתר "מתכונים ב-10 דקות"

       

       

      תפוחי אדמה בתנור עם פסטו / אינס שילת ינאי

       

      תפוחי אדמה בתנור עם פסטו (צילום: אפיק גבאי)
        תפוחי אדמה בתנור עם פסטו(צילום: אפיק גבאי)

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 4 תפוחי אדמה
        • מעט מלח גס
        • 3 כפות שמן זית

         

        לרוטב הפסטו

        • 1 כוס עלי בזיליקום
        • 1 כוס עלי כוסברה או פטרוזיליה
        • 4 שיני שום, קלופות
        • 1 כפית צ'ילי גרוס יבש
        • 5 כפות שמן זית
        • 1 כף חומץ בלסמי
        • מיץ מ-1/2 לימון

         

        אופן ההכנה

        1. חוצים את תפוחי האדמה בלי לקלף אותם (אפשר גם לחתוך לרבעים או שישיות).
        2. שמים את תפוחי האדמה בקערה גדולה ומפזרים עליהם כף מלח. מוסיפים מים רותחים עד לכיסוי ומשהים 25 דקות. מסננים ומייבשים היטב.
        3. מחממים את התנור ל-200 מעלות.
        4. שמים במעבד המזון את כל מרכיבי הפסטו וטוחנים.
        5. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, משמנים אותם היטב בכ-3 כפות שמן זית ומפזרים בתבנית בשכבה אחת. מתבלים במלח גס.
        6. אופים את תפוחי האדמה בתנור כ-20 דקות. מוציאים את התבנית מהתנור ומפזרים מעל את הפסטו. מחזירים לתנור ואופים 10 דקות נוספות. מגישים חם.

         

        • עוד מתכונים של אינס שילת ינאי - בבלוג "תיק אוכל"

         

         

        סופלה שוקולד עם בוטנים / אורן בקר

         

        סופלה שוקולד עם בוטנים (צילום: דודו אזולאי)
          סופלה שוקולד עם בוטנים(צילום: דודו אזולאי)

           

          מרכיבים

          10 תבניות אישיות (אפשר חד-פעמיות) בקוטר 5 ס"מ

           

          • 350 גרם שוקולד מריר
          • 350 גרם מרגרינה או מחמאה או חמאת קוקוס
          • 200 גרם (1 כוס) סוכר
          • 6 ביצים גדולות
          • 140 גרם (1 כוס) קמח תפוח אדמה
          • 140 גרם (1 כוס ועוד 2 כפות) קמח מצה
          • 2 כפיות אבקת אפייה
          • חופן בוטנים או 20 יחידות מרשמלו

           

          אופן ההכנה

          1. מחממים את התנור ל-165 מעלות.
          2. ממיסים את השוקולד והמרגרינה במיקרוגל או בסיר. במיקרוגל: מחממים 30 שניות, מערבבים – וחוזרים על החימום הקצר והערבוב עד שהשוקולד נמס לגמרי ומתקבל קרם חלק. בסיר: שמים את השוקולד והמרגרינה בסיר קטן (או בקערת מתכת), ומניחים אותו מעל סיר גדול שבו מעט מים רותחים (אסור שהמים ייגעו בסיר הקטן). מחממים תוך בחישה, עד שהשוקולד נמס לחלוטין ומתקבל קרם חלק.
          3. מוסיפים לקרם השוקולד את הסוכר ומערבבים היטב, עד שהסוכר נמס.
          4. טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לקרם השוקולד. מערבבים היטב.
          5. מוסיפים את שני סוגי הקמח ואת אבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.
          6. החומרים היבשים ושוב מערבבים למסה חלקה והומגנית.
          7. ממלאים את התבניות בתערובת עד ל-3/4 מגובהן (התערובת תתפח באפייה). אם משתמשים בבוטנים, מפזרים אותם על התערובת.
          8. אופים כ-12 דקות, עד שפני העוגה מתייצבים.
          9. מגישים מיד (אם משתמשים במרשמלו, מעטרים בהם את הסופלה לפני ההגשה).

           

          איך מכינים מראש?

          מכינים את התערובת עד יומיים מראש, יוצקים לתבניות ושומרים מכוסה במקרר. אופים לפני ההגשה. אפשר גם להקפיא את התערובת לכמה שבועות, ולהפשיר אותה לפני האפייה.

           

          • אורן בקר הוא השף קונדיטור של מלון "הגושרים"

           

           
          הצג:
          אזהרה:
          פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד