הא לחמנייה: לחמניות כשרות
לפסח קלות במיוחד להכנה

הלחמניות האלה כל כך פשוטות, שלא תהיה לכם בעיה לאפות אותן בכל יום במשך כל השבוע וליהנות מהן חמות מהתנור

אסנת לסטרפורסם: 18.04.19 08:48
לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)

לחמניות לפסח בשיא הקלות

מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.

 

מרכיבים

כ-10 לחמניות

 

  • 2 כוסות (כ-250 גרם) קמח מצה דק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • 5 ביצים

 

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  2. מוסיפים לתערובת את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב – בכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הבאה (הכי קל לבצע את השלב הזה במיקסר עם וו גיטרה).
  3. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ורצוי ללילה).
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. יוצרים מהבצק 10 לחמניות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. כדי שהלחמניות לא "ייפלו" כדאי שלא לפתוח את התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
"לומדים משהו חדש במטבח" היא הסידרה החדשה שלי, בה אני מספרת על הדברים הקולינריים המעניינים שגיליתי: החל מן האופן שבו אפשר לשמר מוצרי מזון יבשים, דרך המתכון לקרקר שיחזיק גם 100 שנה והשיטה הבדוקה להוצאת העצמות מן העוף עד למתכונים נגישים שתמיד יעבדו לכם.

וחוץ מזה, אני משדרת את התוכנית "סיר לשבת" ב"רדיו קול" בכל יום שישי ובערבי חג מאז שנת 1997.

בכל תוכנית מוזמנים המאזינים לשאול על מתכונים, לבקש עצה ולשתף מאזינים אחרים במתכונים והתלבטויות אישיות שקשורות באוכל ובאירוח. התוכנית דינמית והנושאים משתנים בהתאם לעונות השנה ולפי שאלותיהם ובקשותיהם האישיות של המאזינים. ההיענות המדהימה של המאזינים לכל בקשת מתכון מעשירה את כל המאזינים האחרים וגם אותי - ואת התוצאות אני מציגה כאן בבלוג.

כל המתכונים בבלוג "סיר לשבת" הם תוצאה ישירה של מה שנאמר ונחווה בתוכנית. ואיך נולדה התוכנית? מאז שגיליתי את הבישול חיפשתי תמיד את המתכונים המקוריים והטעימים שבושלו ונאפו בכל בית בתפוצות השונות של עם ישראל. התוכנית "סיר לשבת" אפשרה לי למצוא את כל המתכונים האלה דרך המאזינים.

עבורי כל מתכון מקורי מבית סבתא הוא יהלום שהתמזל מזלי לזכות בו, ואני מלקטת אותם באהבה גדולה. אני נשואה ואם לשלושה. את האהבה שלי לאוכל קיבלתי בתורשה מסבתי פרידל שטראוס, שאהבה בישול והוציאה לאור כבר לפני שנים ספרי בישול רבים בבאזל שבשוויץ.

(צילום: אסף אמברם)