הא לחמנייה: לחמניות כשרות לפסח קלות במיוחד להכנה
הלחמניות האלה כל כך פשוטות, שלא תהיה לכם בעיה לאפות אותן בכל יום במשך כל השבוע וליהנות מהן חמות מהתנור

לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לחמניות לפסח בשיא הקלות
מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.
מרכיבים
כ-10 לחמניות
- 2 כוסות (כ-250 גרם) קמח מצה דק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
- 5 ביצים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב – בכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הבאה (הכי קל לבצע את השלב הזה במיקסר עם וו גיטרה).
- מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ורצוי ללילה).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 10 לחמניות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. כדי שהלחמניות לא "ייפלו" כדאי שלא לפתוח את התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע