הא לחמנייה: לחמניות כשרות
לפסח קלות במיוחד להכנה

הלחמניות האלה כל כך פשוטות, שלא תהיה לכם בעיה לאפות אותן בכל יום במשך כל השבוע וליהנות מהן חמות מהתנור

אסנת לסטר

|

18.04.19 | 08:48

לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
 

לחמניות לפסח בשיא הקלות

מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.

 

מרכיבים

כ-10 לחמניות

 

  • 2 כוסות (כ-250 גרם) קמח מצה דק
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 שקית אבקת אפייה
  • 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
  • 5 ביצים

 

אופן ההכנה
  1. שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
  2. מוסיפים לתערובת את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב – בכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הבאה (הכי קל לבצע את השלב הזה במיקסר עם וו גיטרה).
  3. מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ורצוי ללילה).
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
  5. יוצרים מהבצק 10 לחמניות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. כדי שהלחמניות לא "ייפלו" כדאי שלא לפתוח את התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה.

 

  • אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע

 

 
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד