לחמניות לפסח בשיא הקלות (צילום, סגנון והכנה: אסנת לסטר)
לחמניות לפסח בשיא הקלות
מתכון של שושנה מנדל מגבעת אבני.
מרכיבים
כ-10 לחמניות
- 2 כוסות (כ-250 גרם) קמח מצה דק
- 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון
- 1/2 שקית אבקת אפייה
- 2 כוסות (480 מ"ל) מים רותחים
- 5 ביצים
אופן ההכנה
- שמים בקערה את כל המרכיבים, למעט הביצים, ומערבבים לתערובת אחידה. מצננים מעט.
- מוסיפים לתערובת את הביצים, בזו אחר זו ותוך ערבוב – בכל פעם מחכים שהביצה תיטמע בתערובת לפני שמוסיפים את הבאה (הכי קל לבצע את השלב הזה במיקסר עם וו גיטרה).
- מכסים את הקערה ומניחים במקרר ל-3 שעות לפחות (ורצוי ללילה).
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 10 לחמניות שוות בגודלן ומניחים בתבנית. אופים כ-40 דקות, עד שהלחמניות מזהיבות. כדי שהלחמניות לא "ייפלו" כדאי שלא לפתוח את התנור ב-20 הדקות הראשונות של האפייה.
- אסנת לסטר מגישה את התוכנית סיר לשבת, המשודרת ברדיו קול רגע בכל יום שישי ובערבי חג ב-11:00. אפשר להאזין לתוכנית בכל הארץ בערוץ 87 ב-HOT ובערוץ 71 ב-yes, וכן באתר של רדיו קול רגע