התוספות הקטנות שיעשירו בבריאות את ארוחת החג שלכם

מתארחים בחג וביקשו מכם להביא 'איזה משהו קטן'? קבלו את המנות שכולם יעופו עליהן - הן מקוריות מאוד, קלילות במיוחד ויתאימו לכל ארוחה ולכל סועד (כי הן פרווה)

צחי בוקששתר

|

17.04.19 | 07:53

סביצ'ה דגים ירוק (צילום: יורם אשהיים)
סביצ'ה דגים ירוק (צילום: יורם אשהיים)

 

סביצ'ה דגים ירוק

על אבוקדו בליים, עם סלט קטן של מלפפונים קלופים ואצות וואקאמה - למנת פתיחה שכולם רבים עליה

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 300 גרם פילה דג ים (אינטיאס או קוד שחור, למשל)
  • 1/2 כוס מיץ ליים (ורק אם אין, מיץ לימון)
  • 1 כף טקילה טובה
  • 1/4 צרור בצל ירוק
  • מעט פטרוזיליה
  • 1/4 צרור עלי כוסברה
  • 1 אבוקדו בשל
  • מלח ורוטב טבסקו לפי הטעם
  • 1 כפית שמן זית

 

אופן הכנה

  1. פורסים את הדג לקוביות בגודל קוביות שש-בש. יוצקים עליהן מיץ ליים וטקילה, סוגרים את הקערה בניילון נצמד או במכסה ומצננים במקרר לפחות 20 דקות.
  2. חולטים את הפטרוזיליה והבצל הירוק במים רותחים לדקה, מצננים במי קרח, מסננים היטב וטוחנים במעבד מזון עם הכוסברה. אם רוצים לקצר תהליכים פשוט קוצצים דק מאוד את הפטרוזיליה, הבצל הירוק ואת הכוסברה.
  3. ממש לפני ההגשה מכינים את האבוקדו: קולפים אותו בקולפן רגיל, מרחיקים את הגלעין ופורסים לרצועות ארוכות. בוזקים מעט מלח.
  4. מערבבים את הדגים בעשבים ובשמן, מתבלים במלח ובטבסקו ומניחים על האבוקדו ( למקצרים, מותר גם לערבב בקוביות אבוקדו).

 

>> הסביצ'ה מעולה בפני עצמו אך בתוספת סלט אצות קטן, מובטח לכם להיט:

 

סלט אצות

 

מרכיבים

4 מנות

 

  • 1/2 כוס אצות וואקמה מיובשות
  • 4 מלפפונים, קלופים
  • 1 כף רוטב סויה נטול גלוטן
  • מיץ מ-1/2 לימון
  • 2 טיפות שמן שומשום קלוי
  • 1 כף קשיו לא קלויים, קצוצים

 

אופן הכנה

  1. שוברים קצת את האצות המיובשות בידיים ומשרים כ-3 דקות במים בטמפרטורת החדר. מוציאים, מסננים ומניחים בקערה.
  2. חוצים לאורך את המלפפונים, פורסים אותם דק ומניחים בקערה של האצות.
  3. מוסיפים את רוטב הסויה, מיץ הלימון והשמן. נא לא להתפתות לשים יותר שמן כדי שהוא לא יאפיל על הטעם של הסלט.
  4. מערבבים בעדינות בידיים ומניחים ליד הסוויצ'ה (או כמנה נפרדת), בוזקים מעל אגוזי קשיו קצוצים.

 

 בטטה מסאללה

לתוספת מיוחדת שנראית סתמית עד שטועמים אותה עוד ועוד ואז לא נשאר מקום לעיקרית

 

בטטה מסאלה (צילום: יורם אשהיים)
    בטטה מסאלה(צילום: יורם אשהיים)

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 800 גרם בטטות, בערך
    • 2 ענפי טימין טרי
    • 1 כפית גאראם מסלה או מָסָלָה ישראלית
    • 2 כפות שמן זית

     

    למָסָלָה ישראלית

    • 1/2 כפית פלפל שחור
    • 3 מסמרי ציפורן
    • 2 מקלות קינמון
    • 1 כף תרמילי הל
    • 1 כף זרעי כמון
    • 2 עלי דפנה
    • 1 כף זרעי כוסברה

     

    אופן הכנה

    1. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
    2. קולפים את הבטטות ופורסים בעובי 2 אצבעות שמנות.
    3. מניחים את פרוסות הבטטה בתבנית עם הטימין. מוסיפים 1/2 כוס מים, מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.
    4. אופים עד שהבטטות מוכנות 30-20 דקות. מגביהים את החום ל-220 מעלות.
    5. המסלה: קולים את כל המרכיבים במחבת על אש נמוכה עד שריח טוב ממלא את החדר. טוחנים במטחנת התבלינים או בבלנדר, מעבירים דרך מסננת רגילה ושומרים בצנצנת אטומה.
    6. מערבבים את המסאללה בשמן, ומברישים בו את הבטטות.
    7. מחזירים את התבנית הבטטות לתנור, לא כיסוי למשך כ-10 דקות.

    אם רוצים מגישים עם פטריות מוקפצות ותפוחי אדמה מבושלים במים.

     

    פטריות מוקפצות

     

    מרכיבים

    4 מנות

     

    • 1 חבילה פטריות שימג'י, או 'פטריות יער'
    • 4 פטריות פורטבלו בינוניות
    • מיץ מלימון שלם
    • 1 כפית רוטב סויה נטול גלוטן
    • 1 כפית שמן זית
    • מעט מלח
    • מעט אבקת צ'ילי חריף

     

    אופן הכנה

    1. פורסים את הפטריות הגדולות. קוטמים את השורש לפטריות הקטנות.
    2. בווק חם ויבש, מקפיצים את הפטריות עד שהן חרוכות.
    3. יוצקים מיץ לימון מעל ומניחים לו להתאדות.
    4. מוסיפים את יתר המרכיבים, מערבבים בהקפצה ומורידים מן האש.

     

    >> מגישים מעל בטטות מסלה עם תפוחי אדמה מבושלים במי מלח.

     

     אננס אפוי בדבש

    בין תוספת לקינוח: מנה חרפרפה וטעימה שבטוח לא טעמתם בשום מקום אחר.

     

    אננס אפוי בדבש וצ'ילי (צילום: יורם אשהיים)
      אננס אפוי בדבש וצ'ילי(צילום: יורם אשהיים)

       

      מרכיבים

      4 מנות

       

      • 1 אננס בינוני
      • 4 כפות דבש, במצב נוזלי
      • מעט ג'ינג'ר מגורר
      • אבקת צ'ילי

       

      אופן הכנה

      1. מחממים את התנור ל-180 מעלות ומרפדים את התבנית בנייר אפייה.
      2. קולפים את האננס ופורסים אותו לרוחב, אם רוצים, מרחיקים את החלק האמצעי הקשה.
      3. מסדרים את הפרוסות על גבי התבנית.
      4. מברישים את פרוסות האננס בדבש, בוזקים ג'ינג'ר וצ'ילי מעל (לפי הטעם, כמובן).
      5. מכסים בנייר אפייה ואוטמים בנייר אלומיניום.
      6. אופים כ-50 דקות. מסירים את הכיסוי וצולים כמה דקות נוספות בחום גריל עליון.

      מעבירים לצלחת הגשה, טעים עם שוקולד 86% מומס, או סורבה שוקולד.

       

       אגסים צלויים ביין מקורמלים במייפל

      קינוח קליל שכולם ישמחו אם תביאו כדי לסגור את הפינה של המתוק אחרי ארוחה כבדה.

       

      אגסים ביין (צילום: יורם אשהיים)
        אגסים ביין(צילום: יורם אשהיים)

         

        מרכיבים

        4 מנות

         

        • 1 כוס יין אדום שאוהבים
        • 1 כף סילן ללא סוכר (לא חייבים)
        • 1 מקל קינמון
        • 3-2 גרגרי הל
        • 3-2 גרגרי פלפל אנגלי
        • 2 אגסים בשלים
        • 1 כף שקדים פרוסים
        • 2 כפות סירופ מייפל אמיתי

         

        אופן הכנה

        1. שמים בסיר קטן את היין, הסילאן והתבלינים ומחממים.
        2. קולפים את האגסים, פורסים אותם ומוסיפים לסיר עם היין. מבשלים על אש קטנה 12 דקות.
        3. קולים את השקדים במחבת יבשה או בתנור כמה דקות או עד שהם פריכים.
        4. מוציאים את האגסים ומסדרים אותם על תבנית. מברישים בסירופ מייפל וצורבים בעזרת מבער או בגריל עליון.
        5. מעבירים לצלחת הגשה, בוזקים שקדים, מטפטפים מהרוטב שנותר ומגישים.

         

         תה מרגיע לבטן ולנשמה

         

        • 2 פרוסות דקות של שורש כורכום טרי
        • 2 פרוסות שורש ג'ינג'ר טרי
        • 1 כפית זרעי שומר
        • 3-2 עלים של למונגראס
        • 1 מקל קינמון
        • 2 פרוסות לימון
        • חתיכה של קליפת קלמנטינה מיובשת

         

        >> אפשר בהחלט להשתמש בכורכום שלם מיובש ו/או בזנגביל שלם מיובש, רצוי לתת להם מכה קטנה עם פטיש לפני החליטה.

         

        אופן הכנה

        1. בקנקן של 1.5 ליטר מניחים את כל המרכיבים לפי מה שיש בבית (אבל השתדלו לא לוותר על הכורכום).
        2. יוצקים מעל 1/2 ליטר מים רותחים, ממתינים עשר דקות ויוצקים ליטר נוסף של מים רותחים.
        3. אם מוסיפים לימון רצוי לשטוף אותו לפני שפורסים.

         

        השף צחי בוקששתר הוא כיום סטודנט שנה ג' לנטורופתיה בקמפוס ברושים . בעקבות הלימודים השתנה האוכל שהוא מכין מקצה לקצה כיום הוא בוחר להכין מנות בשיטת בישול נטורופתי אינטגרטיבי, לבריאות אופטימאלית של גוף ונפש.

         

         
        הצג:
        אזהרה:
        פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
        כשר פרווה
        ללא גלוטן
        דרגת קושי קלה
        דירוג הגולשים (4 מדרגים)
        לחצו על הלבבות כדי לדרג