חולי ניקיון? זה בשבילכם. איך מתאימים מטבח לאוהבי הניקיון

חג הפסח הקרב ובא הוא הזדמנות לקבל החלטות שיקלו על שגרת הניקיון בבית. בדקנו כיצד בחירת אלמנטים שונים תהפוך את המטבח שלכם לגן עדן

מור פפירבלט (בשיתוף רגבה)

|

18.04.19 | 09:41

צפו: גן עדן לאוהבי ניקיון
צילום: ירון שרון

 חג הפסח - שאהוב ביותר על חולי הניקיון - ממשמש ובא - חשוב לדעת שניתן לשוות למטבח שהפך למרכזי בחיינו מראה נקי, ולהפוך אותו לגן עדן עבור אוהבי הניקיון. בחירה של אלמנטים שונים, כמו משטח, חזיתות, ידיות ועוד, עתידה להשפיע על ההתנהלות היומיומית בבית ועל שגרת הניקיון השוטפת. 

מטבח קריסטל המשלב ידיות רוכבות- פתרון יעיל לאוהבי ניקיון (עיצוב: לבנת כהן מריו, צילום: עודד סמדר)
    מטבח קריסטל המשלב ידיות רוכבות- פתרון יעיל לאוהבי ניקיון(עיצוב: לבנת כהן מריו, צילום: עודד סמדר)

     

    "המטבחים כיום הם מאוד פעילים וכתוצאה מכך - מתלכלכים בקלות", אומרת אורלי דוידי כהן, מנהלת תחום משלימים ברגבה. "בעבר המטבחים היו בתוך חדרים והייתה להם דלת מקשרת לסלון - כיום המטבח הוא פתוח, הוא מוצג לראווה ולכן קיימת חשיבות לשמור על הניקיון שלו מאחר שהוא מרכזי. מה שיפה הוא שהחומרים וגימורי החזיתות שקיימים כיום מקלים עלינו, וזה כבר לא הופך להיות פרויקט כזה גדול לנקות את המטבח", היא מוסיפה.

     

    כשבוחרים עיצוב של מטבח יש להביא בחשבון את הצרכים המשפחתיים והדרישות השוטפות של דרי הבית ולהתאים את תכנונו למאפיינים השונים. משטחי העבודה במטבח נבדלים זה מזה בעמידות בפני שריטות, חום והצטברות של נוזלים.

     

    "כשמגיעים לבחור מטבח, מאוד חשוב שכל אחד יבדוק מה חשוב לו. מי שמפריע לו נושא החיבורים והחיפויים והצטברות הלכלוך ביניהם צריך ללכת על משטח תואם שהוא ללא חיבורים, כזה שקל מאוד לנקות. במקרה הזה לחלוטין מנצח הקוריאן, שהוא חומר מדהים למשטחים ללא חיבורים, והיחיד שהוא גם אנטי בקטריאלי", מתארת דוידי כהן.

     

    הקוריאן - אנטי בקטריאלי ומאפשר קו נקי ללא חיבורים (צילום: עוזי פורת)
      הקוריאן - אנטי בקטריאלי ומאפשר קו נקי ללא חיבורים(צילום: עוזי פורת)

       

      שרוטים? גם לזה יש פתרון. אם משטח העבודה במטבח פעיל באופן יומיומי וחשוב לכם לשמור עליו מפני נזקי חום ושריטות - אתם אנשי הפורצלן, שבגלל דחיסותו עמיד בפני שריטות וחום. "יש אנשים שחותכים ישירות על המשטח או מניחים תבניות חמות עליו, ולכן מי שרגיש לשריטות - כיום פורצלנים נהדרים דמוי בוצ'ר, דמוי עץ, שהם עמידים לחום ולשריטות. אני חושבת שאנשים מחפשים מטבח שייראה טוב וגם נקי. הם ניזונים ממגזינים, מקטלוגים, אבל לא פחות חשוב: הפרקטיקה של נושא הניקיון משמעותית עבור אנשים", מציינת דוידי כהן.

       

      פורצלן - עמיד בפני שריטות וחום ואינו סופג כתמים (צילום: עוזי פורת)
        פורצלן - עמיד בפני שריטות וחום ואינו סופג כתמים(צילום: עוזי פורת)

         

        אין ישראלי שלא מכיר את טביעות האצבע על גבי החזיתות במטבח - ילדים שפותחים את הארונות, מבוגרים שמבשלים ועשייה מרובה בלב הבית. "כדי למנוע את טביעות האצבע המוכרות כל כך, חומר הגימור המתאים ביותר הוא הפורמייקה בגימור נאנו טק. החומר מכיל ציפוי המונע את הופעת טביעות האצבע, והוא קל מאוד לניקוי. בחזיתות הפורצלן והזכוכית יראו יותר טביעות אצבעות במגע ישיר, אך גם אותם ניתן לנקות בקלות מאחר ואלו חומרים שאינם סופחים", אומרת דוידי כהן.

        חזיתות בגימור נאנו טק המקורי- חומר קל לניקוי ועמיד בפני טביעות אצבע  (עיצוב: אפרת ומיכל רז, צילום: אלעד גונן)
          חזיתות בגימור נאנו טק המקורי- חומר קל לניקוי ועמיד בפני טביעות אצבע (עיצוב: אפרת ומיכל רז, צילום: אלעד גונן)

          "גם בנושא הידיות - כיום ניתן לבחור ידיות מאוד עדינות שנותנות לנו את היתרון של המראה הנקי. נכון שמראה מטבח ללא ידית כמו שרואים במגזינים הוא סקסי - אבל יש לקחת בחשבון שלחיצות על הדלת במקום פתיחת ידית ישאירו כתמי לכלוך שיהיה קשה להיפטר מהם. מי שתשמור על החזית נקייה ביותר היא הידית הקדוחה או הרוכבת, שנותנת לנו בעצם פתרון למטבח יפה כמו שרואים במגזינים - נקי ושקל מאוד להתאהב בו", מסבירה דוידי כהן.

           

          ידית רוכבת - פתרון אידיאלי למראה נקי ופרקטי (צילום: שי אפשטיין )
            ידית רוכבת - פתרון אידיאלי למראה נקי ופרקטי(צילום: שי אפשטיין )

             

            אחד האזורים במטבח שמנקז אליו את מרבית הלכלוך הוא כמובן הכיור  - הצטברות של לכלוך, עובש ופטרת סביב הכיור היא מראה מוכר בכל בית.

            על כן בשנים האחרונות התפתח תחום הכיורים, והם הפכו למוצרים שמכילים גם אזור ייבוש וחיתוך - כדי למנוע מעבר של כלים רטובים ממקום למקום. "אנחנו לא אוהבים לראות את כל הלכלוך הזה סביב הכיור, וגם לזה יש כיום הרבה פתרונות בבחירה של כיור מתאים, תוספת של רשת, סלסילה, דברים שמקילים עלינו מבחינת ייבוש. גם הברזים כיום מגיעים בציפוי, בציפויים שונים, כמו ציפוי PVD. יש ברזים שנפתחים בטאץ', כדי שלא נצטרך לגעת עם הידיים המלוכלכות. גב כף היד נוגע בברז והוא מתחיל לעבוד", היא מתארת.

             

            מגוון החומרים שקיימים כיום בשוק מאפשרים למצוא פתרונות שבעבר לא היו קיימים, ושישוו למטבח סדר וניקיון מופתיים. גם בתחום מוצרי החשמל יש לא מעט פתרונות: "המגמה כיום לחלוטין הולכת לכיוון של כיריים אינדוקציה, שקל מאוד לנקות אותם. יש גם תנורים שמנקים את עצמם, תנורים פירוליטיים עם תוכנית מיוחדת שממיסה את השומנים".

             

            טרנד האינדוקציה - קל ופשוט לניקיון (באדיבות בירמן עצים ופרזול, תוצרת FULGOR MILANO)
              טרנד האינדוקציה - קל ופשוט לניקיון(באדיבות בירמן עצים ופרזול, תוצרת FULGOR MILANO)

               

              "אחד המכשירים שצובר הכי הרבה לכלוך בסופו של דבר זה קולט האדים שממוקם מעל הכיריים. קולט האדים בעצם מנקז אליו את כל אדי השומן והבישול, הוא לא רק פריט עיצובי. קולט אדים שמתחזקים אותו כראוי עוזר לנו לשמור על חזיתות המטבח, על הארונות. כיום הרבה קולטים מגיעים בתוך יחידות ארון "קלאפה", מה שמאפשר מטבח נקי מבחינה עיצובית ומסייע בתפקוד השוטף", מספרת דוידי כהן.

               

              לא רק אלמנט עיצובי - קולט אדים שומר על חזיתות המטבח ועל הארונות | Falmec מבית גולן ווסטליין (Falmec מבית גולן ווסטליין)
                לא רק אלמנט עיצובי - קולט אדים שומר על חזיתות המטבח ועל הארונות | Falmec מבית גולן ווסטליין(Falmec מבית גולן ווסטליין)

                 

                 
                הצג:
                אזהרה:
                פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד