מקפא תותים על קריספ קורנפלקס
מקפא תותים על קריספ קורנפלקס. שילוב נפלא של קראנצ'יות עם קרם תותים עדין. כל כך פשוט להכנה שזה מצחיק!
אם מכינים את המתכון בגרסה חלבית, עם שמנת מתוקה, יש להוסיף להקצפה 100 גרם אבקת סוכר.
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26 ס"מ)
לבסיס
- 3 כוסות קורנפלקס כשר לפסח
- 1 כוס (100 גרם) אגוזי מלך קלויים
- 3 כפות דבש
- 4 כפות טחינה גולמית
למקפא התותים
- 1 קופסה (500 גרם) תותים, נקיים
- 3 חלבונים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה צמחית
אפשרות לעיטור
- תותים טריים, עלי תימין טריים
ההכנה
1. הבסיס: שמים בקערת מעבד המזון את הקורנפלקס והאגוזים וטוחנים קצרות לקבלת פירורים גסים. מוסיפים את הדבש והטחינה ומעבדים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים לשכבה אחידה. מאחסנים במקפיא עד להמשך השימוש.
2. המקפא: שמים בקערת המערבל את התותים (אפשר בשלמותם), החלבונים והסוכר ומקציפים היטב, 6 דקות לפחות, עד לקבלת מקצפת אוורירית ותפוחה. מעבירים אותה לקערה גדולה.
3. שמים בקערת המערבל (אין צורך לנקות) את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים למקצפת התותים ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לקרם אחיד.
4. יוצקים את הקרם על הבסיס ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות (עד שבוע).
5. מוציאים כ־10 דקות לפני ההגשה. אם רוצים, מעטרים בתותים ובעלי תימין. מגישים.
נשיקות עם קרם פירות יער
"המלכה של החג". היא יפה, עדינה וקלילה, והכי חשוב: צ'יק צ'אק ויש עוגה
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 26-24 ס"מ)
לבסיס
- 150 גרם נשיקות (גדולות או קטנות)
- לקרם פירות היער
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 קופסאות (500 גרם) גבינת מסקרפונה
- 2 שקיות (200 גרם) אבקת סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 300 גרם פירות יער, מופשרים וטחונים גס
לציפוי
- 150 גרם נשיקות (גדולות או קטנות)
- פירות יער, עלי נענע
ההכנה
1. מניחים את הנשיקות בצפיפות בתבנית. אם צריך, שוברים כמה נשיקות וממלאים בשברים את המרווחים ביניהן.
2. הקרם: שמים בקערת המערבל את השמנת ומקציפים לקצפת רכה. מוסיפים את הגבינה ואת אבקת הסוכר והווניל ומקציפים לקבלת קרם חלק. מוסיפים את פירות היער ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
3. יוצקים את הקרם על הנשיקות ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות (עד שבועיים).
4. הציפוי: מעטרים את העוגה בנשיקות, פירות יער ונענע ומגישים קפוא.
טארט לימון
הקלתית מבוססת על עוגיות פסח, ולכן היא מהירת הכנה. המלית החמצמצה ממש מושלמת לסיום הארוחה
המרכיבים
(תבנית טארט בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- 200 גרם עוגיות לפסח
- 100 גרם חמאת קוקוס (או חמאה רגילה, לגרסה חלבית)
- למלית
- 3 חלמונים
- 1/2 1 כוסות מיץ לימון טרי, מסונן
- 1/2 כוס מים
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- 5 כפות שטוחות קורנפלור
- כ־1/2 2 כפות (40 גרם) חמאת קוקוס (או חמאה רגילה באותה כמות, לגרסה חלבית)
אפשרויות לעיטור
פרוסות לימון, עלי נענע, פרחים אכילים
ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־170 מעלות.
2. טוחנים את העוגיות לפירורים. ממסים במיקרוגל את חמאת הקוקוס (כ־30 שניות ומערבבים). מוסיפים לעוגיות ומערבבים היטב. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
3. אופים את הקלתית כ־10 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון.
4. המלית: שמים את החלמונים בקערה. שמים בסיר בינוני את מיץ הלימון, המים, הסוכר והקורנפלור ומבשלים על להבה בינונית עד לסף רתיחה, תוך ערבוב מתמיד. כשהנוזל מתחיל להסמיך (אל דאגה, זה יקרה בסוף), מסירים מהכיריים. לוקחים מצקת מהנוזל ויוצקים אותה בהדרגה לקערת החלמונים תוך טריפה נמרצת. יוצקים את בלילת החלמונים לסיר, מחזירים אותו לכיריים ומחממים עוד כדקה, תוך טריפה מתמדת, עד שהקרם אחיד וסמיך. מסירים מהכיריים, מוסיפים את חמאת הקוקוס ומערבבים היטב, עד שהיא נמסה ונטמעת בקרם.
5. יוצקים מיד את הקרם על הקלתית ומאחסנים במקרר 6 שעות לפחות (עד 3 ימים), או במקפיא, ומעבירים להפשרה במקרר כ־3 שעות לפני ההגשה.
6. אם רוצים, מעטרים בפרוסות לימון, עלי נענע ו/או פרחים אכילים. מגישים.
טארט ריבת חלב ועוגיות קוקוס
העוגה לחובבי מתוקים אמיתיים, כזו שזוללים בהנאה גדולה
המרכיבים
(תבנית טארט, רגילה או גבוהה, בקוטר 24-22 ס"מ)
לבסיס
- 200 גרם עוגיות קוקוס לפסח
- 2 כפות נדיבות של אבקת קקאו
- 100 גרם חמאה
- למוס ריבת החלב
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1/4 כוס חלב
- 2 כפיות אבקת קפה נמס (אם הקפה מגורען, ממסים אותו בכף מים)
- 3 כפות ריבת חלב
- 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת מתוקה
- 1 חבילה אבקת אינסטנט פודינג וניל
לציפוי
- 5 כפות ריבת חלב
- אפשרות: פרחי מאכל
ההכנה
1. הבסיס: מחממים את התנור ל־170 מעלות.
2. שמים בקערת מעבד המזון את העוגיות, הקקאו והחמאה ומעבדים לתערובת אחידה. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות.
3. אופים כ־10 דקות. מוציאים ומצננים.
4. בינתיים, מכינים את המוס: שמים בכלי מתאים את השוקולד הלבן והחלב וממסים במיקרוגל, בהדרגה ובזהירות. כשאפשר לערבב אותו לקרם חלק מוסיפים את אבקת הקפה וריבת החלב ומערבבים היטב.
5. שמים את השמנת המתוקה בקערת המערבל ומתחילים להקציף. מוסיפים בהדרגה את אבקת הפודינג ומקציפים לקצפת רכה. עוצרים את המכשיר. מוסיפים לקצפת את קרם הריבת חלב־קפה ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
6. יוצקים את המוס על הקלתית ומכניסים למקפיא (ל־4 שעות לפחות) או למקרר (ל־8 שעות לפחות).
7. העיטור: שמים בכלי מתאים את ריבת החלב ומחממים קלות במיקרוגל, עד שהוא הופך נוזלי יותר. יוצקים על העוגה ומחליקים במרית.
8. מאחסנים במקפיא (עד שבועיים) ומוציאים כ־10 דקות לפני ההגשה או במקרר (10 שעות לפחות, ועד יומיים) ומגישים.
טארט פצפוצי אורז עם קרם קוקוס ושוקולד
קצת כמו ממתק "באונטי", בגרסת עוגה שכולם יכולים ליהנות ממנה
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לבסיס
- כ־1/2 2 כפות (40 גרם) חמאת קוקוס
- 2 כפות חלווה מפוררת
- 4 כפות סילאן
- 3 כוסות פצפוצי אורז מלא (לא ממותק)
- למלית הקוקוס־חלווה
- 2 קופסאות קרם קוקוס (20% שומן ומעלה), שצוננו לילה במקרר
- 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
- 1/2 שקית אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 150 גרם חלווה, מפוררת
- 1/2 כוס פתיתי קוקוס
לציפוי
- 100 גרם שוקולד מריר
- 4 כפות קרם קוקוס או נוזל קוקוס
ההכנה
1. הבסיס: שמים בכלי מתאים את החמאה, החלווה והסילאן וממסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם למרקם אחיד. מוסיפים את פצפוצי האורז ומערבבים היטב, לציפוי מלא.
2. מעבירים את התערובת לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות. מאחסנים במקפיא 10 דקות לפחות.
3. בינתיים מכינים את המלית: פותחים בזהירות את קופסאות קרם הקוקוס הקרות ובעזרת כף מעבירים לקערת המערבל רק את החלק הסמיך (אין צורך בנוזל). מוסיפים את אבקת הסוכר ומקציפים לקצפת קלילה. מוסיפים את הפודינג וממשיכים להקציף לקצפת יציבה. עוצרים. מוסיפים את פירורי החלווה והקוקוס ומערבבים בתנועות קיפול עדינות.
4. יוצקים את המלית על הבסיס ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות.
5. הציפוי: שמים בכלי מתאים את השוקולד ואת נוזל או קרם הקוקוס וממסים בהדרגה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותם לקרם מבריק וחלק. יוצקים על העוגה ומיישרים. מחזירים למקפיא עד להגשה (עד שבוע).
6. מוציאים את העוגה מהמקפיא כ־10 דקות מראש. מגישים.